Gönderen Konu: Seçimler-Rusya  (Okunma sayısı 4025 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ilteris12

  • Ziyaretçi
Seçimler-Rusya
« : 02 Mart 2008 »
Orta Asya'da yaşayan soydaşlarımızı da yakından ilgilendiren Rusya devlet başkanlığı seçimlerinin sonuçları resmi olarak açıklanmaya başlandı.

Putin'in manevi oğlu olarakta adlandırabileceğimiz Dimitri Medvedev, şu an itibarı ile %69'luk oy oranıyla önde gidiyor.

Medvedev'in ardından Komünist parti temsilcisi Genadi Zuganov %17'lik oy oranı ile ikinci.

Aşırı milliyetçi söylemleri ile sürekli gündem yaratan Jirinovski ise %11'lik oy oranı ile üçüncü sırada.

Sayımlar halen devam etmektedir. Ancak tahmin edileceği gibi genç politikacı Medvedev, Rusya'nın yeni Başkanı olacaktır.

Yeni dönede uygulanacak politikaların, bölgede yaşayan soydaşlarımız adına dahada olumlu olmasını temenni ediyorum.

ilteris9

  • Ziyaretçi
Ynt: Seçimler-Rusya
« Yanıtla #1 : 03 Mart 2008 »
Belki de Putin, Medvedev'den sonra tekrar başa geçmeyi planlıyordur.

ilteris12

  • Ziyaretçi
Ynt: Seçimler-Rusya
« Yanıtla #2 : 03 Mart 2008 »
Sanırım haklısınız anda. Zaten Kamuoyuda baskı yapıyordu bırakmaması için. Büyük bir ihtimalle geri gelecek. (Gerçi perdenin arkasına geçti gittiği söylenemez)

ilteris7

  • Ziyaretçi
Ynt: Seçimler-Rusya
« Yanıtla #3 : 04 Mart 2008 »
 Yalnız Putin(Milliyetçi, Devletçi, Batı karşıtı) kendisinden düşünce ve mantalite olarak epey uzak olan Medvedev'i(Liberal, Batıya yakın) niye destekliyor?.  Bu hala çözülmesi gereken bir olgudur.

 Ya hakikaten İlteriş9 ve İlteriş12 Andaların dediği gibi daha güçlü bir şekilde tekrar koltuğa oturacak. Ama şu anda da gayet güçlü, o zaman niye görevi bırakıyor ?

 İşin içinde başka işler varmış gibi geliyor. Bakalım göreceğiz...


ilteris9

  • Ziyaretçi
Ynt: Seçimler-Rusya
« Yanıtla #4 : 04 Mart 2008 »
Bildiğim kadarıyla Rus yasalarına göre devlet başkanı arka arkaya 3 kere seçilemiyor. En az bir yur ara vermesi gerekiyor. Belki de Putin, bu arada Medvedev'i kullanarak kendi popülaritesini daha da arttırmaya çalışacak.

ilteris12

  • Ziyaretçi
Ynt: Seçimler-Rusya
« Yanıtla #5 : 04 Mart 2008 »
Putin halkı tarafından gerçekten çok seviliyor. Hatta Rusya dışındaki Ruslar bile onu beğeniyor. Medvedev için 'Putin'in yetiştirdiği evladı' diyor herkes.
Aslında Anayasayı değiştirip ölene kadar başkan olarakta kalabilirdi -ki bu bölgede insanlar buna alışkın. Ancak Putin televizyonlardan halka bir konuşma yaptı ve anti demokratik olabilecek bu anayasa değişikliğini yapmak istemediğini söyledi. Tabi bu konuşmanın ardından bir halk kahramanı ilan edildi dersek abartmış olmayız.
Aslında sorun AB' kanımca. Son gaz kırizleri va Gasprom'un tavırları yüzünden AB çok baskı yapıyordu. Putin'le mucadeleyi demokrat-antidemokrat ikileminde sürdürüyorlardı. Klasik avrupa oyunları. Avrupanın sermayesi sizinde bildiğiniz gibi 'İnsan hakları ve Özgürlükler' masalıdır. Bu masallarla Asya ülkelerinde itibar ve halkoyu toplayan AB karşı ülkenin yönetimini eleştirerek halkı tarafından baskı altına alınmasını sağlıyor.Batı kendini tüm dünyaya İnsan hakları ve Demokrasinin adresi olarak lanse ettiği için Avrupadan gelen eleştiriler Halk nezdinde itibar buluyor yani sadece ülkemizde değil hemen hemen Tüm asya için bu geçerli bir kavram. Sanırım Putin bu baskıları bertaraf etme ve halkın gözünde gerçekten kahraman olup ve uzun süredir sürdürdüğü başkanlık görevinde yıpratılmadan dinlenmeye çekildi. Kısa süre sonra tekrar aday olacağı yönünde de genel bir görüş var. Tabi bu tespitler yüzeysel işin iç yönü başka olabilir.

ilteris12

  • Ziyaretçi
Ynt: Seçimler-Rusya
« Yanıtla #6 : 04 Mart 2008 »
Alıntı
Bildiğim kadarıyla Rus yasalarına göre devlet başkanı arka arkaya 3 kere seçilemiyor

Haklısınız Anayasa izin vermiyor. Ancak değiştirme gücü vardı hatta değiştirmesi için referandum yapmasını bile teklif ettiler. Ruslar enteresan adamlar. Abrahamoviçi kimine göre ülkeden kovuldu Putin tarafından Kimine göre KGB ajanı, Kimine göre Putinin manevi oğullarından. Ama bir gerçek var oda Putin'de ki Devletçiliğin ve Rusçuluğun (Türkçülük) yüzde biri bizim başbakanda olsa sırtımız yere gelmez.