Aslında haklısınız igdirhan.ben internete ilk girmeye başladığımda sitenizin linkini bir ülkücü siteden almış ve buraya gelmiştim.ben ülkücüyüm ve en az sizin kadar Türk birliğini isteyen,Türk ırkının üstünlüğüne inanan ve bunu savunan birisiyim.ve benim gibi düşünen çok ülkücünün var olduğunuda biliyorum.(bunu bir propaganda saymayın.sadece açıklamadır.)
paylaşıma açtığım ilk şiirde (büyük ülkü) afaroza uğradım.çünkü site kurallarına aykırı düşmüştüm.işin doğrusu kuralları da okumamıştım.paylaşımda dini sözcükler vardı.orada bahsi geçen hıristiyan sözcüğü, ülkemi bölmek isteyen (kimler olduğu malum)avrupalılar ve conolar için kullanılmıştı.islam sözcüğüde şahıs olarak benim inancım ile ilgiliydi.Türk birliğine giderken herkes kendi inancıyla gelebilmeli diye düşünüyorum.ben turana giderken sevgi erenoral hanımefendiyi dışlamam mümkün mü ,en çok sevdiğim şahsiyetlerden birisidir.yoksa sözcükleri bölücülük olsun diye kullanmamıştım.'ümmet şırıngası yiyenlerin iflah olamayacakları' suçlamasına maruz kaldık.müslüman bir ana babadan olan birisi Türk Türkçü Irkcı Turancı olamaz mı? ters tepki alınca cesaretim kırıldı moralim bozuldu.şiirden başka paylaşım da düşünmedim,tekrar kurallara aykırı düşmeme adına.neyse esen kal kandaşım.
Özellikle bilmenizi istediğim husus şudur;
Türkçülüğün merkezini sadece kana dayalı soyculuk oluşturduğundan;dini hususlara girmemeye azami dikkat gösteriyoruz.
Bu davranışımız bizlerin dine karşı olduğunu yad da herhangi bir dine mensup olmadığımız şieklinde algılanmamalıdır.
Elbetteki her birimizin dini inançları var ve bu inançların gereklerini yerine getirmeye çalışmaktayız.
Gündelik hayatta teşkilat çatısı altında birlikte olduğumuz ve uzun mesaileri paylaştığımız kandaşlarımıza bile bir defa olsun, senin inancın,mezhebin, şunun, bunun nedir diye sormadık ve sormak ihtiyacınıda duymadık.
Bilindiği gibi,ülkümüz Türkçülüktür ve din bu alanın dışında, Tanrı ile insan arasında kalmalıdır.
Laiklikten kastımızda bu tarif dahilindedir ve üzerine basarak ifade ediyorum ki,
gerçek laikliğin karşı olduğu din değil, yobazlıktır.İstismar en aşağılık şeydir ve ülkemizde çok önemli şeyler ustaca istismar edilmektedir.
Din, laiklik, Atatürk en çok istismar edilen konuların başında gelmektedir.
Yobazlık sadece din istismarından ibaret de değildir.Başbuğp Atatürk'ün istismar edilmesi de, laikliğin din düşmanlığına dönüştürülmesi de birer yobazlıktır.Bunları böylece algılamanızı dilerim.
Fikri paylaşımlarınızı da beklemekteyiz.
Esenlikler dilerim.
TTK.