Andalarim,
50 sene'dir AB'nin maskarasi olmus Devlet'imizi, bu hayal yolculuguna iten ABD'ye karsi Rusya kartini oynayabilirmiyiz ? Böyle bir sansimiz varmi ?
Birkaç gün önce, bir Rus teorisyen, ABD'nin Rusya'ya saldirip, orta vade'de Rusya'yi, çin ve Avrupa Birligi arasinda paylastirabilecegine dair bir iddia ortaya atmisti.
Böyle bir seyin gerçeklestigini bir an düsündüm, ve bana son derece korkunç geldi; bir kere düsünelim:
- çin Orta Asya ve Sibirya'nin ebediyen sahibi olacak ve oradaki Türk'ler o adi sari caniler tarafindan eritilecekler!
- AB, batik olan durumunu, Rusya sayesinde güçlendirip bize dönecek
- ...
Aklimdan geçen daha kötü senaryolar var, özellikle AB'nin Türkiye'ye zorla "siz Islam devletisiniz" dediginde! Ve buradaki Avrupa'lilarin, "AB projesi, Rusya olmadan basariya ulasamaz, Rusya, Medeniyetimizin bir parçasidir, ..." dediginde.
Bütün bu arada, Rusya'nin su anda, dengeleyici rolünden bahsedebiliriz diye düsünüyorum.
Bütün bunlara karsin, acaba, Sem Amca'nin boyundurugundan kurtulup, Rusya'yla isbirligine girmemiz olanaklimidir?
Bugün, hersey, Atsiz Ata ve O'nun fikirdas'larinin (Ziya Gökalp, Yusuf Akçura, ...) yasadigi günlerden çok farkli oldugunu unutmamanizi rica ediyorum.
Bu konu'nun Türkçülük disinda oldugunu zannetmedigim için açiyorum, Andalarim.
Öyle ki, Türkçülük Devlet'çiliktir, O'da Devlet'i yasatmaktir ...
TTK