Gönderen Konu: Dinleme cetesi sınır tanımıyor!  (Okunma sayısı 2943 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı motun yabgu

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 1566
Dinleme cetesi sınır tanımıyor!

TSK’dan sonra yargı mensuplarının konuşmaları da servis edildi
Dinleme cetesi sınır tanımıyor!

ABD’nin desteğiyle okyanus ötesinde organize olan yapı rakiplerini saf dışı
etmek için yasa dışı yollara başvuruyor.

Bazı üst düzey görevlilere ait telefonların dinlenip kaydedilerek internet ortamında yayınlanması Ankara’yı karıştırdı. Dinleme çetesi, konuşmaları YouTube adlı internet sitesi aracılığıyla yayarak, karalama kampanyası yapıyor.  TSK ve YÖK’ün ardından son olarak yargı da dinleme saldırısına uğradı...

MAHİR KAYNAK
Bu bir operasyondur. Telefonları dinlenen kişiler, seçilmiş kişiler. Amaç, Türkiye’ye mesaj vermek. Özellikle bir gizli servis bunu yapıyorsa, tespit etmek neredeyse imkansız.

VURAL SAVAŞ

Yasal dinlemede hakim kararı şarttır ve süre de sınırsız değildir. Telefon kayıtlarının internet sitesinde yayınlanması, özel hayatın gizliliği ilkesine göre de suç teşkil etmektedir.

ONUR ÖYMEN

Siz Telekom’u yabancılara satarsanız, bu tür şeylerin olması doğaldır. Bu konuda bir çok uyarı yapıldı ancak kimse aldırmadı. Esas sorun, Telekom’un yabancılarda olmasıdır.

SAADETTİN TANTAN

Giderek daha fazla korku toplumuna dönüştürülmek isteniyoruz. Çünkü, endişe eden ve korktuğu için birbirinden bile uzaklaşan toplumlarda ayrışma başlar.


Dinleme tasfiye amaçlı
Telekulak çetesi sınır tanımıyor. Eski YÖK Başkanı Teziç’in ardından askerleri, sonrasında ise savcıyı dinlediler. Uzmanlar, “Bu, bir tasfiye operasyonudur” yorumunda bulundu

Ankara’da bazı üst düzey siyasi, bürokrat ve askerlerin telefon kayıtlarının internet ortamında yayınlanması, gündemi değiştirdi. YouTube adlı internet sitesinde, Eski YÖK Başkanı Erdoğan Teziç ile Genelkurmay Başkanlığı Elektronik Sistemler Komutanı Tuğgeneral Münir Erten’in telefon kayıtlarının yayınlanmasının ardından bu kez de geniş yetkili Ağır Ceza Mahkemesi Savcısı S.D’ye ait olduğu iddia edilen ses kayıtları dikkat çekti. Emniyet Genel Müdürlüğü eski İstihbarat Daire Başkanı Bülent Orakoğlu, sitede yer alan ses kayıtlarıyla ilgili tartışmak için henüz çok erken olduğunu ve bu operasyonun hedefinin henüz belli olmadığını belirtti.

Maksatlı girişim
Eski  MİT Daire Başkanı Mahir Kaynak, Türkiye’de belli başlı merkezlerin kilit noktalarında bulunan isimlerin telefonlarının dinlemeye alınmasını “Çok ilginç ve maksatlı bir girişim” olarak değerlendirerek, şöyle konuştu: “  Telefonları dinlenen kişiler seçilmiş kişiler. Gizli servis bunu yapıyorsa tespit etmek neredeyse imkansızdır” Emekli Albay Atilla Şimşek, Genelkurmay Başkanlığı’nın Youtube’da yayınlanan telefon kayıtları ile ilgili olarak yaptığı açıklamayı sonuna kadar desteklediğini belirterek, “Telefon dinleme olayının Türkiye’de TSK’yı siyasetin içine çekmek isteyenlerin ortaya attığı bir komplo teorisi” olduğunu belirtti. Yurt Partisi Genel Başkanı ve eski İçişleri Bakanı Sadettin Tantan ise Türkiye’de “güvenlik” altyapısının sağlam olmadığını belirterek, “Bir ülkede güvenlik kavramı, sağlam temeller üzerine inşa edilmemişse, her türlü olayla karşı karşıya gelinmesi mümkündür. Giderek korku toplumuna  dönüştürülüyoruz” diye konuştu. Yargıtay Onursal Başsavcısı Vural Savaş da yasal dinlemede hakim kararının şart olduğunu söyleyerek, telefon kayıtlarının internet sitesinde yayınlanması suç teşkil etmektedir“dedi.

Yabancının elinde olursa

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen de “Siz Telekom’u yabancılara satarsanız, bu tür şeylerin olması doğaldır. Devletin gizliliği ile ilgili birtakım konuşmalar yabancılara ait bir kuruluşun eline geçebilir. Telekom’un yabancıların tekelinde bulunması, bu tarz olayları tetikleyici bir unsur olarak karşımıza çıkmaktadır” dedi.

YouTube faktörü
Artık yaşamımızın hiçbir anı “özel hayat” sınırları içinde kalmıyor, kalamıyor. Kızmak, öfkelenmek yersiz, çünkü teknolojinin olanakları sınır tanımıyor.

Dost meclisinde yaptığınız bir sohbeti, çok özel sandığınız cinsel ilişkilerinizi internette görebiliyorsunuz. Cep telefonlarının hem kamera, hem teyp olarak kullanılabilmesi, herkesi potansiyel bir ajan haline getirdi.

Arkadaşlarınızla konuştuğunuzu sanırken, devletin sırlarını ifşa eder duruma düşebiliyorsunuz. Geçen hafta, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin geleceği parlak olarak nitelenen bir generalinin, YouTube’a düşen sözleri nedeniyle görevden affını istediği iddiaları (dün yalanlandı) ortaya atıldı.
Şimdi de bir ağır ceza savcısının tüyler ürperten sözlerini YouTube’da birebir dinlemek mümkün. Bu konuşmaların kimler tarafından kaydedildiği meçhul. 
* Ergun Babahan/Sabah


Gizli dinleme yapan hainler kim?

Haberi 2 hafta önce Hürriyet’ten öğrendik. Meçhul birileri, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin dinlenmeye karşı kurduğu kalkan olan Elektronik Harp Sistemleri’nin başındaki komutanı ’GİZLİCE’ dinledi ve vatanımızın, sizin güvenliğiniz üzerinde birinci dereceden tehdit oluşturarak, gizli dinlemeyle ele geçirdiği konuşmaları ’YouTube’da yayınlandı. Konuşmalarda Mehmetçik’in Kuzey Irak’a yapacağı operasyonun tarihi tam 48 saat öncesinden dünyaya duyuruldu. Gizli dinlemeci çete, milli sır kapsamındaki bilgiyi harekattan 48 saat önce dünyaya duyurarak PKK’lı teröristlerin bu bilgiye ulaşmasını da sağlamış oldu. En korkuncu ise birilerinin bu skandalı TÜRK Silahlı Kuvvetleri’ni yıpratmak için kullanması. Dünyanın başarılı, yüksek donanımlı ordularının başında yeralan SK’nın ’dinlenme zaafı’ içindeymiş gibi gösterilmeye çalışılması, işte en büyük hainlik de bence bu. Böyle kritik dönemde TSK’yı her cepheden yıpratmayı, kim istiyor olabilir? Tam burada durup, dünkü gündemden bir haberi hatırlayalım; ABD’nin çuvalcı generali ’ABD harekatın kısa süre olmasını istedi. Amaç kısa sürede PKK ile müzakere yapılabilecek hale gelmesini sağlamaktı...’dedi. PKK ile müzakere yapmamızı istiyorlar, inanılmaz. Yoksa birileri ’istihbarat paylaşımı’ anlaşmasını tersten mi okumaya başladı?! Sırada kim var? Başbakan, bakanlar ya da kimi yıpratmak istiyorsanız, dinleyin ve kamuoyuna sızdırın mı? Birileri bize/size, ’biz sizin her şeyinizi biliriz ve zamanı geldiğinde en masum bilgiyi dahi istediğimiz gibi çarpıtır, sizi köşeye sıkıştırırız’ diyorlar. Bu mesaj ’askerimizin’üzerinden aslında hepimize veriliyor ey Türk milleti. Peki senin onlara mesajın ne ey Ankaram?!
* Güler Kömürcü/Akşam
ÜZE TENGRI TEMÜR CIDA OKLAR BIRLE BIR BULUT

  BASBUGUMUZ TANRIKUTTUR TANRIKUTTUR

                       TANRIKUT.

ilteris9

  • Ziyaretçi
Ynt: Dinleme cetesi sınır tanımıyor!
« Yanıtla #1 : 10 Mart 2008 »
f.ttoş itinin işleri bunlar.