"Gerçekten Türkçü olmak kolay değildir. Her önüne gelen Türkçü olamayacağı gibi, her Türkçüyüm diyen de Türkçü olamaz. "
Atsız
Bu yüzden kendimi Türkçü olarak niteleyemiyorum. Sadece Türkçü olmak için uğraş veriyorum.
Sanırım gerçek bir Türkçü olabildiğimde buraya yazma fırsatım olur.
Atsız'ın sözlerine istinâden yazıyorum. Kimileri mütevazilik olarak değerlendirmiştir diye tahmin ediyorum.
Kişi noksanlığı kendi özünde aramalıdır!
Kullanıcı adım Türkçü ama bu benim için ulaşmak istediğim orundur.
Hiçbir şeyden haberi olmadığı hâlde, kendisini âlim sananları; iki lâfı üst üste koyamadığına bakmadan, lâfazanlığa soyunanları; Türkçe yazmaktan âcizken, ''Türkçülük'' oynayanları; bilişim teknolojilerine dâir bilgisi benden bile fazla olmadığı halde, kendisini web master diye çağıranları; öz sıfatı, Çingene Mahallesi'nden fırlamış bir darbukatör evlâdını andırdığı halde, sağa sola ''Gözlerim hafif çekik, tenim pamuk gibi, bilmem nerem bilmem nasıl, saçlarım şöyle...'' yazanları; Armenid fenotipli siber Hunları; jöleli şakirdleri... gördükten sonra, kendisindeki eksikliği/yetersizliği bilen ve bunu dillendirmekten de çekinmeyen sizler gibilerin, başımızın üzerinde yeri var Sayın Türkçü.
Yeter ki, söz konusu iki iletinizi, bizlere lâf dokundurmak için değil de, samimî hislerle yazmış olun.
Ayrıca... İçeriğine dâir yorumların tutarı 8 sayfayı bulmuş bu konunun Baltalı İlâh Zagorları'nın, ''Davranın hele yiğitler'' dendiğinde davranacaklarının sayısı 8 etse, öper de başıma koyarım, o da ayrı hikâye.
''Türkçüyüm çünkü vıdı vıdı'', ''Türkçüyüm çünkü bıdı bıdı'', ''Türkçüyüm çünkü vurdum mu boğayı deviririm'', ''Türkçüyüm çünkü asarım/keserim/kırarım/yakarım...'' tayfasının ne yazık ki geneli, ''Köse torun, dedesinin sakalıyla övünürmüş'' atalar sözündeki köse torunların, yeni nesil torunları.
Ki monitör başında vurup kıranlar, gerçek hayatta yumurta dâhi kıramaz, bu da bir başka acıklı hikâye.
Yani bu derece mütevâzî olmasanız da olur.
Aramıza hoş geldiniz Sayın Türkçü.