Bizim, Türk'ü anlatan, Türkülerimize ne oldu ki?
Yoz kültür uzantısı tıngırtılarla propaganda yapmak, abesle iştigaldir.
Bunun yerine, okkalı tokattan daha sert etki yapan, Ozanımızın taşlamalarını tercih ederdim.
Türkün davası da, kavgası da, belindeki kılıcı da, elindeki sazı da, dilindeki sözü de Türktür, Türk olmalıdır.
Her şey; Türk'e göre, Türk tarafından, Türk için, Türk'e uygun olmalıdır...
Kirli bardaktan temiz su içemezsiniz!!!
Ne Mutlu Türk doğup, Türk gibi yaşayana...
Saygılarımla.
Çağrıbey
Size bu arkadasimizin yaptigini yada ülkemizde veya dünyada bu
tıngırtı'yi icra edenlerin yaptiklarini
Müzik kelimesinin evrensellegine dahil etmelerini hor görmenize siddetle katiliyorum!
Fakat '
Türk'ü anlatan Türk'ülerimize ne oldu ' ve '
Türkün davası da, kavgası da, belindeki kılıcı da, elindeki sazı da, dilindeki sözü de Türktür, Türk olmalıdır' cümlenize katilmakla birlikte müzigin evrenselligini atladiginizi belki haddim olmayarak hatirlatmak istiyorum.
Dini kullanan yobazlardan yakindigimiz su dönem; Müzik denen sanati da yobazlastirmis olmazmiyiz eger sadece
Türk müzigini üretmeye kalksak?
Tabiki Türküler; atalarimizin ve bizlerin duygularini herhangi bir müzik aletinden cikan melodiler ile dile getirmemizin bir yoludur ve halende öyle.
Fakat Müzik dendigi zaman durum degisiyor. Bir marangozu düsünelim ve yarattiklarini ve onun yaratacaklarini sinirlara sokmanin imkani yoktur degilmi...
Bu bakimdan ele alirsak : Müzik gercekten evrenseldir ve bunun dini veya irki olamaz diye düsünmekteyim.
Su Rap konusuna gelince; arkadasin tahminimce uyduruk kaynaklardan duymus oldugu ve buna Gep ismini verdikleri olaya:
RAP in açılımı:
Rhytmic
American
Poem dir yani ritmik amerikan şiiri...!
Simdi Türkcü gecinen camiada herseyi Türklestirme veya Türcelestirme güdümü oldugundan bu Rap kavraminin cikis ve yayilis merkezi olarak Türkmenistani göstermekte amacin sadece okunus benzerligi olan
GEP terimini kullanmalari oldugu acikca ortadadir.
70'li yillarda populerlik kazanan bu Rap akimi acilimindan da anliyacaginiz üzere '
Ritmik Amerikan Siiri'; müzikten öte sadece basit melodiler kullanarak
sözlü ifade bicimidirki bunu kesinlikle müzik kelimesinin kapsami alanina sokma ihtimali yoktur!
Acilimindaki anlamindan da anliyacaginiz üzere siirsel bir melodiden bahsedilmektedir. Simdi ülkemizde yapilan ve tamamen Amerikan özentisi olan bu akimda üretilen daha dogrusu pazarlanan melodilerde de siirsel anlatim yani müzikten cok söze dayanan ürünler
tüccarlari tarafindan piyasa sunulmaktadir.
Yani bir taraftan 'katil ABD' derken diger taraftan abd de yasayan bazi vatandaslarin ticari amaclar ugruna yaptiklari ve adina RAP dedikleri melodileri ülkemize getirmenin anlami yoktur.
Bu hem müzige hemde kültürümüze saygisizlik demek ve yapilan bu
melodi ticaretine ortak olmak demektir.
Bilincsiz olabilirsiniz fakat 'Bilmemek ayip degil, ögrenmemek ayiptir' lafinin mantigi icerisinde yasayiniz.
Madem duygularinizi ve vatan sevdanizi dile getirmek istiyorsunuz ozaman bu ticaret yolunu degil gercekten bir müzik dalini icra ederek yada sadece yazisal olarak dile getiriniz.
Zaman gösteris ve özentilik yapma zamani degil, dirilip kendimize ve özümüze gelme zamanidir!