Gönderen Konu: Türkiye Soyuluyor ve Soyduruluyor  (Okunma sayısı 4065 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı TÜRK-KAN

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 2182
  • UÇMAĞA VARDI, TANRI DAĞLARINDA!
Türkiye Soyuluyor ve Soyduruluyor
« : 24 Eylül 2007 »
 Türkiye’yi yönetenler, dünyanın en yüksek faizini vererek, ülkemizin kaynaklarını küresel sermayeye peşkeş çekiyor. Yabancılar Türkiye’den önümüzdeki aylarda da yüzde 9 ‘net faiz’ bekliyor

 Son yıllarda dünyanın en yüksek faizini vererek başta carry trade (Japonya gibi ülkelerden çok düşük faizli kredi alıp Türkiye gibi yüksek faiz veren ülkelerde bu parayı değerlendirerek haybeden para kazanan küresel sermaye) yoluyla olmak üzere rekor düzeylerde sıcak para girişi kaydeden Türkiye, izleyen dönem için de spekülatif kar peşindeki yatırımcılar için umut veriyor. Gelecek bir yıllık dönemde Hazine kağıtlarından yaklaşık yüzde 9’la rekor düzeyde bir ‘reel’ faiz getirisi bekleniyor.

 Yapılan hesaplamaya göre piyasaların gelecek bir yıllık dönemde Hazine bonolarından beklediği reel faiz oranı yüzde 8.76 düzeyinde. Eylül ayı ikinci dönem beklenti anketinde, gelecek 12 aylık döneme ilişkin TÜFE bazında enflasyon beklentisi yüzde 6.27 olarak ölçüldü. Buna karşılık aynı dönemde altı ay vadeli Hazine bonosu yıllık bileşik faizi getirisinin ise yüzde 15.58 düzeyinde beklendiği belirlendi. Buna göre piyasaların gelecek bir yıllık dönemde öngördüğü reel faiz oranı yüzde 8.76 olarak hesaplandı.
 
 Reel faiz oranları arttı

 Eylül ayı ikinci anketinin ortaya koyduğu gelecek bir yıllık döneme ilişkin reel faiz beklentisinin, birinci ankete göre 0.24 puan düşmekle birlikte, bir yıl öncekinin üzerinde olduğu belirlendi. Geçen yıl Eylül ayında yapılan birinci anketle ölçülen bekleyişlere göre izleyen bir yıllık dönemde beklenen reel faiz yüzde 8.24, ikinci anketteki de yüzde 8.47 düzeyindeydi. Enflasyon ve iç borçlanma faizi beklentileri arasındaki makasın giderek açılmasıyla, gelecek birer yıllık dönemlere ilişkin beklenen reel faiz düzeyi izleyen dönemde artarak 2006 yılının son anketinde yüzde 9.49’a çıktı. Bu yıl Ocak ayı birinci anketinde yüzde 9.57’ye kadar yükselen gelecek bir yılda beklenen reel faiz, izleyen aylarda ise gerileyerek Ağustos birinci anketinde yüzde 8.80’e kadar indi. Bu arada, Türkiye’deki sıcak para miktarı da 90 milyar doları aştı.


http://www.yenimesaj.com.tr/index.php?sayfa=anasayfa&haberno=7013228&tarih=2007-09-24

(Japonya gibi ülkelerden çok düşük faizli kredi alıp Türkiye gibi yüksek faiz veren ülkelerde bu parayı değerlendirerek haybeden para kazanan küresel sermaye) Esasında bu cümle rezilliği zaten gözler önüne sermektedir.

 Ekonomisi güçlü, güçlü olmasa dahi bütçe açığı vermeyen herhangi bir orta düzey ülkede faiz oranları düşük olur.

 Akp iktidarının ekonomik istikarar diye zırvalayıp durduğu buydu. Bir avuç yabancı spekülatöre Türk Ekonomisini peşkeş çekmek. Bu spekülatörler de sanıldığı gibi burada yatırım yapamya istihdam yaratmaya gelen uluslararası şirketler değildir(2 yıl önce Türkiye'ye ciddi yatırım yapmak Güney Kore menşeili otomotiv devi Hyundai'yi IMF, İsrail ve Amerika'nın direktifleri doğrultusunda Akp bizzat engellemiştir). Adı geçen spekülatörler öyle saygın iş adamları, holding patronları falanda değildir, silah, uyuşturucu kaçakçıları ve fuhuş ticareti yapıp kazandıkları kara paraları Türkiye'de aklayan mikroplardır.

 Yani Türk insanının ekmeği, aşı onunda ötesinde bizzat Türk Ekonomisi bir avuç p.....k, haydut ve kaçakçıya peşkeş çekilmiştir, çekilmektedir. Her yerinden iğrençlik akan bu rezilliği ekonomik mucize, istikrar olarak tanımlayan akp güdümlü satılmış yalaka basına da söylecek laf bulamıyoruz. Türk insanını 22 Temmuz seçimleri öncesinde de kandırmayı başardınız. Ama insanları sonsuza kadar kandırmayı, yalanlarla yönetmeyi başaramazsınız. Buna en güzel misal, 1991'de yıkılan Sovyetler Birliği adlı Kızıl İstibdad ve Terör Rejimidir.

23 EKİM 2023'DE, ELİM BİR TRAFİK KAZASI SONUCU, UÇMAĞA VARDI.
ŞİMDİ; TANRI DAĞINDA, ATALAR YURDUNDA, ATSIZ ATA MAKAMINDA, BAŞBUĞLAR OTAĞINDA, ERİNÇ İÇERİSİNDE!

Çevrimdışı gurturk

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 330
Ynt: Türkiye Soyuluyor ve Soyduruluyor
« Yanıtla #1 : 24 Eylül 2007 »
Akp ülkemizi resmen yemlik konumuna soktu, yabancı yatırımcılara teşvik adı altında  %22 faiz vererek sıcak para girişi sağladım diyor.Adamlara bu şekilde bir yılda 90 milyar dolar faiz ödendi.

Çevrimdışı TiginNoyan

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 549
  • Inançu Apa Yargan Tarkan Köl Tigin
    • Steppe History Forum
Ynt: Türkiye Soyuluyor ve Soyduruluyor
« Yanıtla #2 : 24 Eylül 2007 »
Bir de bunlara hâlâ oy veriyorlar.


Türük Oguz begleri bodun eşid: üze teŋri basmasar asra yir telinmeser Türük Bodun iliŋin törügün kim artatı utaçı erti? Türük Bodun ertin, ökün!

Çevrimdışı motun yabgu

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 1566
Ynt: Türkiye Soyuluyor ve Soyduruluyor
« Yanıtla #3 : 25 Eylül 2007 »
Amerikenin köpegi partisi (akp) ne pahasina olursa olsun iktidara getirilmemeliydi Hersey bir yana bu adamlar Türk irkindan degiller Türklüge ve Atatürke yaptiklari hakaretlerin meyvasini tek baslarina iktidar olarak topladilar Kim ne derse desin akpnin yolundan gidenler vatan haini serefsizdirler Sereflerini hasiyetlerini bir kac milyar dolarlik secim rüsveti karsiliginda sattilar Ben bu yüzde 47 secmenin cahil degil asagilik vatan haini satilmis serefsizler olduguna inaniyorum
ÜZE TENGRI TEMÜR CIDA OKLAR BIRLE BIR BULUT

  BASBUGUMUZ TANRIKUTTUR TANRIKUTTUR

                       TANRIKUT.

Çevrimdışı gurturk

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 330
Ynt: Türkiye Soyuluyor ve Soyduruluyor
« Yanıtla #4 : 25 Eylül 2007 »
Çıkan ve çıkacak yasalarla   yabancılara birde taşınmaz malların satış serbestliği  çıktı.''Turizmi teşvik yasası,4875 sayılı doğrudan yabancı yatırımlar yasası ,,6326 sayılı petrol yasası,3213 maden yasası''Tüm bunlardan sonra  yabancılar ki bunların çoğunluğu yahudiler  gözlerini yer altı kaynaklarımıza diktiler.Bor,boraks,trona,altın,bakır kaynaklarımız shell,rio tinto,amerikam com gigi şirketlerin kontrolüne girdi.Böyle giderse şehitlerimiz yatacak toprak bulamıyacak.En milliyetçi geçinen partilerin seçim bildirgelerini incelerseniz  ımf ve dünya bankası politikalarına devam edeceklerini söylüyorlar.Bu iki kuruluş da bilindiği gibi yahudilerin elinde .

Çevrimdışı ÇEPNİ FİRUZ

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 180
  • TÜRK IRKÇISI
Ynt: Türkiye Soyuluyor ve Soyduruluyor
« Yanıtla #5 : 25 Eylül 2007 »
Herşeyi satabilirler ama onurumuzu asla!!!

Çevrimdışı _alkar_

  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 12
  • TÜRKÇÜLÜK YÜCELMEK İÇİN DEĞİL YÜCELTMEK İÇİNDİR
Ynt: Türkiye Soyuluyor ve Soyduruluyor
« Yanıtla #6 : 25 Eylül 2007 »
haydi AK baba yol kalleşlik yolu satılsın ne varsa Edirneden Karsa haydi AK baba sat sat..
TANRI TÜRKÜ KORUSUN VE YÜCELTSİN
Ben ve milletim Tanrı'nın kırbacıyız.
Tanrı yoldan çıkan milletleri
cezalandırmak için bizi gönderir."
BAŞBUĞ ATTİLA

Çevrimdışı TÜRK-KAN

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 2182
  • UÇMAĞA VARDI, TANRI DAĞLARINDA!
Ynt: Türkiye Soyuluyor ve Soyduruluyor
« Yanıtla #7 : 01 Ekim 2007 »
http://www.yenicaggazetesi.com.tr/haberdetay.php?hit=1951

 Borsa yabancıya çalışıyor

 İMKB’nin yüzde 72’sini ele geçiren yabancıların mülkiyetindeki hisselerin değeri yüzde 114 artarak 64.8 milyar dolara ulaştı.

 Yabancı, parasını 1 yılda ikiye katladı Borsanın yüzde 72’sine sahip yabancıların, hissesi yüzde 114 artarak 65 milyar dolara ulaştı

 Bir yıl önce yurt dışından döviz getirerek İMKB’ye yatıran “carry trade”ciler ve diğer yatırımcıların her bin doları bin 819 dolar oldu. Yabancı yatırımcıların İMKB portföyü de ikiye katlandı. İMKB Endeksi, son bir yılda yüzde 46.4 arttı. Geçen Eylül sonu 36 bin 925 olan endeks, yabancı alımlarının etkisiyle Temmuz sonunda 53 bin sınırına yaklaşmıştı. Eylül’de FED’in aldığı faiz indirimi kararının tüm dünyada yol açtığı rahatlamanın etkisiyle başlayan hızla artış trendi sonunda Endeks, ay sonu 54 bin 44 düzeyine geldi. Son bir yılda dolar kurundaki gerileme ise yüzde 20’ye yaklaştı. Dolar, Haziran’dan bu yana hızlanan düşüşlerle Eylül sonu itibariyle 1.2048’e kadar geriledi. Son bir yıllık dönemde yabancılar para getirerek İMKB’ye yatırdıkça Endeks yükseldi. Yüklü döviz girişlerinin kuru aşağı çekmesi, yabancı portföylerinin dolar cinsinden değerinin çok daha hızlı artmasını sağladı. İMKB’de işlem gören hisse senetlerinin piyasa değeri olarak yüzde 71.7’sinin yabancı yatırımcıların mülkiyetinde olduğu belirlendi. Yabancıların mülkiyetindeki hisselerin piyasa değeri son bir yılda yüzde 114 artarak 64 milyar 875 milyon dolara ulaştı.Aynı dönemde yerli yatırımcıların portföyü ise yüzde 66.5 büyüyerek 25 milyar 665 milyon dolara yükseldi. Böylece toplam portföy yüzde 98.1 büyüyerek 90 milyar 540 milyon dolara ulaştı.

 Gözler dış piyasada

 Kurda önemli destek seviyeleri olarak gösterilen bölgelerin teker teker kırılmasıyla birlikte doların 1.20 YTL kadar düşmesini değerlendiren uzmanlar borsa ve doların yönü ile ilgili değerlendirme yaptı. Yetkililer borsanın yönünün dış piyasaların tesirinde kalacağını işaret etti.  Turkish Yatırım Finansal Strateji Müdürü Gökhan Uskuay, “Önümüzdeki günlerde İMKB’nin 56 bin 300 direncini zorlayabileceğini” sörken, Goldaş Kıymetli Madenler A.Ş Hazine Uzmanı Dilek Özçelik de, piyasaların bu hafta içinde ABD’den gelen ekonomik verilere odaklandığına dikkat çekti.
23 EKİM 2023'DE, ELİM BİR TRAFİK KAZASI SONUCU, UÇMAĞA VARDI.
ŞİMDİ; TANRI DAĞINDA, ATALAR YURDUNDA, ATSIZ ATA MAKAMINDA, BAŞBUĞLAR OTAĞINDA, ERİNÇ İÇERİSİNDE!

Çevrimdışı gurturk

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 330
Ynt: Türkiye Soyuluyor ve Soyduruluyor
« Yanıtla #8 : 01 Ekim 2007 »
Yabancıların ülkemiz için çikolatalı pasta diyorlar,havadan risksiz para kazanıyorlar,ekonomimiz resmen çöküyor.