Kandaşlarım;
Malum Biz Türkçüler balalarımıza kesinkes Türk adı koyuyoruz. Bunun nedenini açıklamak gibi bir gereksizliğe girmeyeceğim.Biz tabi Türkçüler olarak Türksoylu kimseleri Türkçe ad koymak konusunda bilinçlendirmeye çalışıyoruz.Ancak ne kadar konuşursak konuşalım müslümanlık belirtisi olarak çocuklara hiçbir yalvacın(peygamberin),sahabenin ismi olmayan Abdül vs vs adlar veriliyor.Biz Türkçüler Türkiye'ye egemen olduğumuzda acaba şöyle bir yasa düşünebilir miyiz?
1.Olasılık
Türk soylu balalara konan bütün adlar özbeöz Türkçe olmalıdır.
2.Olasılık
Türk soylu balalara şayet 1 ad konacaksa bu ad özbeöz Türkçe olmalıdır.Şayet üye olduğu dinden dolayı herhangi bir yalvacın,sahabenin adı da verilmek istiyorsa bu adı yanına özbeöz Türkçe bir ad da verilmelidir ve bu ad balanın asıl adı olmalıdır.Örnekle Ömer Saltuk,Ali Tuğrul vs vs...Çocuklara konacak yabancı adlar sadece dini kişilerden seçilerek konabilir.Arapça anlamının güzelliğine göre ad konulamaz.Örneğin Yunus,Yusuf,Ahmet konulduğu gibi (gagavuzlar için) Josef,Maria da konabilir.Seçilen yabancı adın Türkçe'ye uygun olmasına dikkat edilmelidir.
Kandaşlarım bana sorarsanız Çalab'ım nasip eder de bir Türk balam olursa ona -şayet dindar hısımlar aşırı ısrar etmezse- sadece özbeöz Türk adı koyacağım.Ancak Türk olduğu kadar dinibütün bundan dolayı da dini kişilere(yalvaçlara,sahabelere) saygı duyan kandaşlarımıza da bu tür adlar vermesini olanaklı kılmalıyız diye düşünüyorum.Ama lütfen bu adlar Abdül- gibi Arapça tamlamalar içeren şeyler yahut kimin adı olduğu belli olmayan ragıp,recep vs vs adlar olmasın.Ömer,Ali,Mehmet,Yunus,Yusuf konulur ama biraz Türk zevkimiz olsun.
Bu yasa önerisini şimdi de sunabiliriz ama AB havalarının estiği Türkoğullarının balalarına Hristiyan olmadığı halde sırf özentiden Julia,Robert gibi adlar koyduğu bir çağda bunu yapmak pek de düşgelimli(isabetli) değil diye düşünüyorum.Yasa hakkındaki yorumlarınızı bekliyorum.
Tanrı Türkü Korusun!