Gönderen Konu: Bir Mhp ve Mehmet Gül Klasiği:"Dağda ölen PKK'lılar da şehidimizdir"  (Okunma sayısı 12332 defa)

0 Üye ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı motun yabgu

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 1566
    
MHP'liler inanamadı DTP memnun
Mehmet Gül'ün “Dağda ölen PKK'lılar da şehidimizdir” çıkışı için kim ne dedi?

28.11.2007 10:05

Organ nakli sonrası farklı çıkışlar yapan eski MHP milletvekili Mehmet Gül’ün “Dağda ölen PKK’lılar da şehidimizdir” şeklideki sözlerine partili arkadaşları inanmak istemedi!
 
Bir söyleşide, “Dağda ölen PKK’lılar da şehidimizdir” diyen bir dönemin MHP içindeki en uç milliyetçilerinden Mehmet Gül’ün sözlerine MHP ve DTP’den yorum geldi.

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır: Yanlış anlaşılmadır ya da yanlış aksettirildi. Gül’ün geçmişini biliyoruz. Onun dışında söylediği sözlere katılıyorum.

Eski Sağlık Bakanı MHP Kırıkkale Milletvekili Osman Durmuş: Gül’ün karaciğeri değişti. O yaşasın. Biz onu seviyoruz. “PKK’lılar şehidimiz” sözleri yanlış. Her ne kadar kandırılmış da olsalar PKK’lıların şehit olması mümkün değil. Olur mu böyle şey?

DTP Grup Başkanvekili Selahattin Demirtaş: Gül’ün sözleri ilginç. Bir zamanlar oldukça uçta olan birisinin şimdi bunları söylemesine sadece ilginç diyebiliriz. Bunlar, MHP resmi ağızlarının görüşleri değil. Gül’ün kendi görüşleridir. Bu tür düşünceleri resmi ağızların söylemesi lazım. Mehmet Gül’ün söylemesi bir şeyleri değiştirmez. Bu ifadeleri bizden öte MHP’lilerin değerlendirmesi gerekir.
                   
         Eski saglik bakani,bildigim kadariyla,it soylu,yani asagilik irk mensubu,kürt kökenli,birisi olarak,mehmet gül isimli,serefsiz oglu serefsizi kiniyorsa,gerisini siz düsünün.Mehmet gül asla Türk olamaz,kani bozuk bir devsirmedir herhalde.TTK
ÜZE TENGRI TEMÜR CIDA OKLAR BIRLE BIR BULUT

  BASBUGUMUZ TANRIKUTTUR TANRIKUTTUR

                       TANRIKUT.

Çevrimdışı DEDEM KORKUT_ASYA

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 145
80 öncesinde Türklük Davasına gönül veren bir çok Ülkü Devi, o zamanda içinde bulunduğu teşlilattan ihraç edilmiştir. Çünkü söylevleri mhpnin düşüncelerine ters düşmüştür. Böyle bir babanın kızıyım...
İnandığı ÜLKÜ uğruna hiç birşeyi gözü görmeden, sevdalısına koşar gibi koşmuştur kavgaların ortasına...
Çoğu zaman anlattıklarıyla soluğumuzu keser ve bizlerinde kendisi gibi olması için elinden geleni yapar.

Şuansa kendi Milliyetçi olarak gösterenler ne yapmıştır, diye sormadan edemiyeceğim...
Darbuka çalarak mı yada kıroları kardeş gösterip üstüne üstlük ŞEHİT sıfatını yükleyerek mi VATANI, MİLLETİ savunucaklar.

Hafızası zayıf insanlar ne zaman yararlarını gördük ki kardeş olacaklar ŞEHİT olacaklar?
Bu sözleri söylerken hiç mi utanmadınız. hiç mi yüzünüz kızarmadı?

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK' ün sözleriyle destek bulacağınızı sanıyorsanız yanılıyorsunuz...

Açık olan düşman mı daha iyidir, yoksa VATANIN ekmeğinden karnını doyuran sonra yediği tabağa pisleyen İTLER Mİ???

Biz bunları insanlık sıfatına bile yakıştıramazken kendini Milliyetçi gösteren, adamın zoruna bak...

tungatonyukuk

  • Ziyaretçi
Gerçekten halen daha üzülüyorum..Bu parti böyle olmamalı...

Çevrimdışı Atçeken Beği

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 227
Gerçekten halen daha üzülüyorum..Bu parti böyle olmamalı...
Peki ya nasıl olmalıdır tungatonyukuk?Üzülmekle bir şey olmuyor.Biz,bu partiden ayrılalı neredeyse 40 yıl oldu.Artık üzülme zamanı değildir.
Oturup düşündüğümde yetim olmadığımı gördüm! Oğuz Han gibi atası, Dede Korkut gibi muallimi, Köroğlu gibi ağabeyi, Mahtumkulu gibi akıl hocası olan birisi hiç yetim olur mu?
Saparmurat Türkmenbaşı

Çevrimdışı motun yabgu

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 1566
MHP'li Gül'den beklenen yalanlama
Bir röportajında 'PKK’lılar da bizim şehidimizdir' dediği yazılan eski MHP Milletvekili Mehmet Gül, röportajdaki sözleri söylemediğini açıkladı.
28 Kasım 2007 / 16:53
MHPli-Gulden-beklenen-yalanlama
MHP'nin önde gelen siyasetçilerinden Mehmet Gül'ün, dünkü Vatan gazetesinde çıkan röportajında yer alan, "Dağda ölen PKK’lılar da bizim şehidimizdir” sözleri gündeme bomba gibi düştü. Mehmet Gül'le konuşan Mine Şenocaklı da, röportaja bu sözleri duyunca 'yanlış duydum sandım' diye giriş yapmıştı. Sözleri kamuoyunda geniş yankı uyandıran ve MHP teşkilatlarında büyük tepki oluşturan, sözleri hakkında görüştüğümüz Mehmet Gül, Haber7.com'a yaptığı açıklamada, PKK'lılara şehit demediğini, kendisiyle röportaj yapan Mine Şenocaklı'nın sözlerini çarpıttığını söyledi.

SÖZLERİMİ ÇARPITTI
Söylediklerinin yanlış anlaşılmanın ötesinde, tamamen çarpıtma olduğunu ifade eden Mehmet Gül, "Ben böyle bir söz sarfetmedim. PKK'nın bölgede 30 bin insanımızı şehit ettiğini ve bunların arasında da bölgede yaşayan birçok insanımızın da olduğunu söyledim. 'PKK'lılar da bizim şehidimizdir' demedim. Benim bahsettiğim insanlar, bölgede yaşayan masum vatandaşalrımız. PKK, kadın, çocuk demeden binlerce masum insanı katletti. Benim şehitten kastım bu insanlardı. Fakat gazeteci arkadaş manşete flaş birşey taşımak için benim sözlerimi ya yanlış anlamış ya da çarpıtmış. Röportajın girişinde benden bu sözleri duyunca şaşırdığını yazmış. Madem şaşırmıştı da neden tekrar sormadı? Orhan Pamuk'la ilgili de ben bir satır konuştum. O, on yerde farklı farklı kullanmış" şeklinde konuştu.

ARADIM BANA DÖNMEDİLER
Röportajın yayınlanmasından sonra,hemen gazeteyi aradığını belirten Gül, " Mine hanım yerinde yokmuş. Ulaşamadım. Yazı İşleri Müdürü Barbaros beyle görüştüm. beni arayacakalreını söylediler ama daha arayan falan olmadı." dedi.

ŞEHİTLERİMİZE İHANET ETMEM
Kendisine gelen tepkilerle de cevap veren Gül şunları söyledi: "Ben sözlerime sahip çıkan ve ne söylediğini bilen birisiyim. Bu başıma gelen ilk değil. Fakat bana tepki gösteren arkadaşlar benim böyle bir söz söyleyemeceğimi bilmeliydi. Yılların Mehmet Gül'ü böyle b saçma sapan bir laf eder mi? Ben geçmişimi nasıl silerim? Mücadelemi nasıl yok sayarım? PKK'lılara şehit diyerek verdiğimiz binlerce şehide ve şehitlik makamına ihanet etmiş olacağımı ben iyi biliyorum."
ÜZE TENGRI TEMÜR CIDA OKLAR BIRLE BIR BULUT

  BASBUGUMUZ TANRIKUTTUR TANRIKUTTUR

                       TANRIKUT.

Çevrimdışı [Hun Türk]

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 2399
  • TTK
Gerçekten halen daha üzülüyorum..Bu parti böyle olmamalı...

Üzülmeyeceksin, geçmişte isyan bayrağı açanın kafasını kopartıp, bugün bunu yapamıyorsak bazı şeyleri de kendimizde aramak gerek. Bunun gibi soysuz kürdofil çokça çıkacaktır.
Bana göre ticanilik, nurculuk, yobazlık, komünizm ve partizanlık gibi hastalıkların sebepleri, milli ülküden yoksunluktur.
Hüseyin Nihâl Atsız


TÜRK IRKI SAĞOLSUN !

Çevrimdışı Mete Saltuk

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 147
Gerçekten halen daha üzülüyorum..Bu parti böyle olmamalı...

Değerli tungatonyukuk Kardeşim;

Geçenlerde (bir konu ararken, hangi site olduğunu bilmiyorum) bir siteye girdim. MHP'ye yakın bir siteydi. Forum bölümünde 'kürtlerden ülkücü olur mu?' diye bir konu tartışılıyordu. Garip olan bu değil. Gelen mesajlarda 80'li yıllarda yaşanmış(!) kürt ülkücülerin yaptığı kahramanlıklar anlatılıyordu. Hatta kürdün bir tanesi ülküdaşıma değmesin diyerek, gelen kurşunun önüne atmış kendini, bizim forumda yazan arkadaş kurtulmuş(!). Belki seni daha fazla üzecek bunlar ama bilmeni istedim. Saygılarımla

Çevrimdışı DEDEM KORKUT_ASYA

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 145
Mehmet Gülün kendi kaleminden

PKK'lıdan şehit olur mu ?
 
Bilindiği gibi organ nakli ameliyatı oldum ve nekahat dönemi hâlâ devam etmektedir. Ama çok şükür sağlığım son derece olumlu bir seyir takip etmektedir. Vatan gazetesinden bir muhabir beni arayıp, organ nakli ile ilgili röportaj yapmak istediğini söylediğinde, hocaların izin vermesi gerektiğini ifade ettim. O ise Münci Bey’le görüştüğünü ve bir mahsuru olmadığını söyledi. Ben de organ nakline katkısı olabileceği düşüncesi ile teklifini kabul edip randevu verdim. Röportaj Pazartesi ve Salı olmak üzere iki gün devam etti. Birinci gün organ nakli ile ilgili bölümü verdiler. Onda bile Orhan Pamuk’u zorlama ile manşet yaptılar. Ama iyi bir röportaj çıktı. Aslında benim girmek istemediğim siyasi konulara ’sizi yakalamışken bunlara girmemek olmaz’diyerek söze başladı. Ben de evime gelen bir misafire saygıdan dolayı peki dedim ve sohbete devam ettik. Esasında kendi hastalığı ile hayata geri dönmenin eşiğindeki bir insanı, bu anlamda karmaşık konularla meşgul etmek doğru da değildi. Her neyse, röportajda yine ben inandığım şeyleri, bildiğim şeyleri ifade etmeye çalıştım. Daha sonra fotoğraflar çekilirken, terasta da çekmek istediler. Bu arada röportaj sohbete dönüştü ve ben PKK’dan bahsederken 30 bin insanımızı şehit etti dedim. Yani burada PKK’nın katil bir örgüt olduğunu, terör örgütü olduğunu belirtim. O ise hemen karşı cevap olarak ’onların içinde PKK’lılar da var’ dedi. Ben ise, o ayrı bir şey ama bu 30 bin kişinin içerisinde bölgedeki güvenlik güçlerine çok ciddi destek veren köy korucuları da var, masum ve suçsuz yere katledilen bölge insanı da var, beşikteki bebekler de var, bölgeye gönderilen devlet görevlileri, öğretmenler, doktorlar da var. Bunların hepsi de bizim şehidimizdir dedim. PKK’lılar içinse, içlerinde kandırılmış, aldatılmış, tehditle dağa çıkarılmış 13-14 yaşlarındaki çocukların bile bulunduğu bir gerçektir, bunlar da sonuçta bizim açımızdan bir kayıptır, dedim. Belki bunlar zorla PKK’lı yapılmasa idi, ülkeye faydalı ve bir çok hizmet gösterebilirlerdi anlamında bunu söyledim. Sonuçta bunların bölgede milletine, devletine, ülkesine bağlı aileleri var, onlar da istemediler çocuklarının PKK’ya katılmasını, dolayısıyla onlar da bizim kayıplarımızdır dedikten sonra, Atatürk’ün ülkemizi işgale gelen, bizi yok etmek için elinden geleni yapan Anzak askerleri ile ilgili, Anzaklı analara hitaben söylediği sözü hatırlattım. Yani artık sizin evlatlarınız, bizim topraklarımızda yatmaktadır ve artık onlar, bizim de evlatlarımızdır mealindeki son derece önemli beyanını hatırlattım. Yani öldükten sonra bu insanlara artık, sadece ölü muamelesi yapılabilir. Artık onlar, Allah’la karşı karşıyadır, gömüldüğü andan itibaren onlar da bizimdir, anlamında bir ifadeydi bu. Şimdi; benim sözlerimin başlangıcı 30 bin kişinin katli ile ilgili olduğuna göre, suçlular ordusunu, katiller sürüsünü, şehit kabul etmem ne benim inancıma, ne fikirlerime, ne de şimdiye kadarki çizgime uygundur. Benim bu sözü sarfedeceğimi düşünmek bile ,benim için hakarettir. Sürç-i lisan ettiğimi bile kabul edemem. Röportajın iki bölümü de okunduğu zaman, benim böyle bir şey söyleyemeyeceğim zaten anlaşılıyor. Başlıkla dikkati çekmek için ’Dağdaki PKK’lılar da şehittir’ifadesini oraya koymak, gazeteciliğin geldiği noktayı göstermesi açısından da çok önemlidir. Maalesef tiraj ve reyting, insafsız bir yarışın sonunda alınan ödül gibi gözükmektedir. Hasta ve bu hastalığından topluma mesajlar vermek isteyen bir insan bile istismar edilebilmekte, onun yıllardır verdiği mücadele hesaba katılmadan bir anda her şeyi silmek ve sıfırlamak istenmektedir. Pek çok arkadaşımız aradı. Tabii ki hiç kimse, bu çarpıtmaya inanmadı. Hatta onlar bizi ’bunlar nasıl çarpıtır böyle’ diye aradılar. Bizi tanıyan ve izleyenler, Mehmet Gül’ün asla çizgisinden sapmayacağını, terör örgütünü asla şehit kabul etmeyeceğini bilirler. Bizi iyi tanımayanlar ise, sanıyorum mahcup olacaklardır. Bunu izah etmeyi bir görev bildiğim için, ilk yazıma da tatsız bir konuyla başlamış oldum. Aslında başka şeylerden bahsetmek, belki daha iyi olabilirdi. İnsanlarımızın daha bilinçli düşünmesi, birbirinin açığını aramak yerine gerçeği aramaları dileğiyle...
 


Kendi kaleminden, bir nevi özür yasını sizlerle paylaşmak istedim.
Mustafa Kemal ATATÜRK' ü ve sözlerini kullanarak destek bulabileceğini sandı ama olmadı...
Şimdiyse inkar ve yalanlama...

Çevrimdışı TÜRK-KAN

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 2182
  • UÇMAĞA VARDI, TANRI DAĞLARINDA!
‘PKK’lılar şehidimiz’ dedi!

MHP'li Mehmet Gül, ' PKK’lılar şehittir demedim' ifadesiyle söylediklerini reddetti ama... İşte teypteki kayıt

Karaciğer nakliyle hayata dönen MHP eski milletvekili Mehmet Gül’le bir söyleşi yaptım, geçtiğimiz cumartesi günü. Tam 2.5 saat sürdü.

İki gün üst üste yayınlandı

VATAN’da; “Organlarım Orhan Pamuk’a bile gitse, helal olsun!..” ve “Dağda ölen PKK’lılar da şehidimiz!” başlıklarıyla...
Mehmet Gül, dün Haber 7’ye bir basın açıklaması yapma ihtiyacını duymuş. Söylediklerinin yanlış anlamanın ötesinde, tamamen çarpıtılarak verildiğini ifade ederek, “’PKK’lılar da bizim şehidimizdir’ demedim... Bu, gazeteciliğin kötü yansıması. Benim PKK’ya şehit demem tüm geçmişimi inkar anlamına gelir. ’Türkiye, 30 bin şehit verdi’ dedim. Asla PKK’lılar şehittir demedim. Hainden şehit mi olur?” diyor.

Bunları okuyunca çok üzüldüm... ’Acaba gerçekten yanlış mı yaptım?’ diye kasetleri bir kez daha dinledim. Mehmet Gül’ün sözlerini birebir aktarıyorum. Çarpıtmış mıyım, çarpıtmamış mıyım, yorum sizin...

Soru: Ama bir yandan da düşünülürse o 30 bin ölen insanın içinde sadece askerler yok. Büyük bölümü de PKK’lılar...

Cevap: Hepsi bizim. Öldükleri andan itibaren bizim. Atatürk nasıl ki Çanakkale’de, Anzaklar geldiği zaman diyor ki, artık onlar bizim de evlatlarımızdır. Onların anne babaları da bizim vatandaşımız. Çocukları kandırılmış, gitmiş. Sonunda da bedelini canıyla ödemişler. Onlar artık bizim, bizim şehitlerimiz.
(Bu laf üzerine çok şaşırdığımı görünce, bir an duraksayıp şöyle devam ediyor;)

 Veyahut da bizim ölülerimiz. Ama sonuçta bizim evlatlarımız kandırılıp PKK’lı yapıldı...

 Bu duraksamadan sonraki ’Veyahut da bizim ölülerimiz’ cümlesini söyleşiyi kısaltırken atmışım. Çok kararsız kalmıştım, atmamalıydım. Bir hatam varsa o da bu, kabul ediyorum...

 Mehmet Gül’ün bir itirazı daha var; “Orhan Pamuk’la da ilgili ben bir satır konuştum. O, on yerde farklı farklı kullanmış” diyor. Kasetleri dinledim, baktım 8 yerde Orhan Pamuk’tan bahsetmiş, ben de tamamını kullanmışım...


http://w9.gazetevatan.com/haberdetay.asp?tarih=29.11.2007&Newsid=149276&Categoryid=9

 Röportajı yapan gazetecinin, Mehmet Gül'e bugün Vatan Gazetesi'nde yazdığı cevap...

23 EKİM 2023'DE, ELİM BİR TRAFİK KAZASI SONUCU, UÇMAĞA VARDI.
ŞİMDİ; TANRI DAĞINDA, ATALAR YURDUNDA, ATSIZ ATA MAKAMINDA, BAŞBUĞLAR OTAĞINDA, ERİNÇ İÇERİSİNDE!

Çevrimdışı motun yabgu

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 1566
Bu sözleri bir DTP'li söyleseydi
MHP eski Milletvekili Mehmet Gül'ün bir röportajda söylediği sözlerin yankıları sürüyor.
29 Kasım 2007 / 11:47
Bu-sozleri-bir-DTPli-soyleseydi-

Milliyetçi kesimin önce gelen isimlerinden eski İstanbul Ülkü Ocakları Başkanı ve MHP eski Milletvekili Mehmet Gül'ün Vatan gazetesi muhabirine verdiği röportajın yankıları sürüyor.

Terörle mücadelede ölen PKK'lılar için 'Onlar da bizim şehitlerimiz' şeklindeki ifade, Gül'ün siyasi çizgisini bilenleri şoka uğrattı. Röportajın yayınlanmasının ardından, dün bir açıklama yapan Mehmet Gül, bu sözlerin kendisine ait olmadığını ve ifadelerinin çarpıtıldığını söyledi.

RÖPORTAJIN DEŞİFRESİ
Ancak bu açıklama üzerine röportajı yapan gazeteci Mine Şenocaklı, röportajın teyp kaydını bugün yayınladı. Röportajda Mehmet Gül'e ait olan ifadeler şöyle: "Hepsi bizim. Öldükleri andan itibaren bizim. Atatürk nasıl ki Çanakkale’de, Anzaklar geldiği zaman diyor ki, artık onlar bizim de evlatlarımızdır. Onların anne babaları da bizim vatandaşımız. Çocukları kandırılmış, gitmiş. Sonunda da bedelini canıyla ödemişler. Onlar artık bizim, bizim şehitlerimiz" Mehmet Gül henüz bu haber ile ilgili olarak bir açıklama yapmadı.

TCK'DA SUÇLUYU ÖVMEK SUÇ
Gül'ün terörle mücadele kapsamında askerler tarafından öldürülen PKK'lı teröristler için "Onlar da bizim şehitlerimiz"  şeklindeki sözleri, TCK'nın 'Suçu ve suçluyu övmek' suçu kapsamına giriyor mu, girmiyor mu? sorusunu da gündeme getirdi.

KERİNÇSİZ DAVA AÇMAYACAK
Konuya ilgili olarak, daha önce Hrant Dink, Orhan Pamuk, Elif Şafak ve Perihan Mağden gibi yazar ve gazeteciler hakkında suç duyurularında bulunan Büyük Hukukçular Birliği Başkanı Avukat Kemal Kerinçsiz ile görüştük.

Mehmet Gül'ün ifadelerinin suç unsuru olup oluşturmadığını ve konu ile ilgili bir suç duyurusunda bulunup bulunmayacaklarını sorduğumuz Kerinçsiz şöyle dedi:

MEHMET GÜL AĞABEYİMİZDİR
"Mehmet Gül, sevdiğimiz, saygı duyduğumuz bir ağbimizdir. Kendisi röportajın ardından bir açıklama yaparak niyetini açıkça belirtmiştir. Bu sözleri PKK'lılar için değil, bölgede öldürülen siviller için kullandığını söylemiştir. Bizim bu durumda Sayın Gül hakkında bir suç duyurusunda bulunmamız söz konusu değildir. Bu niyet okuyuculuğa girer. Önemli olan sayın Gül'ün kendi açıklamalarıdır."

Mehmet Gül'ün açıklaması için bu sözleri söyleyen Kemal Kerinçsiz, Orhan Pamuk'un bir röportajda söylediği sözler, Hrant Dink'in makalesinde geçen bir ifade ve yazar Elif Şafak'ın romanındaki bir karakterin sözleri nedeniyle  TCK'nın 301. maddelerinden yargılanmaları için dava açmıştı. Acaba, Gül'ün bu sözlerini bir DTP'li vekil söylemiş olsaydı Kemal Kerinçsiz ve Büyük Hukukçular Birliği yine aynı tavrı gösterecek miydi?

 
ÜZE TENGRI TEMÜR CIDA OKLAR BIRLE BIR BULUT

  BASBUGUMUZ TANRIKUTTUR TANRIKUTTUR

                       TANRIKUT.