Türkçü ve TUrancıyım.ama başörtüsü için bez parçası ifadesini çok ağır buluyorum.
Peki Türkçüsün Turancısın Türk Töresinde baş örtüsü diye birşey gördünmü.İkincisi İslamiyettede baş örtüsünün tam anlamıyla geçmediğini biliyormusun.Vede baş örtüsünün arap milletçisi olan emevilerinin icadı olduğundan haberin varmı.Bize getirdikleri arap adetleri şimdi soruyorum Türkçülük bumu ?
Tartışma konusu olan
başörtüsü değil '
Türban' adı altında önce islam dinine sonra ülkemize sokulmaya çalışılan sıyasi üniformadır! Ve kımılerının anlamakta ve idrak etmekte güçlük çektiği durum ve sonucunda yaşanan tartışmalar.
Alp Tekin; başörtüsün geçmişi tartışılır ki bende bazı sağlam kaynaklardan..: Arap kadının sıcaklardan dolayı içlerinie iç çamaşırı giymemelerinden ve haraket ettiklerinde göğüsleri oynadığından ve bunun gizlenmesi için baştan göğüsleri kapatacak şekilde önerilen bir
örtü ile ve birde sıcağa karşı arapların kullandığını okumuştum . Ve aslında gayet mantıklı ha birde Anadolu kadınının yüzyıllardan beri kullandığı ve adına başörtüsü dediğimiz örtü vardır. Bunun kültürümüze islam dini ile mi geldiği yada varolan bir şey olduğuda tartışılabilinir ama
bu apayrı bir tartışma konusudur. Ve unutulmasınki Türk insanın belli bir kısmı islam dinini kabul etmiştir. Bu nedenle bir Türk başka bir Türk'ü inancından dolayı ayırmamalı veya sorgulamamlıdır! O kendi inancıdır ve orası onu ilgilendirir! Bizler için önemli olan Türk kanı taşıması, bunun bilincinde olması ve asla unutmaması gerektiği olmalıdır.
Din gibi ince konular alışma tarzına ve yetişme ortamına göre insanda
ağırlık ve
baskı yaptığı için bazı insanımızın inandığı dine karşı elestirileri belki haklı bulsa bile kabullenmesi güç olacaktır. Bizler bunun bilincinde olmalı ve daha temkinli adımlar atmalıyız.
Saygılarımla...