Gönderen Konu: YAŞASIN WİLSON PRENSİPLERİNİN 12. Sİ....... YAŞASIN ABD...  (Okunma sayısı 6511 defa)

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Afsar Beyi

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 146
Tarihin derinliklerinde kaybolmuş Wilson prensiplerini okudum bu hafta tekrardan.
Yanlış bilinen pek çok gerçeğe mi üzüleyim, yakın tarihini unutan (ya da unutturulan) Türk gençliğine mi üzüleyim şaşırdım.
Rüzgar ne yönden eserse yelkenler o yöne çevrilmez. Hedefleri olmalıdır milletlerin.
Ancak biz hedeflerimizi de şaşırdık. Bu yüzden bir o yana, bir bu yana gidiyoruz, ama sadece etrafımızda dönüp duruyoruz.

Otağda maşaları bırakıp, maşayı tutan elleri hedef alan Türkçülerin çokluğunu görmek beni çok mutlu ediyor. Sizlere bir de İstiklal Savaşımız yıllarından bir tarihi olayı hatırlatmak istiyorum.



Yukarıdaki resim Eylül 1919 tarihinde Erzurum'da çekilmiştir. Üzerinde Osmanlıca “Vilson Prensipleri Madde 12.” yazmaktadır.

Aşağıdaki resim ise yine Eylül 1919 tarihinde Erzincan Hükümet Konağı girişinde çekilmiştir.



Üzerinde şöyle yazıyor: “Vive l’Art. 12 des Principes de Wilson.” Türkçeye çevirisi: “Yaşasın Wilson Prensipleri’nin 12. Maddesi.”

“Yaşasın” denilen bu Wilson Prensipleri de ne acaba? Bu bez afiş Fransızca yazılmış. O halde Türkler için değil. O zaman kimin için bu afiş ve nedir Wilson Prensibi 12 ? Neden yaşasın çığlıkları attırıyor Türklere?

Bugün ismi unutulmuş olan ABD Başkanı Woodrow Wilson daha çok 8 Ocak 1918’de Birinci Dünya Savaşı’nın daha fazla kan dökülmeden sona erdirilmesi için bir barış planı olarak ilan ettiği “14 Nokta”sıyla tanınır.

Türkiye’de “Wilson Prensipleri” adıyla tanınan, hatta adına bir dernek bile kurulan bu maddelerin 12’incisi, Osmanlı Devleti topraklarında Türk çoğunluğun yaşadığı bölgenin Türklere bırakılmasını istemekteydi. Bu da her türlü hukukumuzun ayaklar altına alındığı bir zaman diliminde Milli Mücadele kadrosuna ilaç gibi gelmiş ve dört elle sarılmışlardı ona. Nitekim bizzat Atatürk’ün söylediklerine bakılırsa Misak-ı Milli’mizin hukukî temelini de Wilson Prensipleri’nin 12. maddesi oluşturmuştur. Hatırlayalım mı 1926 yılının Mart ve Nisan aylarında Hakimiyet-i Milliye ve Milliyet gazetelerine ortak olarak verdiği hatıralarındaki sözlerini:

“İtiraf ederim ki, ben de milli sınırı biraz Wilson prensiplerinin insani maksatlarına göre ifadeye çalıştım. Hemen açıklayayım: O insani prensiplere dayandığındandır ki, Türk süngülerinin müdafaa ve tespit ettiği sınırları müdafaa etmişimdir." (Atatürk’ün Bütün Eserleri, cilt 3, İstanbul 2003, Kaynak Yayınları, s. 55.)

İşte yukarıda gördüğümüz iki fotoğrafın arka planında bu prensipler vardır ve afişler Amerikalı General Harbord görsün ve bizim tarafımıza meyletsin diye hazırlanmış ve asılmıştır.

Ancak Başkan Wilson’un bir başka planı daha vardı. Kısa bir süre sonra, 21 Ocak 1918’de Paris Barış Konferansı’na giderken yanında bir program ve yanda gördüğünüz Türkiye’nin parçalanmasını öngören haritayı da götürmüştü. Giresun’dan başlayıp Sivas, Maraş, Adana, Mersin, Van, Kars ve Ağrı’yı da içine alan “büyük Ermenistan” haritasıydı bu.



Tabii tahmin edilebileceği gibi biz prensipleri görmüş ama haritayı görmezden gelmiştik. Gerçi bugün ikisini de görmezden geliyoruz ya, neyse…

Bu olaydan kısa bir süre sonra Başbuğumuz hazırlanan tuzağı görmüş ve bu prensibin tuzak olduğunu beyan etmeye başlamıştır. Bunu göremeyenler veya görmek istemeyenler ise Wilson Prensipleri Derneğini kurarak tarihe (!) geçmişlerdir.

88 Yıl sonra bugün halen birilerinin ABD planlarının bizim lehimize olabileceğini düşünmeleri ve buna inanmaları, ya da en azından bizim inanmamızı beklemeleri ne kadar hüzün verici. Tarihten ders çıkarmayanlar, tarih çöplüklerinde kaybolup gitmişlerdir. Bütün bu üzücü ve tarihten ders çıkaramamış yöneticilere ve aymazlıklara rağmen yine de diyorum ki;

İYİKİ SİZ VARSINIZ BOZKURTLAR!

BOZKURT BAŞBUĞUMUZUN YİĞİT BOZKURTLARI

Esen Kalın

Afşar Beyi



sü:kä tılıkang bugukgu tuktang (savaşa çıkın, Buguk'u tutun!)

tungatonyukuk

  • Ziyaretçi
İşte Budur Afşar Beği Ağabeğ..

Sizin yazılarınız bize Tunç ve Kut veriyor..

Yazılıarınızın devamını Dilerim..Ağabeğ..

Saygılarımla

Alper Tunga

İlteriş İstanbul..

Çevrimdışı Sinem

  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 47
Çocukluğumda babam haberleri seyrederken birşey dikkatimi çekmişti.Türkiye adının anıldığı her haberin içinde eşantiyon gibi birde abd adı geçerdi.Binlerce kilometre ötedeki bir ülkenin adı ülkemle ilgili her olayın içinde geçiyordu.İşçilere zam mı verilecek,yeni yollar mı yapılacak,bir fabrika mı kurulacak,orduya tank mı alınacak diye konuşulurken mutlaka abd adı anılırdı.Ya onlardan izin alınır ya da onlara haber verilirdi.aradan onca zaman geçti bu durum değişmedi.Üstelik artık herkes buna alıştı.Kimse rahatsız değil.abd adı ekmek gibi su gibi sıradan ve rahatsızlık vermeyen bir isim olup çıktı.Güzel neslimizin güzel çocukları bunu yadırgamıyor.O gün şiddetle reddedilenler bugün yılan gibi sessiz beyin yıkamalarla insanlarımıza kabul ettiriliyor.Ama yine de umutluyum.Özgürlük yine geri gelecek.Çünkü onlar bilmese de bilenler ve asla unutmayacak olanlar var...
TÜRKÜM BEN. SADECE TÜRKÜM...

Çevrimdışı TÜRK-KAN

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 2182
  • UÇMAĞA VARDI, TANRI DAĞLARINDA!
 O günün Wilson Prensipleri ile bugünün Büyük Ortadoğu Projesi(BOP) aynıdır.

 Bizim buna tek bir cevabımız vardır. O da :

  Sadece "MİSAK-I MİLLİ" dir.

 TTK

 
23 EKİM 2023'DE, ELİM BİR TRAFİK KAZASI SONUCU, UÇMAĞA VARDI.
ŞİMDİ; TANRI DAĞINDA, ATALAR YURDUNDA, ATSIZ ATA MAKAMINDA, BAŞBUĞLAR OTAĞINDA, ERİNÇ İÇERİSİNDE!

Çevrimdışı ÇEPNİ FİRUZ

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 180
  • TÜRK IRKÇISI
BOP projesini ortaya atanlar ve  eşbaşkanlık edenler bunu böyle bilmelisinizki, Türk yurdu Anadoluda kirli emellerinize asla ulaşamayacaksınız. Atalarımızın canlarını  verip kanlarıyla suladığı bu kutsal topraklarda, oynanan oyunlara Başbuğumuz Gazi Mustafa Kemal'in  askerleri olan bizler asla müsaade etmeyeceğiz. Değil bölünmek!!! Musul ve Kerkük'ün de içinde bulunduğu  Misak-ı Milli'' sınırlarını  tekrar çizmektir. Dış düşman ve işbirlikçilerine verilecek en güzel cevap budur.   TTK

Çevrimdışı motun yabgu

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 1566
Degerli soydasim,Cepni Firuzla ayni fikirdeyim.Operasyon,pkk la sinirli kalmamalidir,musul kerkük,isgal edilip,misaki milliye katilmalidir.Korkmayin,neslimiz tükenmez,13,milyonla kurduk cumhuriyeti.Savassa?savasin bir bedeli olmalidir.Mademki,güclüyüz kuvvetliyiz?bu gücümüzü simdi degerlendirmeyeceksek?ne zaman,degerlendirecegiz?TTK
ÜZE TENGRI TEMÜR CIDA OKLAR BIRLE BIR BULUT

  BASBUGUMUZ TANRIKUTTUR TANRIKUTTUR

                       TANRIKUT.

Çevrimdışı OLCAYTU

  • Türkçü-Turancı
  • ***
  • İleti: 101
  • TANRI TÜRK'Ü KORUSUN
O günün Wilson Prensipleri ile bugünün Büyük Ortadoğu Projesi(BOP) aynıdır.

 Bizim buna tek bir cevabımız vardır. O da :

  Sadece "MİSAK-I MİLLİ" dir.

 TTK



  Sevgili abim ne güzel söylemişsin.Misak-i Milli bir gün gerçekleşecek.

 TÜRK IRKI SAĞOLSUN
Saraylarda süremem;
Dağlarda sürdüğümü.
Bin cihana değişmem;
Şu öksüz TÜRK'lüğümü.

Çevrimdışı DEDEM KORKUT_ASYA

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 145
İçler acısıdır ki Önder Atatürk' ün yoktan vaar ettiği ülkenin şuanki, abd kuklası başbakan bangır bangır ortalıkta iyi bimarifetmiş gibi Bop eş başkanıyım diye geziyor.
BOP projesini ortaya atanlar ve  eşbaşkanlık edenler bunu böyle bilmelisinizki, Türk yurdu Anadoluda kirli emellerinize asla ulaşamayacaksınız. Atalarımızın canlarını  verip kanlarıyla suladığı bu kutsal topraklarda, oynanan oyunlara Başbuğumuz Gazi Mustafa Kemal'in  askerleri olan bizler asla müsaade etmeyeceğiz. Değil bölünmek!!! Musul ve Kerkük'ün de içinde bulunduğu  Misak-ı Milli'' sınırlarını  tekrar çizmektir. Dış düşman ve işbirlikçilerine verilecek en güzel cevap budur.   TTK