Gönderen Konu: Üniversite kapisinda türban yumruklasmasi  (Okunma sayısı 6623 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı motun yabgu

• Türkçü-Turancı
Üniversite kapısında ‘türban’ yumruklaşması 26 Şubat 2008

İsmail TEMİZ/SAMSUN, (DHA)

Üniversitelerde türban çatlağı ile tırmanan gerginlik, Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi'ne kızını türbanıyla sokmak isteyen din görevlisi baba İdris Gökçek ile güvenlik görevlilerinin yumruklu- tekmeli kavgasına kadar vardı. İlahiyat Fakültesi öğrencisi Şule Gökçek türbanını çıkarıp peruk takarak derse girerken, dudağı patlayan babası İdris Gökçek ve kavga ettiği güvenlik görevlileri karşılıklı şikayetçi oldu.

Anayasa değişikliğinin Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'ın rektörlere gönderdiği ‘Türbanlı öğrencileri üniversitelere alın’ talimatı üzerine 9 YÖK üyesi karşı bir bildiri yayınlayıp ‘Bu emre uymak suçtur’ açıklamasında bulunması, hem üniversiteleri hem de öğrencileri ikiye böldü. Birçok üniversitede olduğu gibi Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörlüğü, YÖK Kanunu'nun ek 17'nci maddesinde düzenleme yapılmadan türbanlı öğrencilerin derslere girişine izin vermeyeceğini dün senato kararı ile duyurdu.

KIZINI TÜRBANLI SOKMAK İSTEDİ

Samsun Müftülüğü'nde memur olan İdris Gökçek, bu sabah Ondokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi birinci sınıf öğrencisi kızı 21 yaşındaki Şule Gökçek'le birlikte üniversiteye geldi. Türbanıyla içeri girmek isteyen öğrenci Şule Gökçek'ı kapıdaki güvenlik görevlileri izin vermedi.
Müftülükte görevli İdris Gökçek müdahale ederek, Anayasa değişikliği yapıldığını ve YÖK Başkanı'nın ‘Türbanlıları üniversitelere alın’ talimatı verdiğini söyleyerek, kızı Şule'nin türbanıyla üniversiteye gireceğini, engel çıkarılmamasını söyledi. Rektörlüğün, eski uygulamanın devam etmesi yönünde talimatı bulunduğunu söyleyen güvenlik görevlileri izin vermeyince İdris Gökçek, ısrar etti.

YUMRUKLU- TEKMELİ KAVGA                 

Güvenlik görevlileri ile kızının türbanla üniversiteye girmesi için direten İdris Gökçek arasındaki tartışma kavgaya dönüştü. Yumruk ve tekmeyle birbirine giren tarafları müdahale eden polis ayırdı.                           

Yumruklaşma sırasında dudağı patlayan İdris Gökçek, tedavi için otomobiline binip Tıp Fakültesi Hastanesi Acil Servisi'ne gitti. Burada yapılan müdahalenin ardından Gökçek, güvenlik görevlilerinden şikayetçi oldu. Güvenlik görevlileri de İdris Gökçek'ten şikayetçi oldu. Taraflar, yakındaki Atakum Polis Merkezi’ne giderek ifade verdi.

“BAŞKA ÜNİVERSİTELER ALIYOR”             

İdris Gökçek ifadesinde, bazı üniversitelerde türbanlı öğrencilerin girişine izin verildiğini söyleyerek, “Başka üniversitelere türbanlı öğrenciler giriyor. Kızımın da türbanla derse girmesini istedim. Ancak görevliler buna izin vermedi. Beni dövdüler. Şikayetçiyim” dedi.

Güvenlik görevlileri ise kendilerine verilen emri uyguladıklarını, Ondokuz Mayıs Üniversitesi'ne türbanla girilemediğini söyledi.

Tekmeli yumruklu kavgadan sonra türbanıyla içeri giremeyeceğini anlayan Ondokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencisi Şule Gökçek, yanında getirdiği peruğu takarak okula girebildi. Şule Gökçek, “Neden türbanla derse giremiyoruz bunu anlamış değiliz. Başka birşey söylemek istemiyorum” diye konuştu.

Müminlerle,münafik laiklerin savasi basladi. Bu durum 12 eylül öncesini,mumla aratacak duruma geleceginden,kimsenin süphesi olmasin.Iktidar bilincli olarak,büyük bir plan ve projeyle,ülkeyi kaos ve felaket ortamina sürüklemeye devam ediyor,rektörlerin disinda,yetkili kurumlar,olaylari izlemekle yetiniyorlar,umulurki,korktugumuz,basimiza gelmez TTK
ÜZE TENGRI TEMÜR CIDA OKLAR BIRLE BIR BULUT

BASBUGUMUZ TANRIKUTTUR TANRIKUTTUR

TANRIKUT.

ilteris12

• Ziyaretçi
Ynt: Üniversite kapisinda türban yumruklasmasi
« Yanıtla #1 : 26 Şubat 2008 »
Bu kamplaşma, AKP zihniyetinin Milletimize hediyesidir.Türban yasasında yedikleri kazığı anlayan  MHP'liler durumu anlamış figan feryad ediyorlar. Ama artık çok geç, olan oldu, Yök'ün başına imamı geçirdiler ve yollarına devam ediyorlar. MHP  savunucularıda, bu günkü haberlerde D.Bahçeli'nin AKP hakkında ki yorumunu iyi okusunlar ve yadikleri kazığın aslında Tüm Türk milletine, MHP aracılığıyla atıldığını anlasınlar.

Çevrimdışı BozkurtKursat

• Türkçü-Turancı
  • **
« Yanıtla #2 : 26 Şubat 2008 »
Şimdi ne oldu ? Türban sorununu çözdülermi, yoksa iyice çıkılmayacak bir durummu aldı.
Neden Türban ile uğraşıp duranlar, aynı özveriyi meslek liseleri için uygulamadı ?

Çevrimdışı Akay

• Türkçü-Turancı
  • **
« Yanıtla #3 : 26 Şubat 2008 »
Değerli Kardeşim motun yabgu,
''Müminlerle , münafık laiklerin savaşı başladı''
Bu ifadeyi pek anlayamadım?
T.T.K

ilteris12

• Ziyaretçi
« Yanıtla #4 : 26 Şubat 2008 »
Alıntı
Değerli Kardeşim motun yabgu,
''Müminlerle , münafık laiklerin savaşı başladı''
Bu ifadeyi pek anlayamadım?
T.T.K

Sanırım Motun Andamız, günümüz takiyecilerini mecazi anlamda eleştirmek istemiştir. Bildiğiniz gibi mevcut islami kesim kendisi gibi düşünmeyenleri Münafık hatta Ateist olarak adlandırmaktadır ve kendilerinide sözüm ona Ehli müslim olarak lanse etmektedirler. Ne kadarda kabul etmesenizde AKP'ci, Nurcu zihniyet kendisi gibi olmayan ve Laik Atatürk cumhuriyetini savunan kişileri dindışı anlayışlara sahipmiş gibi algılarlar. Bu günkü çatışma ortamının nedenide bu sakat anlayıştır.

Çevrimdışı motun yabgu

• Türkçü-Turancı
« Yanıtla #5 : 26 Şubat 2008 »
Degerli kandasim sayin Akay,degerli otag yöneticimiz sayin Ilteris 12 sorunuzun cevabini vermis sagolsun.Kandasim ben sadece,pc basinda oturup yazmiyorum,eger siz,AKP zihniyetini,tanimis olsaydiniz,bende sorunuzun, muhatabi olmazdim.Siz bu milletin inananlar,ve inanmayanlar olarak,ikiye bölündügünü bilmiyormusunuz? Inanmayanlar kategorisinde biz AtaTürkcü cagdas laikler oldugunu,bilmiyorsaniz yapacak birsey yok, TTK
ÜZE TENGRI TEMÜR CIDA OKLAR BIRLE BIR BULUT

BASBUGUMUZ TANRIKUTTUR TANRIKUTTUR

TANRIKUT.

Çevrimdışı ALp TeKiN

• Türkçü-Turancı
  • **
« Yanıtla #6 : 26 Şubat 2008 »
Ben bizzat Samsunda oturuyorum olayı duydum tam anlamıyla milleti birbirine düşürmek için yapılmış bir provakasyon.Çevreden kimse destek vermeyince kaçmak zorunda kalmış yobaz.
Gönülleri birleşenler ölse de bir gün
Gök kubbede kalacaktır seslerinden ün.

Gönülleri birleşenler! Selam sizlere!
Uzaklarda dertleşenler! Selam sizlere!

ilteris12

• Ziyaretçi
« Yanıtla #7 : 26 Şubat 2008 »
Bu Tesettürcüler bu gün okul kapılarındalar ancak yarın başka kurumların kapılarınada dikileceklerdir. Şu anda tesettür diye ağlaşanlar ve kaba kuvvet kullanmaya çalışanlar, yarın kara çarşaf için mücadele edeceklerdir.Aşşağıdaki izlekten de anlaşılacağı gibi, bunların Alimleri şu anki hallerinden memnun değiller hatta türbana bile karşılar . --İzleyin--

Çevrimdışı BozkurtKursat

• Türkçü-Turancı
  • **
« Yanıtla #8 : 26 Şubat 2008 »
Bu Tesettürcüler bu gün okul kapılarındalar ancak yarın başka kurumların kapılarınada dikileceklerdir. Şu anda tesettür diye ağlaşanlar ve kaba kuvvet kullanmaya çalışanlar, yarın kara çarşaf için mücadele edeceklerdir.Aşşağıdaki izlekten de anlaşılacağı gibi, bunların Alimleri şu anki hallerinden memnun değiller hatta türbana bile karşılar . --İzleyin--

Adam defileden felan bahsediyor, arada bir kaç Arapça konuşuyor alim oldum sanıyor.Şunu bir mantıklı insan dinlesin gülmeyen adamın, aklından şüphe ederim.

Çevrimdışı Altaikai

• Türkçü-Turancı
  • **
« Yanıtla #9 : 26 Şubat 2008 »
Bu basiretsiz arap yozluğunun Ulu TÜRK Kavmine yansımasının üzüntüsü dışında, bir de bu yoz kültürün ardına saklanmış ve bunu azdırmış soyu bozuk kürt said köpeğinin vurguncularinin olmasi içimizi dağlıyor. fetoistler ve onların haramzade ortakları heryerdedir. bu ürkütücü tablonun ardından doğacak çocuk ya sakat olacaktır yada dahi. diyecek söz bulamıyorum lakin sözün bittiği yerdeyiz. son bir uyanış için farkında olmak için. ATSIZ ATA'nın nurculuk üzerine kaleme aldığı müthiş yazısından bir bölüm aktarmak istiyorum. "Milli talihsizlik, akıl hastanesinde yatması gerekenlerin millet arasında rahatça gezmesindedir." bu arap kültürü cehaletin ötesinde bir yokluktan boşluktan başka bir şey değildir. bu mezenin mayası olan ahmaklar ve satılmış haramzadeler, içinde TÜRK kelimesi geçen her türlü üstün kelimeden şiddetle uzak tutulmalıdırlar. T.T.K.
Türkçülük, büyük Türkelinde, Türk uruğunun kayıtsız şartsız hakimiyeti ve bağımsızlığı ile Türklüğün her yönden bütün milletlerden ileri ve üstün olması ülküsüdür. Bu ülkü, geçmişte, birkaç kere gerçekleşmişti. Büyük Türkçülük ülküsü ve inancı ile yetişen gençlik sayesinde yarın yeniden gerçek olacaktır.