İlteriş9!...
Sizi önce terbiye ve nezaket kurallarına davet ederim. Ben 61 yaşındayım, Töre konuşunca han susar (efendi...). Hangi bilginin doğrusunu sizden öğreneceğim, bildiğim Manas Destanı yanlış ta doğrusu sizde mi? Demirci Baldur ustanın örsünde kılıca su verirken etrafa yayılan kıvılcımların ne anlama geldiğini bana kim öğretebilir? ya da Kemendiyle çin uçaklarını yakalayarak yere çakan o paha biçilmez Türk'ün kendisiyle birlikte idam edilen kahraman kızının adını biliyormusunuz? Tarih destanlar üzerine kurulur, geçmişinde destan olmayanın tarihi de yoktur!... Turan muazzez ve müebbet vatan ise var olan destanlarla muazzezdir ve müebbeddir. Güntülünü aralayıp etrafınıza bir bakın neler göreceksiniz. Isıggöllü deli karı olmasa ben de siz de bugün buraya yazı yazablirmiyiz sanırsınız. 61 yılda öğrenebildiğim tek şey hiçbir şey bilmediğimdir, bildiklerim ise bilmediklerimin resmidir.
Bana öğretiniz!... Türk alfabesini kim ortaya attı ve onunla ilk yazı ne zaman, nerede ve kim tarafından yazıldı. Lütfen bunu bana öğretiniz.