Gönderen Konu: CHP ile TSK Karşı Karşıya  (Okunma sayısı 4181 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı ALp TeKiN

  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 52
CHP ile TSK Karşı Karşıya
« : 05 Mart 2008 »
CHP'den Genelkurmay Başkanlığı'nın açıklamasına sert yanıt geldi.

"Muhatabımız Başbakan'dır. Kimse araya girmek için özel çaba sarfetmesin"

CHP'den yazılı bir açıklama yapılarak, ''demokratik bir tartışma yapıldığı, muhatabın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olduğu'' belirtilerek, ''Kimse araya girmek için özel bir gayret sergilemesin. Türk Silahlı Kuvvetleri'ni tartışmaların dışında tutmak sadece siyasilerin görevi değildir. Hakaret ederek haklılığınızı kanıtlayamazsınız. Tam tersine hakaret, haksızlığın karinesidir'' denildi.

CHP Genel Başkan İletişim Koordinatörlüğü'nden yapılan yazılı açıklama şöyle:

''Biz demokratik bir tartışma içindeyiz. Muhatabımız Başbakan'dır. Kimse araya girmek için özel bir gayret sergilemesin. Türk Silahlı Kuvvetleri'ni tartışmaların dışında tutmak sadece siyasilerin görevi değildir. Hakaret ederek haklılığınızı kanıtlayamazsınız. Tam tersine hakaret, haksızlığın karinesidir. Cumhuriyet Halk Partisi 'Manzara-i Umumiye''yi tarih penceresinden ibretle seyretmektedir.''

Bu aralar kafam çok karıştı kim dost kim düşman kim haklı kim haksız anlamıyorum.Ama bu işten tek karlı çıkan RTE bunu çok iyi biliyorum.En sonunda oda oldu Atatürk'ün partisini ve Ordusunu birbirine düşürdüler...
Gönülleri birleşenler ölse de bir gün
Gök kubbede kalacaktır seslerinden ün.

Gönülleri birleşenler! Selam sizlere!
Uzaklarda dertleşenler! Selam sizlere!

ilteris7

  • Ziyaretçi
Ynt: CHP ile TSK Karşı Karşıya
« Yanıtla #1 : 05 Mart 2008 »
 Bir ülkede böyle kuşbeyinli(Chp, Mhp) muhalefet olduğu sürece; Akp her seçimde iktidar olur. Basının gazına gelip Mhp ile birlikte Orduya saldırdılar. Gene hep birlikte Akp'nin ekmeğine yağ sürdüler. Güya Akp'nin elinden silahını alacaklardı. Ellerinde patladı.  Bu da gösteriyorki Chp ve Mhp'yi yönetenler de siyasi zekadan zerre kadar eser yok.



 

Çevrimdışı ATİLLA-TORUNU

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 133
  • тєηgяi_кυят || α∂šız ||
Ynt: CHP ile TSK Karşı Karşıya
« Yanıtla #2 : 05 Mart 2008 »
TSK bu hükümet döneminde çoğu siyasî parti tarafından pek kaîle alınmıyor gibi gözüküyor...
Kendi düşüncemdir ki;Bu iyiye işaret değil.
Bir ülkenin,bizim gibi bir ülkenin Şanlı Ordusu umursanmamakta...
TSK gerekli cevabı,gerektiğinde verecektir diye düşünmekteyim...

Siyasî rant için bir tek TSK kalmıştı...
O da başladı...Ama TSK kirli ellere maşa olacak bir kurum değildir...
Asalak,keneleri temizleyecek şânı büyük bir TÜRK Kurumu'dur...

Esenlikler.TTK.

ilteris9

  • Ziyaretçi
Ynt: CHP ile TSK Karşı Karşıya
« Yanıtla #3 : 07 Mart 2008 »
Bu da gösteriyorki Chp ve Mhp'yi yönetenler de siyasi zekadan zerre kadar eser yok.

Andam, zâten bundan kuşkumuz yok.

Çevrimdışı METEHAN71

  • Yeni Üye
  • *
  • İleti: 5
Ynt: CHP ile TSK Karşı Karşıya
« Yanıtla #4 : 09 Mart 2008 »
VALLA IRKDAŞLARIM TSK NINDA NE YAPTIĞINI BEN ANLAYAMIYORUM ..ABD ÇIK DEDİ ÇIKTI İDDALARINA İTİRAZ EDEMİYORUM ....KÜRTLER BAYRAM EDİYOR....SAYELERİNDE

ilteris12

  • Ziyaretçi
Ynt: CHP ile TSK Karşı Karşıya
« Yanıtla #5 : 09 Mart 2008 »
TSK İle CHP arasında olması beklenen gerginlik nihayet yaşanmaya başlandı. Çükü halkın gözünde CHP, ordu ile aynı paralelde hareket etmektedir. Bu sakat düşünceden nemalanan CHP''ye muhalif kesim, ne yazıkki bilinçsizce orduyada muhalefet etmektedirler. Bu durum Ordumuzu yıpratmakta ve AKP'li militanlar tarafından sürekli propaganda aracı olarak kullanılmaktadır.

Siyaseten içinde bulunduğu kabız ve üretken olmayan durumdan her defasında kavramlar (Laiklik, Atatürkçülük, Cumhuriyetçilik, vs) çatışması yaratarak sıyrılmaya çalışan ve bu değerlerin yılmaz bekçisi TSK'yı da söylemlerine alet ederk varlığını sürdüren CHP, TSK'dan gereken ilgiyi göremediği için hedef şaşırmıştır.

CHP, Uyguladığı kabız muhalefet nedeniyle cumhuriyetin temel niteliklerine düşman unsurların filizlenmesine  bilinçsizce zemin hazırlamıştır. Sıkıştığı zaman Askeri, darbe yapması yönünde telkin etmekten de sıkılmayan bu politika üretme özürlü kurum, toplumu, AKP gibi şer yuvası bir yapılanmanın kucağına atmıştır. CHP'nin politikasızlığı ve bu durumdan sıyrılmak için sarıldığı TSK, malesef halkın düşünsel yapısında saygınlığını yitirime noktasına kadar gelmiştir. Dinci yobazlar, önlerinde tek engel olarak gördükleri TSK'ya karşı yürüttükleri yıpratma çalışmalarında, TSK'yı CHP ekseninde bir kurum gibi göstererek halkın CHP karşısındaki muhalif tavrının yönünü gizlice TSK'ya çevrilmesini sağlamaktadırlar.

Yıllarca partilerinin içerisinde besledikleri hainleri unutmuşçasına katı bir devletçilik politikasıyla gündem yaratmaya çalışan CHP, öncelikle partilerinin mensubu kimi milletvekillerinin bölünmez bütünlüğümüzün aksine yaptıkları konuşmaların hesabını vermelidir. Düne kadar Milletin ekonomik sıkıntılarına çözüm getiremeyip ve birilerinin dağıttığı kömürle oy toplamasına seyirci kalarak sergiledikleri kifayetsiz muhalefetin bu günkü sonuçları karşısında TSK'yı öne sürerek sıyrılmaya çalışmaları, CHP'lierin nasıl bir buhran içerisinde olduklarının göstergesidir.

AKP ve kimi sağ partilere oy veren seçmenlerin gözünde CHP; Siyasi olarak bitmiş bir partidir.Bu seçmen kitlesinin gözünde CHP; Laikliği, içtiği içkisine, giydiği mini eteğine dokunulmasın diye savunanların partisi konumundadır. Yobaz ve dinci provakatörlerin dillerine ''dinsiz, zındık'' bir parti olarak düşmüşerek anadolu insanından gün geçtikçe soyutlanmıştır. CHP, aynı zamanda bir çok AKP sempatizanı tarafından da memleketin gelişmesi önündeki engel bir parti olarak algılanmaktadır. Bu gerçekleri görmezden gelerek salt kavramlar üzerinden siyaset yapan ve halkın gerçeklerine temas ederek sinsice gelişimini tamamlamaya çalışan AKP'ye, iktidar kapısını aralıyanda CHP'den başka bir kurum değildir. Hal böyleyken ısrarla Askerin, politika içerisinde ve kendi söylemlerinin paralelinde olmasını bekleyen CHP, farklı bir tutumla karşılaşınca ne yazıkki ordumuza karşıda anlamsız bir polemiğin içerisine girmiş durumdadır. Ve yine girdiği bu polemik neticesinde Çok sevdiği TSK'yı halkın gözünde AKP'nin ellerine bırakmıştır. İlmi-siyaset'i iyi beceren AKP bu fırsatı kaçırmamış ve Ordumuzu kollayıcı açıklamalar yaparak İktidarını halkın gözünde dahada sağlamlaştırmıştır.

CHP, günlük gazete manşetlerine göre siyaset üreten bir kurum olduğu için yıllardır kendini yamamağa çalıştığı Kışla gölgesinden bir günde açığa düşerek AKP'nin pençesi altında ne yazıkki can çekişmeye devam etmektedir. Dolayısıyla tüm bu olumsuz CHP politikaları, bu gün içinde bulunduğumuz durumun adeta temelini oluşturmaktadır.