Gönderen Konu: Nasıl Olmamız Gerekir/Çevrecidir(3)  (Okunma sayısı 4893 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Afsar Beyi

• Türkçü-Turancı
Nasıl Olmamız Gerekir/Çevrecidir(3)
« : 25 Aralık 2007 »
Atatürkçü yalnız ülke sınırlarını korumaz. Sınırlar içindekileri de korur.  Çevrecidir.

Ormanlarının yağmalanmasına izin vermez. Onların sadece kendisine sonraki kuşaklar için bir emanet olduğunu bilir.

Şehirlerinin içinden akan dereciklerin lağım suları ile kirletilmesine karşı çıkar. Göllere, ırmaklara sanayi atıklarının, kimyasalların karışması ile mücadele eder. O dereciklerin vatanının zenginliği olduğunun bilincindedir.

Hava kirliliğini sorunu bilir. Fabrikalarla mücadele eder. Kalitesiz kömürleri ve geliş yollarını bilir. İzin vermez.

Çevresini kirletmez. Kirletenlerle vatanını koruma duygusu ile mücadele eder.

Tarihi eserlerin sadece gezinti yerleri değil, bu topraklarda yaşamış herkesin emeği olduğunu bilir. Korunması için mücadele eder.

Kıyılarının ve doğal alanların yağmalanmasına karşı çıkar. Peşkeş çekilmesini engellemek için mücadelesini verir.

Doğal yaşama sahip çıkar. Her eksilen kuşla, her eksilen böcekle eksildiğini hisseder. Bitki örtüsünün değiştirilmesiyle mücadele eder. Kazdağlarının kazların yaşadığı bir dağ değil, önemli bir habitat olduğunu bilir.

Uzun lafın kısası Atatürkçü taşıyla, toprağıyla, deresiyle, ağacıyla, kısaca  vatanını her şeyiyle korur. Çevreciliği sol guruplara ve AB den fon koparmaya çalışan çıkarcı guruplara terketmez.

Size bununla ilgili Başbuğumuzdan bir anı aktarmak istiyorum. Atatürkçü olmanın ne zor olduğunu anlamak için bence çok güzel bir örnektir.

ATATÜRK VE ‘YÜRÜYEN KÖŞK’Ü
Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk, tarımda modern teknikleri kullanılması, çevre üreticilere örnek olması ve onların nitelikli fidan, fide, damızlık ihtiyaçlarının karşılanması için kişisel mülki olan Yalova’nın doğusundaki ‘Millet Çiftliği’ni bu amaca uygun olarak düzenletmiştir. Çiftlik içinde, deniz kıyısında, ikameti için 1929 yılında bir çınarın yanında iki katlı mütevazi bir köşk yapılmıştır.

‘Yalova Benim Kentim’ diyen Atatürk Yalova ile yakından ilgilenmiştir. Yalova’ya 1936 yılındaki gelişinde Millet Çiftliği’ndeki köşkün pencerelerini zarar vereceği için yanındaki çınarın dalını kesileceğini öğrenir. Ağacın bir dalının bile kesilmesini istemeyen Atatürk köşkün ağaçtan uzaklaştırılmasını ister. Görev İstanbul Belediyesi Fen İşleri Yollar-Köprüler Şubesi’ne verilir. Sorumlu baş mühendis Ali Nuri (ALNAR) binanın temellerini açtırır. Temellerin altına zor ve çok yavaş ta olsa raylar döşenir. Bina rayların üzerinde doğuya doğru 4 m kaydırılır. 11 Ağustos 1936 günü yapılan bu işlemi yanında bulunan kız kardeşi Makbule (ATADAN) Hanım, Affet (İNAN) Hanım, Yunus Nadi (ABALIOĞLU), Muhafız K. İsmail Hakkı (TEKÇE), Yaver B.N.B. Nasuhi Bey ve diğer ilgililerle baştan sona izler.

Atatürk 11 Haziran 1937’de şahsına ait bütün taşınamaz mallar gibi bu Köşkü de Türk Milletine bağışlar.

Diğer tüm köşkler gibi ‘Yürüyen Köşk’de halen müze olarak korunmaktadır.

Atatürk’ün bir dalının bile kesilmesini istemediği Ulu Çınar ve yanındaki köşk, ağaç sevgisi ve çevre bilincinin de bir anıtı olarak ziyaretçilerini beklemektedir.

Yürüyen Köşk ‘Atatürk bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü’ arazisi içindedir ve Enstitü Atatürk’ün 1920'li yıllarda gösterdiği Türk Tarımın ileri tekniklerle donatılması amacı doğrultusunda bilim, hizmet ve nitelikli materyal üretim amaçlı hizmetlerini sürdürmektedir.

Resimlerle Yürüyen Köşk

Köşkün Onarım Çalışmaları

Köşkün Son Hali
sü:kä tılıkang bugukgu tuktang (savaşa çıkın, Buguk'u tutun!)

Çevrimdışı kızıltamu

• Türkçü-Turancı
Nasıl olmamız gerekir? 3 / Çevreci olmak
« Yanıtla #1 : 26 Aralık 2007 »
Son derece ateşli bir çevreci avcı olarak bu başlık için Avşar beye teşekkür ederim .
Bir söz vardır aslan yattığı yerden belli olur Türk aslandan daha asildir Bozkurttur ve yattığı yer daha temiz olmalıdır her zaman yanımdaki kişileri bu konularda elimden geldiğince bilinçlendirmeye çalışmışımdır bu herkesin görevi olmalıdır içtiği biranın kutusunu yola yada dereye atan çöpünü sokağa atan ormana ağaca keyfi zarar veren asla milliyetçilikten ülke sevgisinden bahsetmemelidir.

Başta belirttiğim gibi çevreci avcıyım dedim evet avcıyım ama katliamcı değilim avlanma mevsimi kurallara uyarak yapılan avlanma taraftarıyım ama suya elektirik yada dinamit atarak balık yakalayan geleceğine kirli boş dere bırakırsa bu kişide Ülke sevgisinden bahsedemeyeceği gibi kendi neslinide sevmiyor düşünmüyordur.
Ya Susturacağız Ya kan kusturacağız

Çevrimdışı Temir Yalıg

• Türkçü-Turancı
  • TÜRK'ÜM BAŞKA ÜNVAN İSTEMEM
Ynt: Nasıl olmamız gerekir? 3 / Çevreci olmak
« Yanıtla #2 : 26 Aralık 2007 »
Türkçü bir kişioğlu her şeyden önce yaşadığı tabiatla barışık olmalıdır ve çevre temizliği konusunda oldukça titiz olmalıdır.Atalarımız da her daim tabiatla iç içe olmuşlardır ve ondan özel bir güç almışlardır.
Şehirlerde yaşayan kişiler de çöplerini sokaklara değil atık alanlarına bırakmalıdırlar.Önemsenmeyerek rastgele sokağa-toprağa atılan küçük bir kola şişesi bile tabiata olağanüstü zararlar vermektedir.

Trajikomik olan bir nokta da şudur;
Büyük şehirlerimizin neredeyse tamamını gezdim ve bir tespitte bulundum.Bu tespit de çöp kutularının eksikliğidir.Çöp kutusu göremeyen vatandaş çöpünü sokağa atıvermektedir.Burada da belediyelere önemli bir görev düşmektedir.Çöp kutuları göze batmayacak ve görüntü kirliliği oluşturmayacak biçimde sıklıkla yerleştirilmelidir.

kızıltamu andanın da belirttiği gibi av işi de kurallarına uygun,mevsiminde ve doğacıl bir şekilde yapılmalıdır.

TTK!
TÜRK IRKI SAĞOLSUN!

Çevrimdışı TÜRK-KAN

• Türkçü-Turancı
  • UÇMAĞA VARDI, TANRI DAĞLARINDA!
Ynt: Nasıl Olmamız Gerekir/Çevrecidir(3)
« Yanıtla #3 : 26 Aralık 2007 »
Uzun lafın kısası Atatürkçü taşıyla, toprağıyla, deresiyle, ağacıyla, kısaca  vatanını her şeyiyle korur. Çevreciliği sol guruplara ve AB den fon koparmaya çalışan çıkarcı guruplara terketmez.

Yürekten katılıyorum.

Kıyılarımızı turistik bölgelerimizi yabancılara peşkeş çekip beton yığını haline sokup, ormanlarımızı yakan, denizlerimizi-ırmaklarımızı-göllerimizi mahveden, kısacası Ülkemizin ve Milletimizin sahip olduğu doğal güzelliklere kastedenlere karşı duruşumuz bu minvalde olmalıdır.

Güya bunlarla mücadele eder gibi görünüp sempati ve taraftar toplayan, Soros, AB fonlu sözümona solcu,siviltoplumcu grupların maskelerini de düşürmeliyiz. Bunlar hem devletten hem de yabancı kuruluşlardan maddi gelir sağlayıp, Türkiye'yi yabancılara şikayet eden parazit unsurlardır. Doğal güzelliklerimizin yağmalanırken ise selerini çıkartmazlar. Ortadan kaybolurlar.

Onların boşalttığı bu alanı bizler hem ülkemiz, hem milletimiz hem de kendi davamızın gelişmesi için kullanabiliriz.

23 EKİM 2023'DE, ELİM BİR TRAFİK KAZASI SONUCU, UÇMAĞA VARDI.
ŞİMDİ; TANRI DAĞINDA, ATALAR YURDUNDA, ATSIZ ATA MAKAMINDA, BAŞBUĞLAR OTAĞINDA, ERİNÇ İÇERİSİNDE!

Çevrimdışı TiginNoyan

• Türkçü-Turancı
  • Inançu Apa Yargan Tarkan Köl Tigin
    • Steppe History Forum
« Yanıtla #4 : 27 Aralık 2007 »
Ben de âilem tarafımdan çevreci bir kişi olarak yetiştirildim, sağolsunlar.

Türük Oguz begleri bodun eşid: üze teŋri basmasar asra yir telinmeser Türük Bodun iliŋin törügün kim artatı utaçı erti? Türük Bodun ertin, ökün!

Çevrimdışı Çağrıbey

• [GÖKBÖRÜ ANKARA]
  • Türkçü-Turancı
  • Ne mutlu Türk doğup, Türk gibi yaşayana!
« Yanıtla #5 : 01 Ocak 2008 »
Ellerimizle yaşanmaz hale getirdiğimiz dünyamızda, hovardaca çarçur ettiğimiz doğal zenginliklere bir daha asla sahip olamayacağız.
İnsanlık elleriyle bozduğu ekolojik dengenin cezasını kirli hava soluyarak, susuz kalarak ve işin daha kötüsü daha çok mekanik bir hayatın esaretine girerek ödeyecektir.
Ödemeye başladık bile...

Bu günler daha en iyi günlerimizdir.
İnsan elindekilerin kıymetini, onları kaybettiğinde anlar..!

Ne Mutlu Türk doğup, Türk gibi yaşayana...

Saygılarımla.

Çağrıbey.

Çevrimdışı Sinem

• Türkçü-Turancı
  • **
« Yanıtla #6 : 01 Ocak 2008 »
Ben kardeşimi yere çöp attığında şöyle uyarırdım.Şehitlerimiz bu toprağa kanlarını döktüler sense çöpünü döküyorsun.Utan!! Bu onu hemen yola getirirdi.Çocuklara tabiat sevgisi aşılamanın en etkili yolu vatan sevgisini ön plana çıkarmaktır.
TÜRKÜM BEN. SADECE TÜRKÜM...