Gönderen Konu: K-TH TÜRKÇÜ RAP (TÜRKÇÜ GEP)  (Okunma sayısı 10889 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı özkan

• Yeni Üye
  • *
  • EY TÜRK OĞLU GÜN SENİN GÜNÜNDÜR
Ynt: K-TH TÜRKÇÜ RAP (TÜRKÇÜ GEP)
« Yanıtla #20 : 13 Kasım 2007 »
yüreğinize sağlık kandaşlarım.çok güzel çalışmalar ama youtube den tam olarak dinleyemiorum.bu müzikleri başka nasıl temin debilirim yardımcı olanolursa mtlu olurum.eyvallah
ALTTA YAĞIZ YER mi ÇÖKÜYOR ÜSTTE MAVİ GÖK mü DELİNİYOR. EY IRKIM GÜN ATALARIMIZA LAYIK OLMA GÜNÜDÜR.GÜN KAHPE ÇOÇUĞUNDAN ÖÇ ALMA GÜNÜDÜR.

Çevrimdışı Çağrıbey

• [GÖKBÖRÜ ANKARA]
  • Türkçü-Turancı
  • Ne mutlu Türk doğup, Türk gibi yaşayana!
« Yanıtla #21 : 13 Kasım 2007 »
Bizim, Türk'ü anlatan, Türkülerimize ne oldu ki?
Yoz kültür uzantısı tıngırtılarla propaganda yapmak, abesle iştigaldir.
Bunun yerine, okkalı tokattan daha sert etki yapan, Ozanımızın taşlamalarını tercih ederdim.

Türkün davası da, kavgası da, belindeki kılıcı da, elindeki sazı da, dilindeki sözü de Türktür, Türk olmalıdır.
Her şey; Türk'e göre, Türk tarafından, Türk için, Türk'e uygun olmalıdır...
Kirli bardaktan temiz su içemezsiniz!!!

Ne Mutlu Türk doğup, Türk gibi yaşayana...

Saygılarımla.

Çağrıbey

Çevrimdışı Anadolu Kurdu

• Yeni Üye
  • *
« Yanıtla #22 : 13 Kasım 2007 »
Ey Türk ulus’u titre, kendine dön!

Niçin yanılıyorsun?

Özgür ve egemen’ken, mutlu ve güçlüyken niçin kendi kendine, kendi ülke’ne ve töre’ne ihanet ettin?

Niçin düşman’la bir oldun?

Seni kim yanılttı?

O tuzakları sana kimler kazdı?

O can alıcı silahlar nereden geldi, kim soktu yurduna?

Onları düşmanlarına dağıtan kimlerdi?

Seni, tutsaklığın mezarına götüren süngüler, nereden girdi ülkene?

Ey, kutsal ötüken kent’inden kaçıp ileri doğu’ya varanlar, batı’ya göçenler, ne kazandınız?

O yaban il’lerde kanınız su gibi aktı, kemikleriniz dağ örneği birbiri üstüne yığıldı.

Beğ’ler erkek evlatlarını <<kul>> ve <<köle>> ettiler. <<pakize>> tertemiz kız evlatlarınız şerefsiz birer <<cariye>> oldular.

Ey Türk ulusu, bütün bunlar, kendinden, kendi öz benliğinden uzaklaşıp düşman’a dönük yaşadığın için oldu!

Uyanın Türk evlatları,

Artık süngü yok, kültür emperyalizmi var. Kültürüne sahip çık. Yoksa sana sahip çıkacak kimse kalmayacak.
Anadolu son kale ele geçmez, Türklük son amaç silinmez ...
Batı Türkeli ni isteyenlere Turan'ı kurarak cevap vereceğiz ...
Tanrı Türk'ü korusun ...

Çevrimdışı YABGU KAGAN

• Türkçü-Turancı
  • Savaşa Hazır!
« Yanıtla #23 : 14 Kasım 2007 »
Kendi adıma konuşayım, rap,rock gibi gâvur müziklerine şiddetle karşıyım ve bu konuda bir Türkçü-Türk Soycusu olarak çok tutucuyum.

Bizim asırlardır süregelen bir kültürümüz var.Bu kültürün içerisinde müziğimiz de özgündür.Bizi biz yapan kendi değerlerimizdir.Böyle özentiliklere şaşıp kalıyorum doğrusu.Ne oldu bizim Türkülerimize?Ne oldu bizim sazımıza,kopuzumuza,tarımıza?

Gençlik nereye gidiyor? Bilemiyorum...

Çevrimdışı TiginNoyan

• Türkçü-Turancı
  • Inançu Apa Yargan Tarkan Köl Tigin
    • Steppe History Forum
« Yanıtla #24 : 14 Kasım 2007 »
Bunun yerine, okkalı tokattan daha sert etki yapan, Ozanımızın taşlamalarını tercih ederdim.

Türkün davası da, kavgası da, belindeki kılıcı da, elindeki sazı da, dilindeki sözü de Türktür, Türk olmalıdır.

Saygılarımla.

Çağrıbey

Çağrıbey kandaşıma katılıyorum.

Türük Oguz begleri bodun eşid: üze teŋri basmasar asra yir telinmeser Türük Bodun iliŋin törügün kim artatı utaçı erti? Türük Bodun ertin, ökün!

Çevrimdışı BezAt

• Türkçü-Turancı
  • **
  • %100 Türk
« Yanıtla #25 : 26 Kasım 2007 »

Saygılarımla.

Çağrıbey

Size bu arkadasimizin yaptigini yada ülkemizde veya dünyada bu tıngırtı'yi icra edenlerin yaptiklarini Müzik kelimesinin evrensellegine dahil etmelerini hor görmenize siddetle katiliyorum!

Fakat 'Türk'ü anlatan Türk'ülerimize ne oldu ' ve 'Türkün davası da, kavgası da, belindeki kılıcı da, elindeki sazı da, dilindeki sözü de Türktür, Türk olmalıdır' cümlenize katilmakla birlikte müzigin evrenselligini atladiginizi belki haddim olmayarak hatirlatmak istiyorum.
Dini kullanan yobazlardan yakindigimiz su dönem; Müzik denen sanati da yobazlastirmis olmazmiyiz eger sadece Türk müzigini üretmeye kalksak?
Tabiki Türküler; atalarimizin ve bizlerin duygularini herhangi bir müzik aletinden cikan melodiler ile dile getirmemizin bir yoludur ve halende öyle.
Fakat Müzik dendigi zaman durum degisiyor. Bir marangozu düsünelim ve yarattiklarini ve onun yaratacaklarini sinirlara sokmanin imkani yoktur degilmi...
Bu bakimdan ele alirsak : Müzik gercekten evrenseldir ve bunun dini veya irki olamaz diye düsünmekteyim.

Su Rap konusuna gelince; arkadasin tahminimce uyduruk kaynaklardan duymus oldugu ve buna Gep ismini verdikleri olaya:

RAP in açılımı: Rhytmic American Poem dir yani ritmik amerikan şiiri...!

Simdi Türkcü gecinen camiada herseyi Türklestirme veya Türcelestirme  güdümü oldugundan bu Rap kavraminin cikis ve yayilis merkezi olarak  Türkmenistani göstermekte amacin sadece okunus benzerligi olan GEP terimini kullanmalari oldugu acikca ortadadir.
70'li yillarda populerlik kazanan bu Rap akimi acilimindan da anliyacaginiz üzere 'Ritmik Amerikan Siiri'; müzikten öte sadece basit melodiler kullanarak sözlü ifade bicimidirki bunu kesinlikle müzik kelimesinin kapsami alanina sokma ihtimali yoktur!

Acilimindaki anlamindan da anliyacaginiz üzere siirsel bir melodiden bahsedilmektedir. Simdi ülkemizde yapilan ve tamamen Amerikan özentisi olan bu akimda üretilen daha dogrusu pazarlanan melodilerde de siirsel anlatim yani müzikten cok söze dayanan ürünler tüccarlari  tarafindan piyasa sunulmaktadir.
Yani bir taraftan 'katil ABD' derken diger taraftan abd de yasayan bazi vatandaslarin ticari amaclar ugruna yaptiklari ve adina RAP dedikleri melodileri ülkemize getirmenin anlami yoktur.
Bu hem müzige hemde kültürümüze saygisizlik demek ve yapilan bu melodi ticaretine ortak olmak demektir.
Bilincsiz olabilirsiniz fakat 'Bilmemek ayip degil, ögrenmemek ayiptir' lafinin mantigi icerisinde yasayiniz.

Madem duygularinizi ve vatan sevdanizi dile getirmek istiyorsunuz ozaman bu ticaret yolunu degil gercekten bir müzik dalini icra ederek yada sadece yazisal olarak dile getiriniz.

Zaman gösteris ve özentilik yapma zamani degil, dirilip kendimize ve özümüze gelme zamanidir!

Ben ve Milletim
Tanrı'nın kırbacıyız
Tanrı kendi yolundan
çıkanları cezalandırmak
için bizi gönderir.!
ATTİLA

Çevrimdışı Atçeken Beği

• Türkçü-Turancı
« Yanıtla #26 : 26 Kasım 2007 »
   Müzik,evrenseldir ancak,RAP amerikacıdır.Ne saçma.O zaman klasik müzikte Avrupa'nın Haçlı Şatolarında doğmuştur.Opera vs. gibi müzikâl oyunlar eski Yunan'da doğmuştur.Rock,metal vb. gibi müzikl türleride Amerika menşeeilidir.Her müzik türünün doğduğu bir yer,ticari bir amacı vardır.Günümüz,sanatın para karşılığı yapıldığı gündür.Aksini iddia etmek hoş olmayacaktır.

Diğer ırktaşlarda unutmasınlar ki,Başbuğ Atatürk'te müzikte gelişmeyi desteklemiş,Türk Halk müziğini övmüş,aslımızın onlar olduğunu belirtmiş,ancak sadece Türk Halk Müziği ile olmayacağının altını çizmiştir.
  Türkçe Rapin anavatanı Almanya'dır.Burada ki Türk gençler,bu müzik türüyle kendilerini duyurmuşlardır.Buradaki Türk ırktaşlarımız vatan derdiyle yanarken o çok sevdiğimiz Türk Halk müziği ozanları,gurbetçilerin derdine Türkü yakacağına ''Alamanya alamanya benim gibi enayi bulaman ya'' gibi absürd şeyler söylemişlerdir.Tabiki derdimizi anlayanlarda olmuştur Çekiç Ali gibi,Ali Ekber Çiçek gibi.Türk Halk müziği arşivim çok geniştir ve zevkle dinlerim,ancak Türkçe repte dinlerim.Bunu kimse engelleyemez,küçümseyemez.Dinliyorsam Türkçülükten çıkacak değilim.Dinliyorum diye amerikancılıkta yapmıyorum.Türkçe şiirleri yine TÜRKÇE hızlı okuyorum.Hoşunuza gitmeyen nedir?Bazılarının hümanist duygular içermesi mi?Her müzik dalında bulunur o.Türkçe rep Almanya'da Türklerin sesi olmuştur,çocuğundan yaşlısına her kesim dinler.Kimsenin özentiliğinide yapmazlar.Sizden,benden daha Türkçü olan ve bu müzik türüyle meşgul olanlar insanlar vardır.Bunda yanlış olan bir şeyde yoktur bence.Bu müzik türünü dinleyeni ''özenti'' olarak nitelemek ayıptır.Öyleleri mutlaka vardır,çoğunlukta olabilir,ama bu müzik türü Almanya'daki Türklerin sesi olmuştur.Arabesk dinlemekten bin kez daha mantıklıdır hiç olmazsa.

Esenlikler.
Oturup düşündüğümde yetim olmadığımı gördüm! Oğuz Han gibi atası, Dede Korkut gibi muallimi, Köroğlu gibi ağabeyi, Mahtumkulu gibi akıl hocası olan birisi hiç yetim olur mu?
Saparmurat Türkmenbaşı

Çevrimdışı HanTengri

• Türkçü-Turancı
  • **
  • İL BASIMIS HÜLAGÜ HAN.
« Yanıtla #27 : 26 Kasım 2007 »
Irkdaşlarım. Bunları tartıştığınıza dahi inanmak istemiyorum. Rep dediğiniz şey Müzik türleri içerisindeki en kalitesiz ve en yoz olanıdır. Üç beş kültür fukarası afroamerikalılar tarafından uydurulmuş günümüzde ise topluma adepte olamamış kesimin kendini ifade şekli olarak adlandırılan saçmalık yığınıdır. O kartel denen almanyadaki maymunsu el hareketleriyle -ki bu hareketler Afrikalıların amerikadaki pisikolojik bozukluklarından kaynaklanan konuşurken elkol hareketleriyle kendini kabul ettirme çabasıdır- birşeyler geveleyenleride idol ilan etmişsiniz. Hala inanmakta zorluk çekiyorum... bir Türk ırkçısı Amerikada dahi saygın insanların yaşadığı bölgelerde aynı şekilde ingilterede de bu böyledir müzik marketlerde en aşşagı raflarda tutulan bu müzik tarzına hayran olmak nasıl bir şeydir aklım almıyor açıkçası.. Azınlık müziği olarak da adlandırıla bilir. Bırakın bu müziğin peşinden zenciler Fransadaki Cezair asıllılar ve bizim kırolar yapsın Egemen Irkın değil azınlık horlanmış baskı altında kalmışların müziğini Asil Irkıma yamamaya kalkmayın lütfen.. Türkçü,soycu bir otağda Rap.. inanılır gibi değil....
İL BASIMIZ HÜLAGÜ HAN, İLHANIMIS HÜLAGÜ HAN, JERDE AYITTI KÖKTE AYITTI, ŞIKIP KETTİ HÜLAGÜ HAN

Çevrimdışı Atçeken Beği

• Türkçü-Turancı
« Yanıtla #28 : 26 Kasım 2007 »
HanTengri,

Ben,Türk Halk müziği ile yetişmiş bir Türkçüyüm.Babam,büyük ağabeyim ve ben sazı elimize aldığımızda sevdiğimiz Türküleri çalabiliriz ve ortanca kardeşimiz halk müziğinin 10 yıl eğitimini almış,profesyonel bir Türk Halk Müziği saz çalarıdır.Övünerek söylüyorum ki,İç Anadolu Türkülerinin tınısını duyunca kimin çaldığını ve söylediğini hemen çıkartırım.Diğer yörelerinin Türkülerinide az çok tanır,ünlü sanatçılarını en az İKİ kez dinlemişimdir.Türkü bilgimin çok derin olduğuna inanıyorum.Şimdi bunu geçelim.Maymunca(!) elini sallayan o kartel bir şarkısında gençlere şöyle seslenir:
-Sen Türk'sün
-(arkadan gelen bir ses)Hayır Almanyalı
-Sen Türk'sün
-Hayır Almanyalı
-Bunu anla bunu unutmamalı sen Türk'sün.Nasıl yapsak nasıl çalışsak nasıl yaşasak yabancıyız bunu onlar(almanlar) unutmayacak.
Almanya'ya gelmediğiniz ve buraları görmediğiniz için bizi anlamanız biraz zor.Oturulan yerden sallamak ise çok kolay.Beğenseniz de beğenmesenizde rep Almanya'da ki Türklerin sesi olmuştur.Değiştirebiliyorsanız buyrun, meydan sizin.
Oturup düşündüğümde yetim olmadığımı gördüm! Oğuz Han gibi atası, Dede Korkut gibi muallimi, Köroğlu gibi ağabeyi, Mahtumkulu gibi akıl hocası olan birisi hiç yetim olur mu?
Saparmurat Türkmenbaşı

Çevrimdışı HanTengri

• Türkçü-Turancı
  • **
  • İL BASIMIS HÜLAGÜ HAN.
« Yanıtla #29 : 26 Kasım 2007 »
HanTengri,

Ben,Türk Halk müziği ile yetişmiş bir Türkçüyüm.Babam,büyük ağabeyim ve ben sazı elimize aldığımızda sevdiğimiz Türküleri çalabiliriz ve ortanca kardeşimiz halk müziğinin 10 yıl eğitimini almış,profesyonel bir Türk Halk Müziği saz çalarıdır.Övünerek söylüyorum ki,İç Anadolu Türkülerinin tınısını duyunca kimin çaldığını ve söylediğini hemen çıkartırım.Diğer yörelerinin Türkülerinide az çok tanır,ünlü sanatçılarını en az İKİ kez dinlemişimdir.Türkü bilgimin çok derin olduğuna inanıyorum.Şimdi bunu geçelim.Maymunca(!) elini sallayan o kartel bir şarkısında gençlere şöyle seslenir:
-Sen Türk'sün
-(arkadan gelen bir ses)Hayır Almanyalı
-Sen Türk'sün
-Hayır Almanyalı
-Bunu anla bunu unutmamalı sen Türk'sün.Nasıl yapsak nasıl çalışsak nasıl yaşasak yabancıyız bunu onlar(almanlar) unutmayacak.
Almanya'ya gelmediğiniz ve buraları görmediğiniz için bizi anlamanız biraz zor.Oturulan yerden sallamak ise çok kolay.Beğenseniz de beğenmesenizde rep Almanya'da ki Türklerin sesi olmuştur.Değiştirebiliyorsanız buyrun, meydan sizin.
Bende 12 yıldır Yurt dışindayım. Gurbeti bilirim. AMA REP MEP bilmem.. Bağlamada çalarım karadüzende de fena sayılmam amma ANGARALI DURGUUT veye BILMEME NERELI MAAAMUT'u bilmem. Kızıl komünist olsun şelpesini can kulağıyla dinlerim KANININ %100'ü Türk olan ARABESKçiyi dinlemem. Bu anlayış meselesi Herkez Türkçü olsun bu konuda seçkinci olsun iddiam yok. sadece düşünceleremi yazdım. Almanya'ya ilk gidenler işçiydi hepsininde anası babası köylüydü OKUMA YAZMA ORANI O YILLARDA ZATEN COK AZDI dolayısıyla ailesinden gereken Kültürü göremeden (Almanya'ya ilk gidenler)baskın alman kültürü altında ezilmiş ve erozyona uğramış bir kitle olmalarına şaşırmıyorum. Ancak bunları tasvip etmek SEÇKİNCİ bir Türkçüye nekadar yaraşır bunun taktiri elbette sizlerindir.
İL BASIMIZ HÜLAGÜ HAN, İLHANIMIS HÜLAGÜ HAN, JERDE AYITTI KÖKTE AYITTI, ŞIKIP KETTİ HÜLAGÜ HAN