Gönderen Konu: 12 ŞEHİT DE HAKKARİ'DEN. BU ACIYA YÜREK DAYANMIYOR!!!  (Okunma sayısı 59838 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı ALPTUĞ

• Türkçü-Turancı
  • **
:( çok şey yazmak istiyorum ama yazıp yazıp siliyorum, Tanrı Türk ordusunun her bir neferini korusun, şu amerikan köpeklerini de bir an önce başımızdan alsın, artık halkların kardeşliği diyeni gözümü kırpmadan vurasım geliyor, benim Kürt kardeşim yok.....
"Ülkü denen nazlı gelin erde şan ister büyük devlet kurmak için büyük kan ister." Hüseyin Nihal ATSIZ

Çevrimdışı HanTUG

• Türkçü-Turancı
  • **
Bu pisliklerden kurtulmak icin Irak´i saldirmaya gerek yok ,bunlar oraya Türkiyeden gidiyor.Biz bu isi Edirneden baslayalim bir tane serefsiz kiro kalmayincaya kadar, zaman geldi geciyor batida dogudan cok kiro var.Herseyide askerden beklemeyelim bizde Türk´ler olarak birseyler yapalim.Isik söndürmekle sokakta ,bagirmakla bisey olmaz.

bu temizlik ilk önce devlet kurumlarindan Askerden tut polisine kadar ögretmeninden tut müdürlere kadar yapilmali, peki bunu kim yapacak? i.Tayyib mi? i.Tayyibi secenlermi?

@saygmen
Askeri konularda cevaplar yazdim bu bölüme ama o yazilarim kayboldu

Çevrimdışı KENAN KALAK

• Yasakli
  • Türkçü-Turancı
  • **
akp hükümeti yeni bir karar alarak bundan sonra Şehit haberleri ile ilgili yayın yapan tv kanallarını rtük'e kapattıracak efendim Milletin morali bozuluyormuş çocukların pskolojileri bozulutormuş hepsi palavra esas korku TÜRK MİLLETİNİN TÜRKLÜĞÜN yeniden dirilişidir çünkü bu olayları satlık mütakere medyası bile saklayamaz oldu bu yayınlar satılmışların ne halt ettiğini ortaya koymak zorunda kalacaktır.Hükümet ilk önce şu satılık roj tv kapatsın veya yayınını engellesin görelim.TTk 

Çevrimdışı DEDEM KORKUT_ASYA

• Türkçü-Turancı
PAŞAM SİZDE Mİ?
TÜRK MİLLETİNDE SABR VE SAĞ DUYU KALMAMIŞTIR....

Şiddete kaçmayın
Org. Büyükanıt, protesto gösterilerinde sağduyulu olunmasını istedi

24.10.2007 09:11

Milliyet Gazetesi yazarı Fikret Bila'nın köşe yazısı...

Türkiye dün ayaktaydı. Dağlıca'da şehit edilen 12 askerin cenaze törenleri teröre lanet mitingleri gibiydi. Sadece şehit cenazesi olan illerde değil, Türkiye'nin dört bir tarafında halk teröre karşı sokağa dökülmüştü. Her meslekten ve her yaştan onbinlerce vatandaş ellerinde Türk bayraklarıyla PKK'yı ve terörü protesto ettiler.
Türkiye'nin bütün kentlerindeki manzara teröre karşı ulusal bir tepkiyi yansıtıyordu. Askere gitmek isteyen gençler, "Bizi de askere alın" diyerek haykıran kızlar, anneler, babalar bayrak dalgalandırıyordu.

"Gurur duydum"
Genelkurmay Başkanı Org. Büyükanıt'a dün bu manzarayı sordum.
Cenaze törenlerini, yürüyüşleri ve tepkileri yakından izlediğini söyleyen Org. Büyükanıt, şu değerlendirmeyi yaptı:
"Türk milleti duyarlılığını gösteriyor, ulusal birliğini sergiliyor, terörü lanetliyor ve tepki gösteriyor. Bu duyguyu paylaşmamak mümkün değil. Büyük saygıyla karşılıyorum, gurur duyuyorum."

"Şiddete kaçmayalım"
Genelkurmay Başkanı Org. Büyükanıt, vatandaşların duygularını yansıtırken, tepkilerini gösterirken sağduyuyu elden bırakmamalarının da çok önemli olduğunu söyleyerek şu çağrıyı yaptı:
"Vatandaşımızın duyarlılığını çok iyi anlıyorum ve takdir ediyorum. Ancak bunu yaparken tepkilerin kontrolden çıkmaması da çok önemli. Şiddete kaçılmaması büyük önem taşıyor. Böyle günlerde itidali elden bırakmamak lazım."

"Oyuna gelmeyelim"
Genelkurmay Başkanı Org. Büyükanıt, terör örgütü hedeflerinden birisinin de toplumda etnik bir çatışma yaratmak, vatandaşı birbirine düşürmek olduğunu vurguladı. Org. Büyükanıt, "Bu oyuna gelmeyelim" çağrısını yaptı ve şöyle konuştu:
"Terör örgütü iç çatışmayı hedefler. Yıllardan beri yapmaya çalıştığı budur ama vatandaşlarımız bu tuzağa düşmemiş, bu oyuna gelmemişlerdir. Bundan sonra da bu tuzağa düşmemek, bu oyuna gelmemek gerekir. Benim vatandaşlarımdan ricam sağduyuyu elden bırakmamalarıdır."

"Sivas örnek olsun"
Org. Büyükanıt, önceki gün oynanan Sivasspor-Vestel Manisaspor maçında gösterilen sağduyulu duyarlılığın örnek alınmasını istedi.
Org. Büyükanıt, izlerken çok duygulandığını belirttiği görüntüyü şöyle aktardı:
"Sivasspor-Vestel Manisaspor maçında 15 bin izleyici vardı. Tribünlerde 15 bin bayrak dalgalanıyordu, çok güzel bir görüntüydü. Vatandaşımız tepkisini tribünlerde çok güzel yansıtıyordu. Çok duygulandıran bir manzaraydı. Maçın sonunda Sivasspor Başkanı, bu görüntüye teşekkür ettikten sonra, 'Şimdi herkes evlerine' diyerek çok güzel bir çağrı yaptı."

TSK muktedirdir
Genelkurmay Başkanı Org. Büyükanıt, terörle mücadele konusunda kimsenin endişe duymasına gerek olmadığını da vurguladı ve şöyle konuştu:
"Kimse endişe etmesin, telaş etmesin, TSK muktedirdir. TSK, güvenlik güçlerimiz bu işin üstesinden gelecek güçtedir. Her zaman söylediğim gibi tekrar ediyorum: Kimsenin gücü bu ülkeyi bölmeye yetmez."

Not: Hergün şehit haberleri alırken ve bu olayları gerçekleştirenlerin uzantısı şehirde yanıbaşımızdayken hangi kürde sağduyuyla yaklaşalım yada olaylara gösterilre sessiz sakıin güllük gülüstanlık mı gidelim?

Çevrimdışı TÜRKEL

• Türkçü-Turancı
  • **
Rıza Zelyut
ASKER NASIL İSTİHBARASIZ BIRAKILDI
9 Kasım 2005 tarihinde Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde bir bomba patladı. Bomba, bir kitapçı dükkanına atılmıştı. Dükkan sahibi Seferi Kaya PKK militanlığından mahkum olmuş, yıllarca yatmış birisiydi.
Bomba patlar patlamaz; hazır kıta gibi bekleyen ilçe halkı hemen harekete geçmiş, devleti protesto gösterileri başlatılmışıt. Şemdinli'de istihbarat için bulunan iki astsubay Ali Kaya ve Özcan İldeniz ile bir muhbirin bulunduğu araç tahrip edilmişti.
Başbakan Erdoğan ve Avrupa Birlikçi basın bu işi derin devletin yaptığını söylemiş; Türk Silahlı Kuvvetleri suçlanmıştı. İş bununla da kalmamıştı. Van Cumhuriyet Başsavcısı Ferhat Sarıkaya; Şemdinli'de PKK'ye karşı bilgi toplayan astsubayları devlete karşı suç işleyen çete gibi gösteren bir de iddianame hazırlamıştı. Savcı Sarıkaya bununla da yetinmemiş; Güneydoğu'da PKK ile mücadele eden kuvvetleri yöneten generalleri de devlete karşı çete kurmakla suçlamıştı. Suçlananlar arasında bugünkü Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt da bulunuyordu.
Olay; devletle bütünleşen Türk ordusunu kıstırma, suçlama, kötüleme kampanyasına dönüşmüştü. Başbakan Erdoğan da 'Olaylara karışan kim olursa olsun cezalandırılacak!' anlamında konuşarak askeri hedef alanlar arasına katılmıştı.
Hükümet ve basın askeri kötülerken hapisteki çetebaşı Abdullah Öcalan, 'Şemdinli halkını kutluyorum!' diye açıklama yaparak aslında işin içyüzünü göstermiş oluyordu.
Türk askerinin başına Irak'ın Süleymaniye Kenti'nde çuval geçiren ABD; aynı çuvalı, Fethullahçı olduğu yazılıp çizilen savcı Ferhat Sarıkaya aracılığı ile bu kez subayların başına geçirmeye kalkışmıştı.
Amerika, PKK, Fethullahçı işbirliğine hükümet de 'Olayların ucu nereye giderse gitsin araştırılacak!' demek suretiyle katılıyordu.
PKK; Türk devletini bu olayda suçlu göstermiş; Türk ordusunu da sanık konumuna getirmişti. Van'da kurulan mahkeme, iki astsubaya hemen 39,5'ar yıl hapis veriyordu.

NİÇİN HATIRLAMIYORSUN?
Bu olayı hatırlatmam boşuna değil.
İşte Şemdinli'de, Yüksekova'da bu tür komplolar kurularak Türk güvenlik kuvvetlerinin bölgede istihbarat yapmasının önü kesildi. Militan haline getirilen halk, askeri, jandarmayı kuşatıp onun sokakta etkin olmasını önledi. Böylece, bölgedeki güvenlik güçleri kışlalara çekilmek, savunma yapmak konumuna sokuldu.
İşte böyle bir milisleşme ortamında PKK artık her bölgede Türk Silahlı Kuvvetleri'ne saldıracak insan gücüne ve desteğe ulaşmış oldu.
Tekrar ediyorum: Kardeşlik masalıyla milleti uyutmanın alemi yok. Bölge milisleştirilmiştir.
Öncelikle içeride operasyon yapılmalıdır. Bunun için de yasal düzenlemeye acilen ihtiyaç vardır.

HÜKÜMET OYALIYOR
Görüyorsunuz: PKK çetesi oluk oluk kan akıtırken Başbakan Erdoğan, bunu soran gazetecilere kızıyor. En fazla dediği de 'Olayların üzerine gideceğiz, hesap soracağız.!'
Başbakan Erdoğan konuşuyor ama Talabani onunla dalga geçiyor: 'Kuzey Irak'tan Türkiye'ye kedi bile vermeyiz!'
Ordusuyla, ekonomisiyle övünen Türkiye'nin Başbakanı; bu küstahlık karşısında milleti kandırmak için gezilere çıkıyor. İngiltere'ye uçuyor; Amerika'ya gideceğini söylüyor. Anlaşılan odur ki Başbakan Erdoğan da Amerikalılar gibi, 'Bu milletin hafızası kuş hafızası kadar zayıftır, yarın unutur' diye düşünüyor.
Başbakan'ın derdi şehitler değil, Kürtlerden gelen oydur.
Zaten PKK; seçimlerden önce öyle dememiş miydi? 'DTP'li adayların bulunmadığı yerde biz oyumuzu AKP'ye vereceğiz.'
Seçimlerden önce Barzani, 'AKP'nin yeniden iktidar olmasını çok istiyoruz!' diye açıklama yapmamış mıydı? Acaba PKK'nın seçimlerden önce neden böyle geniş saldırılar düzenlemediğini anladınız mı?

BAYKAL UYARDI
Bu gidişin sonu bellidir: Hükümet böyle vurdumduymaz davranırsa, PKK ile mücadele için ABD'nin iznini beklerse; Türkiye iç çatışmaya gidebilir. Bu yüzden dün CHP Genel Başkanı Deniz Baykal hükümeti döne döne uyardı. 'Zamanında kullanılmayan güç, güç değildir!' diyen Baykal; Başbakan'ı harekete geçmeye çağırdı.
Fakat şu ana kadar hükümet laf üretmekten öteye gidemedi.
Türkiye, saldırıya uğrayan; savunma yapan ülke konumundan çıkmalıdır. Önümüzde iki askeri kaçırıldı diye Lübnan'ı ve Filistin'i yakıp yıkan bir İsrail örneği varken biz neden bu kadar korkak davranıyoruz?
Güzel bir çalışma

tungatonyukuk

• Ziyaretçi
Son alınan Haberlere göre;
 Sınır Ötesi operasyon lar,tüm hızı ile devam etmekdedir..

F-16 Uçaklarımız Irak da Yeri belli olan PKK Kamplarını üçürmaktadır alt üst etmekdedir..

Açıklama yapan Cemil Çiçek;

''Gördüğünüz Gibi Türkiye cevabını vermektedir.'' diye açıklama yaptı..

Şanlı Yüce TÜRK ordusu Tanrı Türk ü Korusun Ve Yüceltsin..

• Türkçü-Turancı
Açıklama açıklama üstüne, iktidar dünya turunda sınırlarımız içinde olan, canlarımızı alan, kanlarımızı akıtan terörü yuvasında vurmak için izin  alabilmek adına adb ve ırak arasında mekik dokudu...

Gördüğümüz gibi Türkiye cevabı veriyormuş...
Biz bişey görmedik daha..
Her şehide yüzlercesinin kellesi olması lazımki bişeyler görelim!

• Türkçü-Turancı
Askerlik için sıraya girdiler

Kadınlar askerlik kuyruğunda
Batı destekli terör örgütü PKK’ya isyan eden Türk kadınları, askere alınmaları için şubelere koştu

Türk halkının terör örgütü PKK’ya isyanı devam ediyor. Hakkari’deki hain saldırının ardından harekete geçen Türk kadınları, PKK terörünü protesto etmek amacıyla askere alınmaları için şubelere başvurdu. Bursa’nın İnegöl ilçesinde Kız Teknik, Anadolu Kız Meslek ve Kız Meslek Lisesi öğrencileri askerlik şubesine giderek, silah altına alınmak için dilekçe verdi. Kastamonu’da ise Nedime Kaya Üniversite Kız Öğrenci Yurdundaki öğrenciler, binanın çatısına çıkarak, Türk bayraklarıyla “Kahrolsun PKK, şehitler ölmez, vatan bölünmez” şeklinde sloganlar attı.

Komutanlığa yürüdüler
Cumhuriyet Meydanı’nda devam eden gösteriler sırasında yaklaşık 200 kız öğrenci meydanın yakınındaki askerlik şubesine gönüllü askere gitmek için dilekçe verdi. Kilis’te de, Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan ve çoğunluğunu bayan öğrencilerin oluşturduğu topluluk, Kilis İl Jandarma Komutanlığı önüne kadar yürüdü. Burada kendilerini karşılayan İl Jandarma Alay Komutanı Albay Mürsel Şahin’e gönüllü olarak asker olmak istediklerini bildiren öğrenciler, terör örgütünü lanetledi.

Bizler de vatan için savaşmak istiyoruz
Türk Eğitim-Sen üyesi bir grup kadın da askere alınmaları için şubeye başvurdu. Sendika üyesi kadınlar adına Ankara Mamak’taki Askerlik Şubesi önünde açıklama yapan Türk Eğitim-Sen Genel Eğitim ve Sosyal İşler Sekreteri Firdevs Işık, “Bizim Türk anneleri olarak sessiz kalmamız düşünülemez. Bizler de ülkenin birlik ve beraberliğini korumak için vatan savunmasında yer almak istiyoruz. Tırnaklarımız ojeli olabilir, etek giyebiliriz ama, hepimiz birer Mehmetiz. Kurtuluş Savaşı’ndaki Satı Kadınlar bize yol gösterdi ” diye konuştu.

tungatonyukuk

• Ziyaretçi
Açıklama açıklama üstüne, iktidar dünya turunda sınırlarımız içinde olan, canlarımızı alan, kanlarımızı akıtan terörü yuvasında vurmak için izin  alabilmek adına adb ve ırak arasında mekik dokudu...

Gördüğümüz gibi Türkiye cevabı veriyormuş...
Biz bişey görmedik daha..
Her şehide yüzlercesinin kellesi olması lazımki bişeyler görelim!

Andam Yavaş yavaş görüyoruz :) Gereken bu sefer gerçekten yapılıyor...

Ama bunların medya ya yansımaması lazım..

Çevrimdışı asena06

• Türkçü-Turancı
  • **
Nenehatun' un, Kara Fatma' nın, Satı Kadın' ın ve adları bilinmeyen o mübarek elleri öpülesi Türk Kadınlarının torunlarına da yakışan budur; gerektiğinde er olup eriyle savaşmak!
Türklüğün düşmanları; Türk' ün Tanrı' nın öfkesinden yaratıldığını unutmuş olmalı.