"Diyarbakır MHP İl Başkanı Abdullah Arzakçı iddialı: Köyleri dolaşıyoruz. Kürtüz ama oyumuz MHP’ye diyorlar. Bozkurt işareti yapıyorlar. Kürtçülük yapanlar ve terör yapanlar birbirini tamamlıyor.
Doğma-büyüme Diyarbakırlı mısınız?
- Evet, Kürt ve Zaza’yım. Babam Zaza, anam Kürt.
Bu nasıl olacak? MHP buradaki Kürtlere ne vaat ediyor?
- MHP tüm farklılıkların farkına vararak siyaset yapan bir parti. Yani MHP demiyor ki ‘Sen Kürtsün ve bu yüzden partide yer alamazsın.’ İnsanlar kendi kendilerine MHP ırkçı bir partidir, yakıştırması yapıyorlar.
TÜRKEŞ’E KÜRTÜM DEDİM
MHP Kürt’e ‘Sen Kürt’sün’ mü yoksa ‘Kürt kökenli Türk’sün’ mü diyor?
- Ben üye olduğum zaman Alparslan Türkeş’e gittim ve “Ben Kürt’üm” dedim. O da dedi ki “Sen ne kadar Kürt’sen ben de o kadar Kürdüm, sen ne kadar Türk’sen ben de o kadar Türk’üm.” MHP beni Kürt olarak kabul ettiği için aday yaptı.
MHP Türk milliyetçisi bir parti değil mi?
- Hayır, MHP diyor ki, Türkiye Cumhuriyeti tek blok mermerdir. Güneydoğu halkı da o mermerin parçasıdır.
Biz de buna göre çalışıyoruz. Köylere gidiyoruz. “Biz Kürdüz ama oyumuz MHP’ye” diyorlar. Onlar Bozkürtler.
Nasıl yani?
- Bayağı. Bozkurt işareti yapıyorlar. Biz de bu isim yakıştırmasını bulduk: BOZKÜRT"(AKŞAM)
Kandaşlarım, mehepe dönek ve işbirlikçidir desek kanıt derler, " Kötünün iyisi", "Başka çare yok"......vs bir çok saçma sapan savlar ileri sürer bu mehepe kürdogilleri, hala medet beklerler. Bu mehepe den de kürdofillerinden de midem bulanıyor. Saygılarımla. TTK.