Gönderen Konu: GÜL BUNU DA YAPTI  (Okunma sayısı 2391 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı KORKUT07

  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 69
GÜL BUNU DA YAPTI
« : 12 Mayıs 2007 »
GÜL BUNUDA YAPTI

Diplomasi skandalı, Devlet Konukevi’nde verilen “9 Mayıs Avrupa Günü” resepsiyonunda yaşandı

RUM BAYRAĞINI ANKARAYA DİKTİLER
(BAYRAK FOTOĞRAFINI EKTE GÖREBİLİRSİNİZ)

DIŞİŞlerİ Bakanlığı’na bağlı Devlet Konukevi’ndeki rezalet, Türk milletini şoke etti. AB Komisyonu’nun Türkiye Temsilcisi Marc Pierini tarafından verilen “9 Mayıs Avrupa Günü” resepsiyonunda, AB üyesi ülkelerle Kıbrıs Rum kesiminin bayrağı da asıldı.

DEP’i ağırlamıştı
Bu skandalın baş sorumlusu olan Gül, PKK’ya yataklıktan hükümlü olarak yargılanırken AB’ye uyum olsun diye salıverilen eski DEP’li Leyla Zana, Hatip Dicle, Orhan Doğan ve Selim Sadak’la da Dışişleri Konutu’nda 45 dakika başbaşa görüşmüştü. ‰8’de

Rum bayrağını Devlet Konukevi’ne soktular
Dışişleri Bakanlığı’nca işletilen Ankara Palas’ta, Türkiye’nin tanımadığı Rum
Yönetimi’nin bayrağı asıldı. Skandal toplantıda hükümetten temsilciler de yeraldı
Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş yıllarında önemli bir yeri bulunan Ankara’daki Devlet Konukevi (Ankara Palas) önceki gün tarihinde bir ilki yaşadı. Hürriyet’ten Uğur Ergan’ın haberine göre, Dışişleri Bakanlığı tarafından işletilen Devlet Konuk evi’nde “9 Mayıs Avrupa Günü” nedeniyle AB Komisyonu’nun Türkiye Temsilcisi Marc Pierini tarafından verilen resepsiyonda, AB üyesi tüm ülkelerin bayrağı ile birlikte Kıbrıs Rum Kesimi’nin bayrağı da yer aldı.

Tepki çekti
Türkiye’nin tanımadığı Kıbrıs Rum Kesimi’nin bayrağının, diğer üyelerin bayrakları ile birlikte Devlet Konukevi’nin resepsiyon salonuna konulması, resepsiyonda yeralan davetli Türk konuklar tarafından yadırgandı. Dışişleri Bakanı Abdullah Gül’ün de, programında olmasına rağmen resepsiyona katılmaması dikkat çekti. Gül, resepsiyona geleceği için öncü koruma birliği önceden Konukevi’ne gelerek güvenlik önlemi aldı. Ancak daha sonra Gül’ün gelmeyeceği anlaşılınca öncü korumalarda resepsiyondan ayrıldı.

Resepsiyon salonunda
Dışişleri Bakanlığı’nda olan Gül’ün, resepsiyonun verildiği saatlere denk gelen, taraftarı olduğu Beşiktaş ile memleketinin takımı Kayseri Erciyesspor arasındaki Türkiye Kupası finalini TV’den izlediği öğrenildi. Yetkililer, daha önce birçok kez Türkiye-AB Ortak Komisyonu toplantısına ev sahipliği yapan Devlet Konukevi’ne sadece Türkiye ve AB’nin 12 yıldızlı bayrağının konulmakta olduğunu ifade ettiler. Davetlileri Devlet Konukevi’nin girişinde karşılayan Pierini’nin arkasında Türk ve AB bayrakları yer aldı. Ancak resepsiyon salonunun bir bölümünde Kıbrıs Rum Kesimi dahil Birlik üyesi 27 ülkenin bayrağının bulunduğu görüldü.


DEP’lileri de kabul etmişti
Ankara’nın göbeğine Rum bayrağını diktiren Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, 11 Haziran 2004 tarihinde bölücü terör örgütüne destek verdikleri için tutuklanarak hapise gönderilen ve suçları sabit görülen eski DEP’lileri ziyaret etmişti. Gül, AKP’nin Kürt kökenli bazı vekillerin aracı olmasıyla yaptığı görüşmeyi Dışişleri Bakanlığı’nın konutunda gerçekleştirmişti.

’Arkanızdayız’
Leyla Zana, Hatip Dicle, Orhan Doğan ve Selim Sadak’la 45 dakika fikir alış verişinde bulunan Gül buluşmada, “Türkiye’nin çok önemli adımlar attığı bir dönemden geçtiğini” belirterek, “Bu yeni dönemde herkes üzerine düşeni yerine getirmeli” demişti. Zana ve arkadaşları görüşmede, cezaevinden tahliye edildikleri gün yaptıkları barış (!) mesajları içeren görüşlerini yinelemişlerdi. Eski DEP’liler, “geçmişin kırgınlıklarının geride kalması gerektiğini, toplumsal barış ve kardeşliğin esas alınmasının zorunlu olduğunu” dile getirmişti. 4 DEP’li, bu konuda üzerlerine düşeni yapacaklarını kaydederken, Türkiye’nin AB’ye üye olabilmesi için ellerinden gelen çabayı göstereceklerini vurgulamışlardı. Eski DEP’liler, geç kalınmakla birlikte, Türkiye’de çok önemli reformlar yapıldığını söyleyerek ve sürece desteklerini iletmişlerdi.


Toplantıya katılan devlet bakanlarından, Rum bayrağının asılmasına yönelik herhangi bir tepki gösterilmeme-si anlamlı bulundu

Babacan ve Çelik oradaydı
Resepsiyona Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan ile Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik katılarak kısa süre kaldı. Dışişleri Müsteşarı Ertuğrul Apakan, Milli Güvenlik Kurulu (MGK) Genel Sekreteri Yiğit Alpogan, AB’den sorumlu Dışişleri
Müsteşar Yardımcısı Ahmet Acet ile çok sayıda yerli ve yabancı diplomat da resepsiyonda hazır bulundu. Avrupa Birliği’nin (AB) yemeğine de Dışişleri Bakanı Abdullah Gül’ün yerine Müsteşar Apakan’ın katıldığı ileri sürüldü.

Rumlar AKP’yi destekliyor
Peşmerge reisi Barzani’nin, “AKP hükümetiyle uyumlu oldukları” yönünde açıklamalarından sonra Rumlar’dan da AKP’ye destek geldi. Türk askeri karşıtı açıklamalarıyla bilinen Rum Meclis Başkanı Hristofyas, AKP hükümetini desteklediklerini açıkladı. Rum Haravgi gazetesinin iddiasına göre, Atina’ya giden Hristofyas, Dışişleri Bakanı Dora Bakoyanni ile Türkiye’de meydana gelen gelişmeleri ele aldı. Gazete Hristofyas’ın, “Türkiye’deki durumun kritik olduğunu” söylediğini yazarak, Hristofyas’ın sözlerini şöyle aktardı: “Siyasette birçok paradokslar var. Türkiye’de şu an ılımlı İslami değerler üzerine kurulu hükümeti desteklemek zorunda olduğumuz bir zamandayız. Türkiye’de askerin egemen olması halinde, Türk-Yunan ilişkilerinde ve Kıbrıs sorununda gerileme olur.”

Çevrimdışı ersin

  • Yeni Üye
  • *
  • İleti: 3
Ynt: GÜL BUNU DA YAPTI
« Yanıtla #1 : 13 Mayıs 2007 »
akp bence abd imparatorluğu ve avrupa demokratik terörist birliğinin adamı olabilir ben öyle düşünüyom.belkide hep kürttürler çünkü en büyük düşman onlardır.