Sayın İgdirhan;
Benim anlatmak istediğim, Başbuğumuz bile ben Türk Milliyetçisiyim derken, neden bunun Atatürk milliyetçisi ad altında yasallaştığıdır. Bunun böyle olmasını sanırım siz benden daha iyi biliyorusunuz. Bu konuda ciddi eksikliğim olduğunu zannetmemekle beraber sadece çekincelerim vardır. Bizim milliyetçiliğimiz inirgenemez diye düşünüyorum. O zaman bir Türkmen çıkar der ki; bende Saparmurat milliyetçisiyim derse o ırkdaşımıza nasıl cevap vereceğiz, ya da ben desem Oğuz Kağan milliyetçisiyim dersem, milliyetçi olmayacağım mı? Benim çekincelerim var derken bu konuda çekincelerim vardır. Atatürk milliyetçisiyim sözü beni rahatsız etmiyor. Ancak kişisel olarak bu sözü hiç söylemdim. Atatürk'ünde dediği gibi "Bizler Türk Milliyetçisiyiz"
BAŞBUĞ Atatürk, Son Türk Başbuğudur. Bunu Merhum Saparmurat Türkmenbaşı'da(Mekanı Tanrıdağı'nda KÜRŞAD'ın, BAŞBUĞ Atatürk'ÜN, ATSIZ ATAMIZIN yanı olsun) zaten kabul etmekteydi. Diğer Türk Cumhuriyetlerinin liderleride ona bu yüzden saygı duymaktadırlar. Dolayısıyla bu hususta zaten bir sorun çıkmaz. Böyle bir azınlık çıkarsada çoğunluk azınlığı, yok eder. Görüşünü dikte ettirir.
Anayasadaki Atatürk Milliyetçiliğinden kasıt, Biz Türkçülerin bu husustaki fikirleridir, başkalarının bunu nasıl yorumladığı, basın yayında ya da sosyal hukuk alanında nasıl tarif ettikleri, biz Türkçülerin Bakış Açısını yansıtmaması da çok mühim değildir.
ATATÜRK MİLLİYETÇİLİĞİ = TÜRKÇÜLÜK
Umarım dediklerim net anlaşılmıştır !
TTK