Gönderen Konu: Macarlardan Terim'e Övgüler  (Okunma sayısı 4071 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ilteris7

  • Ziyaretçi
Macarlardan Terim'e Övgüler
« : 22 Haziran 2008 »
Macarlar Terim´i göklere çıkardı. Hatta bir Macar teknik adam, Türkiye´nin Almanları yeneceği üzerine iddiaya bile girdi.
2008 Avrupa Futbol Şampiyonası´nda başarılı bir grafik çizerek, yarı finale yükselen (A) Milli Takım´a en fazla ilgiyi Macarlar gösteriyor. Ülkede Terim, birçok medya kuruluşu tarafından haftanın en başarılı ismi seçerken, bir teknik adam Türkiye´nin üzerine bahse bile girdi!

Macaristan Milli Takımı´nın Avrupa´da oynayan futbolcuları, canlı yayınlanan maçlarda yorumlara katılarak, Türkiye´nin özelliklerini ve başarısının sırrını anlattılar. Macar oyuncular ortak değerlendirmede, Türkiye´nin teknik kapasitesi yüksek futbolculardan oluştuğunu, Türklerin kendi ekollerini yaratmaya başladığını söylediler.

Hollanda´nın NEC Takımı´nda forma giyen 26 yaşındaki Krisztian Vadocz, Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim´i, ünlü ´´Baba´´ (The Godfather) filmindeki ´´Don Corleone´´ye benzettiğini belirterek, başarılı teknik adamdan övgüyle söz etti.

Terim´in maç esnasında yaptığı el, kol hareketleri ve mimiklerini çok ilginç bulduğunu ifade eden Vadocz, futbolcuların Terim´in ne kadar etkisi altında bulunduğuna dikkati çekerek, ´´Fatih Terim´in, sert, acımasız, duygusal ve babacan kişiliğe sahip olduğunu sahada fark ettim. Kendisine ´´Don Corleano´, ´Baba´ ismini taktım´´ dedi.

Milli oyuncu Vadocz, bu ismin diğer arkadaşları tarafından da çok benimsendiğini, Türk teknik direktörden bahsederken, Fatih Terim ismi yerine artık ´´Baba´´ lakabını kullandıklarını, bundan da her futbolcunun çok memnun olduğunu söyledi.

PETER BOZSİK´TEN İLGİNÇ İDDİA
Öte yandan, eski Macaristan (A) Milli Futbol Takımı teknik direktörlerinden Peter Bozsik, Portekiz maçı sonrasında, Türk Milli Futbol Takımı´nın, gruptan çıkacağını savunarak, bu konuda herkesle iddiaya girebileceğini söylemişti.

Ülkesinin en önemli teknik adamları arasında gösterilen Bozsik, maçları canlı yayınlayan Macar kanalı M-1´de yaptığı maç yorumunda, Türkiye´nin, Portekiz karşısında Fatih Terim tarafından yanlış oynatıldığı için kaybettiğini, bundan sonraki maçları kazanarak, en az yarı final oynayacağını savunmuştu.

Bu arada, 1980´li yıllarda (A) Milli Futbol Takımı, Fenerbahçe ve Altay´ı da çalıştıran dünyaca ünlü Macar teknik direktör Kalman Meszöly de ´´Türkiye, Fatih Terim eşliğinde büyük başarılara imza atacak. Finale kalmaları halinde kimse şaşırmasın´´ açıklaması yapmıştı.


 Kadim TURAN YURDU Macaristan'a ve TURAN SOYLU MACAR soydaşlarımıza teşekkürler...

 :asker: :turan: :asker:

 TTK


ilteris6

  • Ziyaretçi
Ynt: Macarlardan Terim'e Övgüler
« Yanıtla #1 : 22 Haziran 2008 »
Turanlı ırkdaşlarımıza sevgiler,muhabbetler..

Çevrimdışı motun yabgu

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 1566
Ynt: Macarlardan Terim'e Övgüler
« Yanıtla #2 : 22 Haziran 2008 »
Dün okumustum haberi,derinden duygulanmistim!! Macar kandaslarimla gurur duyuyorum,sagolsun varolsunlar. T.T.K.
ÜZE TENGRI TEMÜR CIDA OKLAR BIRLE BIR BULUT

  BASBUGUMUZ TANRIKUTTUR TANRIKUTTUR

                       TANRIKUT.

ilteris9

  • Ziyaretçi
Ynt: Macarlardan Terim'e Övgüler
« Yanıtla #3 : 28 Haziran 2008 »
Ben Macarlardan pek hazzetmem ama neyse.