Gönderen Konu: 'KKTC yok,Kıbrıs Var'Diyen Kadın Yazar adayı Karıştırdı  (Okunma sayısı 2838 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı ATİLLA-TORUNU

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 133
  • тєηgяi_кυят || α∂šız ||
KKTC’yi 'Açık hava hapishanesi, kumarhane ve kerhane' olarak tanımlayan yazar Neşe Yaşın’ın iddiaları KKTC'de muhalif basını ayağa kaldırdı.

Türk askerini tecavüzcü gösteren “Duvarımız” adlı belgeselde görev alan, aynı zamanda Rum kesimindeki bir üniversitede ders veren yazar Neşe Yaşın, küfürleriyle KKTC’de infial yarattı..

KKTC’yi “Açık hava hapishanesi, kumarhane ve kerhane” olarak tanımlayan yazar Neşe Yaşın’a, Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'ın sahip çıktığını savunun muhalif basın ateş püskürüyor.

Türk askerini tecavüzcü gösteren, KKTC devlet televizyonu BRT’de yayınlanan “Duvarımız” adlı belgeselde görev alan ve Güney Kıbrıs’ta Rum üniversitesinde ders veren yazar Neşe Yaşın, Türkler’e ve Türkiye’ye hakaret etmeye devam ediyor. Rum Radyo-TV’sinde çalışan, aynı zamanda Rum partisi EDİ’den de milletvekili adayı olan Yaşın, 29 Eylül’de Birgün, 1 Ekim’de Yeni Düzen gazetelerinde yayınlanan “KKTC: Kalbi Kırık Türk Cumhuriyeti” yazısında KKTC ve Türkiye ile ilgili şu çirkin iddialarda bulundu:

Kan bağı yok
“KKTC, bir ülkenin adı mıdır? ’TC’ diye bir ülke olmadığına; TC’nin mekânı Türkiye olduğuna göre onun KK’sı da yoktur herhalde. Ülkenin adı Kıbrıs’tır. Yarısına razıysanız ’Kuzey Kıbrıs’ diyelim... KKTC, Kıbrıs’ta kurulan bir devletin adıdır. Şu ’yav-ruvatan’denilen adamızın karşılıklı milliyetçi çılgınlıklar sayesinde bize ’yarıvatan’ olarak paylaştırıldığı yer. Bir zamanların, ’Kaçan Kurtulur Türk Cumhuriyeti’ haline gelmiş; ülkesinin gençlerinin büyük kısmını, her aileden en azından bir kişiyi diasporaya vermiş bir açık hava hapishanesi...”

“...KKTC aynı zamanda bu evde yaşayan insanların kendilerini eğreti ve mahzun hissettikleri, kendilerine ‘göçmen’ dedikleri yerdir” diyen Yaşın yazısında şöyle devam etti: “KKTC, aslında kimindir o bile belli değildir... KKTC, Türk ve Rum milliyetçiliğinin doğurduğu bir yavrudur ve kan bağları şüphelidir. KKTC, adını suya ateşle yazmıştır. Kalbini yıldızlara asmıştır. ’K’ harfine öyle vurulmuştur ki her yanını ’kerhane’ ve ’kumarhane’ yapmıştır...” KKTC Cumhurbaşkanı Talat ise Yaşın’a sahip çıkarak tepkileri “ahlak ve terbiye sınırlarını aşıyor”diye yorumladı.

Neden suskun kalıyorsunuz?

Neşe Yaşın’ın yazısına yönelik eleştirilerde hakaret ve saldırı olmadığının altını çizen Volkan Gazetesi ise “Siz KKTC’nin Cumhurbaşkanı olarak, KKTC’ye yönelik bu hakaret ve çirkin saldırılar karşısında neden suskun kaldınız? Neden KKTC’yi savunmadınız?” diyerek sayfalarında Talat’a Mektupla cevap verdi. “KKTC’yi korumak ve savunmak göreviniz olmasına rağmen, bunların bir tekini bile yapmadınız Ama şimdi, Neşe Yaşın’ın yazdıklarını kamuoyunun bilgisine getiren Volkan’a karşı savaş açıp ’gerekli müdahalede bulunmaktan’söz ediyorsunuz” denilen mektupta gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Aydın Akkurt imzalı yazıda, “Sayın Talat, sizin göreviniz KKTC’ye hakaret edip çirkin şekilde saldıranları değil, Cumhurbaşkanı olduğunuz KKTC’yi korumak ve savunmaktır” eleştirisi yapıldı.
   

Çevrimdışı TiginNoyan

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 549
  • Inançu Apa Yargan Tarkan Köl Tigin
    • Steppe History Forum
Kesin Rum'dur ya da satılıktır.


Türük Oguz begleri bodun eşid: üze teŋri basmasar asra yir telinmeser Türük Bodun iliŋin törügün kim artatı utaçı erti? Türük Bodun ertin, ökün!