Değerli ilteriş7 Kardeşim;
Yazınızın son paragrafından hareketle iğneyi kendimize batırırsak eğer, bizim de kürtlere bazı haklar vermemiz gerekir diye düşünüyorum. Muhakkak ki oradaki Türk Kardeşlerimiz için en iyisi olmalı, ancak bunu talep etmekle, belki de; pkk ya hak vermiş oluruz diye düşünüyorum. Saygılarımla
Sayın Kandaşım,
Tespiti yaparken İran açısından baktım. Bunun Türkiye ile kıyaslanması kesinlikle doğru olmaz. Çünkü İran'da Türkler aşağı yukarı 1200 senedir yaşamaktadırlar. 1000 yıl boyuncada Türkler, çeşitli devletler imparatorluklar kurarak İran'a hükmetmişler, hakim olmuşlardır. İran'a zarar vermemiş, aksine güçlenmesini sağlamışlardır.
Yani İran'daki başat unsur, her daim Türklerdir. Bugünde her ne kadar molla rejimi bunu bastırmaya yok etmeye kalksa da durum böyledir.
İran'daki Türkler kesinlikle kürtler gibi terörist eylemler düzenlememişler, masum insanları öldürmemişler dir. Sadece kendilerine yönelik saldırılarda kendilerini, ailelerini sladırganlara karşı savunmuşlardır.
Bu sebebten ötürü Devlet kurmuş, Medeniyet sahibi ve gelişmiş bir kültüre, yaygın bir dile sahip olan İran Türkleri ile tarih-kültür-medeniyet namına dünyaya sümüklü böcekler ve en küçük bakteriler kadar faydası olmayan bir güruhu bir tutmak yanlıştır.
Ancak kürtler hem Türkiye hem İran hemde diğer bölge ülkelerinin başına bela olmuş asalaklardır. Ne kadar hak verirseniz verin, asla iflah olmayan asalaklardır. Zaten verilen hakların, hiçbirisini kullanmadıkları gibi Türkiye Cumhuriyetinin toprak bütünlüğüne ve Türk Milleti'ne yönelik saldırılarına, terörist eylemlerine devam edeceklerdir ve nitekim etmektedirler. Yani Devletimiz, dış güçlerin(Avrupa Birliği, Amerika vs.) baskılarıyla bunlara Milletimizin kmuhalefetine rağmen pek çok imtiyazlar, haklar zaten tanıdı.
Yukarıda belirttiğim bu sebeblerden ötürü lağım farelerindne bile daha aşağılı olan malum güruhu, İran Türkleri olan soydaşlarımızla bir tutmak, onların konumlarını aynı şekilde değerlendirmek büyük bir gaflettir. Ancka uyarınız için teşekkür ederim, değerli kandaşım...Bu tür hususlarda hepimizin daha dikkatli
olması gerekmektedir.
Saygılar
TTK