15 Mayıs'ta Boğaziçi Üniversitesi'nin sözde kültür elçileri Türk Kültürü'nü Meksikalılar'a tanıttılar!
Bu kültür etkinliğinde nevruz ateşi yakıldı.Kürtçe şarkılarla aşka gelen gençler halay çekip ateşten atladılar.Coştular,coşturdular.Vatanımız amed kaya'nın şarkılarının olduğu slayt gösterisiyle Meksika'lı coniler'e tanıtıldı.Türbanlı bi kız elektro gitarıyla resital çekince başta rektör PROFF.DR.Ayşe SOYsal olmak üzere Meksikalı'lar ve tüm dinleyiciler mest oldu.Ayrıca transeksüellerde unutulmadı!Ne de olsa onlarda bu 'mozaik' in bir parçasıydı.Folklörcü gençler gruplarına 'hepimiz' adını uygun görmüşler!roman, kürt,rum,alevi,ermeni ve ortak öbek olmak üzere 6 öbekten oluşan bir oyun sergilemişler...Halaybaşı ise elinde sarı, kırmızı ve yeşil çaputlar sallamayı unutmamış...
Folklörcüler ermeniler için hrant cinayetini, romanlarda kentsel değişim ve a it olamama sorununu,rumlarda 6-7 eylül olaylarını ve mübadeleyi, kürdlerdeyse özgürlük ve barışı simgelemeye çalışmışlar!
Keşke bütün üniversitelerimiz böyle duyarlı olabilse ırkdaşlarım.Bu küstahlıkta emeği geçen tüm 'Türkiyeliler'i tebrik ederim...
Konuya daha önce değinecektim fakat hem fırsatım olmadı hem de başka bir ırktaşımızın yazmasını bekledim.
Bu arada kıyafetler modacı barzaninin kreasyonundan.Bilirsiniz o da böyle şık giyinmeyi pek bi sever! TTK!
esenlikler.