Ben siirde ozellikle bakara suresinden kadin haklari ile ilgili olan elestirilerden baska, Kuran'a senin deyiminle hakaret sayilabilecek, rencide, elestiri, kritize sayilabilecek birsey
goremedim. Osman Ocal abinin kulaklari cinlasin, 14'lu hece sistemini de guzel kullanmis derdi galiba bu siir icin. Yani her kim yazmis ise, gercekten cagdas Turk edebiyatinin stiline riayet etmis. Kafiyeler uyaklar yer yer cok guzel, yer yer az guzel ama mana ve icerik olarak gayet basarili.
Hersey bir yana, seriat gelince siirde yazanlar olmayacak mi? Dogru soylememis mi yani?
Evet ben Türk Milliyetçisiyim, ve bununla gurur ve onur duyuyorum, ama dediğim gibi ırkçı değilim. "Türk Milliyetçiliğinin İslam'la ters düşer yanı olmadığını savunmanı beklerdim" derken tam olarak neyi kast ediyorsunuz? Dediğim gibi sorun İslam değil, İslamı anlayış şeklimiz. Elbette İslamiyetin Türk Milliyetçiliği ters düşer bir yönü yok. Yani bu konuda ne dememi beklyorsunuz tam anlayamadım.
Milliyetciyim ama irkci degilim demek, ya milliyetciligi bilmemek, ya irkciligi bilmemek, ya da her ikisini de bilmemek derim bende. Bunu laf kalabaligi, kelime oyunu yapmak icin degil, aynen senin sorun islam degil, islam dinini anlyis seklimiz dedigin gibi, bende sorun Turk Milliyetciligi degil, sorun Turk Irkciligi degil, sorun bunu algilayis seklimiz derim. Bir seye aidiyet hissi, o kendini ait hissettigin seyin "ozel" oldugu manasini vermektir, o aidiyet duydugun seyin ozel olduguna inanmaktir.
Turk Milliyetcisi olmak, Turklerin digger milletlerden ozel olduguna inanmayi gerektirir, bu zaten bizim "Turk Irkciligi" ile vurguladigimiz ana temeldir.
Turk soyundan olmak, baska soylara mensup olmaktan ozeldir. Irkcilik kurtleri sabun yapmak degildir, zira sabun gunluk yasamimizda herdaim el altindadir.
Ben kurtlerin el altimizda olmasini sahsen istemem, sabun sekliyle dahi istemem.
Irkcilik kelimesini yanlis anladigini dusunuyorum, irkcilik soyu baz alma manasinda milliyetciliktir.
Turk Milliyetciligi kulturden, orflerden, ananelerden yani harstan vazgecmez, lakin etnik kokeni ana kriter olarak one alir.
-Soy olarak Turk olup, Turk kulturune baglilik gosteren herkes bizdendir Turk Irkciligina gore.
-Soy olarak Turk olmayan, kultur olarak Turklesmis olanda bence bizdendir, onu gebertelim hissi uyanmaz ama yine de soyu bozuktur, bu hafizamizdan cikmaz.
-Soy olarak Turk olup, Turk gibi davranmayan, Turk gibi yasamayan ise, soyca Turktur ama onun ruhu bozuktur, o Turklesmis olandan daha buyuk yanlistadir.
Boyle bir kisiyi kazanma umidi vardir gibi durur, soyu Turk'tur neticede ama, ben umut baglamam sahsen.
Bu orneklerle soyledigim bakis acisi, akla, mantiga uygundur ve ikinci madde eminim senin hosuna gitmistir. Araya 2 cecen, 3 cerkes, 4 gurcu, 5 kurt, 6 bosnak, 3-5 arnavut,
birkac laz ve arapusagi sokusturma kapisi acilmistir ne de olsa
Velhasili kelam, benim anladigim kadariyla senin bakis acinda ya Turklerin ille musluman olmasi fikri yatiyor, yahutta kultur milliyetciligi agir basan bir bakis acin var.
Yaniliyor muyum!?
Turk Irkciligi muhtevasinda kulturde cok onemli bir yere sahiptir, Atsiz ata ve bircok Turk buyugunde de bunu yer yer gorebiliriz.
Turk Irkciliginin islamla bir sorunu da yok, lakin Atsiz atamizin dedigi gibi; "Bugün Türkiye'de Türklüğe ve dolayısı ile Türk bayrağına düşman üç zümre vardır; Moskofçular, kürtçüler ve Siyasi Ümmetçiler" diyor ya hani, hah iste bu siyasi ummetciler ve onlarin her cemaati bircok ekolu control etmeleri ve Turkluge ve Turkiyeye yaptiklari asikarane ve gizli dusmanliklari en iyi sezenler de Turkculer oldugu icin, bugun Turkiye'de islam kullanilarak Turkluge gudulen bir dusmanlik oldugu icin, Turklugun eski buyuk guclu gunlerine donme arzusu yattigi icindirki, bu yuzden Turkcu cevrelerde islama ciddi tepki ve tavir alanlar vardir. Yoksa kuru kuru islam dusmanligi degildir.
Bir gercek daha var, ki eminim bu konuda hemfikirizdir, o da zaman zaman birilerinin mezhepcilik yapmak, nifak sokmak icin veyahutta siyasi bir ideolojiyi empoze etmek icin, kendisine Turkcu pozu verip aramiza sizmasidir.
Bir Turk'un Turk Birligini istemesinden daha dogal ne olabilir!
Buyuk Ermenistanci, Buyuk israilci, Buyuk Pers imparatorlugunu isteyecek hali yok.
Turkculer baska soylarinda kendi soyculugunu yapmasini dogal karsilar, bunu kabul eder. Bu yuzdendir ki, baska soydan oldugu bilincine sahip birinin Turklesmis dahi olsa,
asla tamamen bizden olmayacagini hicbirzaman unutmaz. Kan ceker, bak sen ilahiyatcisin, Allah insani nasil yarattigini anlatir, camur der, balcik der, toprak der, kum der, kan pihtisi der ama "kan" denilen maddeyi nasil yarattigini anlatmaz. Kutlu bir maddedir, Tanri'nin muhru ile muhurlenmis, yapay olarak uretilemeyen, bir insane iste o aidiyeti hissettiren maddedir bence kan. Turk kani farklidir, ozeldir bizim icin. Ermeni icinde muhakkak ermeni kani ozeldir.
Irkciliktan korkma, birilerinin dedigi gibi renk irkcisi degiliz, bilimin bahsettigi renk irki degil Turk Irki.
Turk Irki ile kastedilen sey, Turk soyundan olanlardir. Turk Budun dedigimiz, Turk Boylarinin toplamidir yani.
Hani 2 ana kol olarak ele aldigimiz, Oguzlar (Turkmenler, Yorukler) ve Kipcaklar (genel olarak cekik gozlu diye ifade ettigimiz Turk boylarinin genel ismi diyebilecegimiz gurup).
Zaman zaman bizde bu konuda fikir ayriliklarina dusuyoruz Turkculer olarak, mesela ben Mogollar diye bir soyun varligini dahi Kabul etmeyip, onlarin Turk oldugunu savunanlardanim. Tunguzlarin en az benim kadar Turk olduguna inanirim. Bir baska Turkcu bana karsi cikabilir bu konuda.
Yani senin gibi bizi bir yonden tasvip eden ama diger yandan bocalamada kalan (sende dini mevzulardan dolayi) Turkleri ben anlayabiliyorum, cunku biz Turkculugun icini ya tam dolduramadik, iyi anlatamadik, yahutta o kadar cok doldurduk ki, icine konulmamasi gereken seyleri de koyduk, hafiften sulandirdik tabiri caizse.
Yine icimi doktum biraz biraz, ne var ne yok dokuluyorum, zaten Otag biraz sessiz, iyi ki geldin biraz tartisma konusu yaratalim.
Gonul isterdi Irak'ta Turklerin basina gelen olaylara cok kizdigindan, artik kendini tutamadigindan, Turk irkcisi olmak geregini hissettiginden dolayi buraya gelmis olmandi ama
her halukarda hosgeldin diyelim.