Gönderen Konu: MHP AKP GENE DİZ DİZE KOL KOLA: MHP'DEN TÜRBAN ÖNERİSİ ve AKP'DEN OLUMLU YANIT  (Okunma sayısı 2960 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Borokhul Noyan

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 224
MHP'den 'türban'a çözüm Erdoğan "bir cümleyle çözülür" dedi. Bahçeli'den jet bir öneri geldi...
17.01.2008 14:19

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ''Mevcut Anayasa'nın 10. maddesinin 4. fıkrasına yapılacak ek bir ifade ile konu (başörtüsü sorunu) hukuki zeminde siyasal ve toplumsal gerginliklere yol açmadan çözüme kavuşmuş olacaktır'' dedi. Bahçeli, yaptığı yazılı açıklamada, ''başörtüsü sorununun'' Anayasa'nın 10. maddesinin 4. fıkrasında değişiklik yapılarak çözülebileceğini ifade etti.

Söz konusu maddede ''devlet organları ve idare makamları bütün işlemlerinde kanun önünde eşitlik ilkesine uygun olarak hareket etmek zorundadır'' hükmüne ek olarak ''bütün işlemlerinde'' ibaresinden sonra gelmek üzere ''her türlü kamu hizmetlerinin sunulmasında ve bunlardan yararlanılmasında'' ifadesine yer verilmesi gerektiğini belirten Bahçeli, şunları kaydetti:

''Başörtüsü konusunda herhangi bir yasaklayıcı yasal düzenleme bulunmadığı bilinmektedir. Bu konudaki muhalif görüşlerin temel dayanağı Anayasa Mahkemesi'nin 1989 yılında aldığı bir karardır.

Böyle bir düzenlemeden sonra tartışma konusu olan yasal düzenlemelerin anayasa aykırılığı da laiklik ve eşitlik ilkesi birlikte değerlendirilip yorumlanacağından daha dengeli bir sonuca ulaşması da mümkün hale gelecektir. Bu nedenle mevcut anayasa'nın 10. maddesinin 4. fıkrasına yapılacak ek bir ifade ile konu hukuki zeminde siyasal ve toplumsal gerginliklere yol açmadan çözüme kavuşmuş olacaktır.

A.A

http://www.hunturk.net/haber-253-mhpden-turbana-cozum.html



Çevrimdışı Borokhul Noyan

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 224
AKP'den MHP'nin türban teklifine ilk yanıt
Grup Başkanvekili Nihat Ergün: 'Olumlu bir adım, değerlendireceğiz'

17.01.2008 14:38

AK Parti Grup Başkanvekili Nihat Ergün, MHP'nin başörtüsü konusundaki teklifinin ''olumlu bir adım'' olduğunu ifade ederek, teklifi partisinin yetkili organlarında değerlendireceklerini söyledi.

Ergün, gazetecilerin MHP'nin başörtüsü teklifiyle ilgili soruları yanıtlarken, ''bu teklifi, başörtüsü sorununun çözümüne dönük bir beyan olarak algıladıklarını'' bildirdi.

Sorunun çözümü için toplumsal bir mutabakatın var olduğunu, çok geniş bir
toplum kesiminin, üniversitelerde bu sorunun çözümünü beklediğini kaydeden Ergün, şöyle konuştu:

''MHP de bu toplumsal mutabakatın hem farkında, hem de bir parçası. MHP,
seçmen tabanı açısından da toplum kesimleri açısından da bu mutabakatı bilen bir siyasi parti. Dolayısıyla böyle bir teklif, son zamanlarda gündeme gelen sorunun çözümü ile alakalı, olumlu bir adımdır.

Teklifin Anayasanın 10. maddesi kapsamında çözüme kavuşup kavuşmayacağı ise ayrı bir teknik çalışma konusudur. Gerekirse böyle bir çalışmayı arkadaşlarla beraber yapma imkanı olacaktır. Şu anda hukukçu arkadaşlarımız konuyu
değerlendirmektedirler. Tabii partimizin yetkili organlarında da MHP'nin bu
yaklaşımı değerlendirilecektir.''

AA

http://www.hunturk.net/haber-254-akpden-mhpnin-turban-teklifine-ilk-yanit.html

Körler ile sağırlar birbirlerini ağırlamaya devam ediyorlar.


Çevrimdışı Mavi_Kurt

  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 17
  MHP bu yaptığı bu öneriyle milliyetçi değil ümmetçi bir parti olduğunu göstermiştir artık.
YOK OLMAMAK İÇİN IRKÇILIK!!!!

ilteris9

  • Ziyaretçi
Sentezciden başka şey beklenmez.