Gönderen Konu: Yılmaz Özdil'den Erdoğan'a karşı ''Çılgın proce''  (Okunma sayısı 3917 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Selim Pusat

  • Bozkurt
  • Türkçü-Turancı
  • ***
  • İleti: 103
“Anayasa’dan Türk kelimesi çıkarılsın” denirken, devlet büyüklerimizin “Güzel şeyler oluyor” demesi, çılgın proje değil de nedir?

Çılgın proce

Kendi kendine yeten yedi ülkeden biriyken... Buğday ambarı’nın buğday ithalatında şampiyon olacağı, nohut’u Meksika’dan, mercimek’i Kanada’dan, sarımsak’ı Çin’den alacağı, el âlemin patates’ine fasulye’sine muhtaç kalacağı, topraklarımızın İsrail’e satılacağı aklınızın ucuna gelir miydi? Taaa Uruguay’dan inek getirmek çılgın proje değil de nedir?

*
“Aziz vatanın bütün tersanelerine girilmiş olabilir” uyarısına rağmen... 16 Mayıs’ta, Mustafa Kemal’in Bandırma vapuruyla Samsun’a gitmek üzere yola çıktığı günün tıpatıp aynısı, 16 Mayıs’ta, Bandırma Limanı’yla Samsun Limanı’nın satılması, çılgın proje değil de nedir?

*
Şeref madalyalı subayların “terörist” ilan edileceğini; şehitlerin “kelle”, Apo’nun “sayın” olabileceğini, PKK’lıların üstü açık otobüsle şehir turu atıp, milletvekili adayı yapılabileceğini hayal edebilir miydiniz? “Anayasa’dan Türk kelimesi çıkarılsın” denirken, devlet büyüklerimizin “Güzel şeyler oluyor” demesi, çılgın proje değil de nedir?

*
Hukuk ulemaya sorulacak, polisimiz imamın ordusu olacak, Nutuk suç delili sayılacak; tembel kedi Garfield’le külkedisi Cinderella gözaltına alınacak deseler, inanır mıydınız Allah aşkına? Anne-babasıyla restoranda yemek yiyen bebelere, matiz’likten suçüstü yapılması, çılgın proje değil de nedir?

*
AB’ye sittinsene giremeyeceğimizi belki düşünmüşsünüzdür ama... Papa heykelinin önünde, yani, manevi huzurunda, AB Anayasası imzalayacağımızı, sonra da “Ya Allah, bismillah” diye güpegündüz havayi fişek fırlatacağımızı tahmin edebilir miydiniz? Gençlerimiz havaya uçurulurken, çocuklarımız sellerde boğulurken istifini bozmayanların... 85 yaşındaki Papa’nın yatağında vefat etmesi üzerine, İçişleri Bakanlığı genelgesiyle, tüm yurtta bayrakları yarıya indirmesi, çılgın proje değil de nedir?

*
Türk Telekom Arap, rakı İngiliz olacak deselerdi, hadi ordan demez miydiniz?
Meyveli ithal cıvık’lar rahat rahat satılsın diye, ahalinin damak alışkanlığını değiştirmek için, Bakanlık emriyle yoğurdumuzun kıvamını değiştirmek, çılgın proje değil de nedir?

*
Telefonlara kulak, makam odalarına böcek konulmasını, 10 sene önce hangi vizyoner hayal edebilirdi? Yatak odalarına kamera döşenmesi, çılgın proje değil de nedir?

*
12 Eylül’de “evet” deyip, postalını yaladığı darbeciye evinde parti veren yalakaların, öbür 12 Eylül’de hiç utanmadan “hayır” diyenlere darbeci demesi... Yargılanacak denen Evren’e zam yapılması... Muhtıra verene, zırhlı makam aracı hediye edilmesi, çılgın proje değil de nedir?

*
İşsiz çoğalırken, işsizliğin azalması... Dünyanın en pahalı benzinini kullanırken, enflasyonun düşmesi... Donumuzu satmamıza rağmen, borcun büyümesi... Son 8 senede 80 şehrimizde 888 kere petrol bulunması... Kişi başına milli gelir hesaplanırken, nüfusun 7 milyon kişi eksik çıkması... Seçim yaklaşırken, seçmen sayısının 7 milyon kişi artması, çılgın proje değil de nedir?

*
Atamamız niye yapılmıyor diye soran öğretmenlerin gözüne gaz sıkılırken, yurtdışından öğretmen ithal edilmesi... Hekimlere dolandırıcı, eczacılara yankesici muamelesi yapılırken, rabbimin Cleveland demesi... Pantolon paçasının çoraba sokulması, Nobel’e aday gösterilmesi gereken çılgın proje değil de nedir?

*
Çevrecinin daniskası olup, ormana gecekondu kondurmayı, bi nebze akıl etmiş olabilirsiniz ama... Ha nükleer santral kurmuşsun, ha evine tüp bağlatmışsın, çılgın proje değil de nedir?

*
Kız çocuklarımızın okula gitmesi için son nefesine kadar gayret eden profesör’ün “Fahişe bu” diye evi basılırken...

“Dekolte giyen kadınlar tecavüzü hak eder” diyen profesör, hâlâ görevinin başındayken... Üniversite sorularına alenen şifre koyup, gençlerimizin hayallerinin ırzına “şehven” geçilirken... Yetkililerimizin “tatmin” olması, çılgın proje değil de nedir?

*
Sanatın içine tükürmek, tiyatroları kapatmaya çalışmak, Taliban gibi heykel yıkmak... O heykel yıkılmasın diye mücadele veren Atatürkçü, çağdaş, onur duymamız gereken ressamımızı bıçaklamak... Bırak çılgını mılgını, cinnet projesi değil midir?

*
Ahali hâlâ çılgın proje bekliyor iyi mi.
“Yetmez ama evet” diyorlardı...
İnanmıyorduk.

Yılmaz ÖZDİL

Yılmaz Özdil lafı gediğine koymuş. Diğer iktidar yalakaları örnek alsınlar Yılmaz Özdil'i.

TTK
ALEMDE ŞER, OĞUZ'DA ER TÜKENMEZ

Çevrimdışı motun yabgu

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 1566
 Yazinin son paragrafina takildim. Ermeni sembolü heykellerin yikilmasini talibana benzetmesi yazinin güzelligine gölge düsürmüs.  Bildigimiz kadariyla heykelin ünvani insanlik aniti. Türkceye tercümesi biz burda ermenilere insanlik disi uygulamalarda bulunduk! Sucumuzun abidesi olarak bu heykelleri dikip insan oldugumuzu hatirliyoruz! Mantik bu degilse nedir?
ÜZE TENGRI TEMÜR CIDA OKLAR BIRLE BIR BULUT

  BASBUGUMUZ TANRIKUTTUR TANRIKUTTUR

                       TANRIKUT.

Çevrimiçi Üçoklu Börü Kam

  • Otağ Yöneticisi
  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 2289
Başbakan sözkonu heykeller için yaptığı çıkışta, görüntü olarak, haklıydı.
Çünkü bu heykeller ermenilerin soykırıma maruz kaldıklarını içeren bir özür temasıyla yapılmıştı.

Lakin başbakanın "huylu huyundan vazgeçmez" gerçeği heykel olayında da kendisini gösterdi.
Zira bu heykeller dikildiğinde Erdoğan yine başbakandı ve heykellerin ödeneği Kültür Bakanlığı tarafından çıkartıldı ve onayını da hükümet verdi.

Başbakanın ikinci bir çelişkisi ise heykelleri diken belediye başkanı o zaman AKP sindendi.
Belediye başkanı daha sonra AKP sinden istifa edince, her zaman olduğu gibi, başbakan dün yaptığını, onayladığı unutup sırf partisinden ayrılan belediye başkanını aşağılamak ve cezalandırmak için böyle bir tavır takındı.

Başbakanın üçüncü yanlışı ise bu heykellerin kaldırılma gerekçesi olarak ermenilerin soykırıma maruz kaldıklarını içeren bir özür niteliği taşıyor olmasını değil, orada ki kültürel değerlere sahip yapılarla uyuşmadığı ve Hasan Harakani’nin türbesini gölgelediğini göstermiştir.

Yani başbakanın bu heykelin kaldırılmasına dair çıkışı, Türk Milletinin beklentileri doğrultusunda değildir.

TTK.
Türk Soyunun Gizli Gücüne İNAN ve GÜVEN!

Çevrimdışı Çağrıbey

  • [GÖKBÖRÜ ANKARA]
  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 2155
  • Ne mutlu Türk doğup, Türk gibi yaşayana!
Dün akşam Kanal D de Genç Bakış adlı bir programa eski Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Yusuf HALAÇOĞLU katılmıştı ve konu başbakanın Çılgın Projesi üzerine gelince Sayın Halaçoğlu başbakanın yapması gereken en çılgın projenin Fatsa'dan İskenderun Körfezine kadar bir kanal açarak Karadeniz'le, Akdeniz'i birleştirmek olacağını söyledi.
Halaçoğlu'nun bu sözü, başta program yöneticisi olmak üzere, diğer katılımcılar ve seyircilerin büyük çoğunluğunca anlaşılamadı.
Hatta proğrama katılan konuklar Halaçoğlu'nun bu ifadesini AKP için bir şey söylemiş olmak için söylenmiş bir söz olarak değerlendirince Halaçoğlu bu sözleriyle kastettiği asıl manayı: "Başbakan böyle bir kanal açarak kafasında var olan Türkiyeyi bölme düşüncesini fiilen gerçekleştirsin" diye açıklayarak hem kendisinin olaylara bakışındaki derinliğini ve hem de AKP sinin hain ve kahpe projelerinin nerelere varacağını çok çarpıcı olarak ortaya koymuş oldu.
Hani "delidir ne yapsa yeridir" denir ya, biz de "AKP sidir ne yapsa yeridir" diyerek bu deyimi güncel gündeme uyarlamış olalım.
Evet, AKP sidir, ne yapsa yeridir.
AKP sinin bu çılgınlığı bir bakıma kendi bitmişliğini fark edip bunu, akıllara ziyan işler yaparak, örtbas etme girişiminden başka bir anlam taşımıyor.
AKP si ne yaparsa yapsın, mızrak çuvala sığmıyor!
Son gelişmelerde aldığı rolle AKP si, kuyruğunu dışarıda bırakmıştır.

Ne Mutlu Türk doğup, Türk gibi yaşayana...

Saygılarımla.

Çağrıbey.



Çevrimdışı motun yabgu

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 1566
 Aydinlatici bilgiler icin tesekkürler degerli Üc Oklu Börü Kam agabey. Bu sonradan görme ermeniden dönmeler Türkiyeyi sahipsiz buldular. Isleri gücleri yalan dolan takiyye. O heykelleri dikmenin soykirim ikrari anlamina geldigini hepimizden iyi biliyorlardi. O halde niye dikilmesine müsade ettiler? Sadece bu mesele bile bunlarin kac paralik adamlar oldugunu göstermeye,yeterde artar bile. T.T.K.
ÜZE TENGRI TEMÜR CIDA OKLAR BIRLE BIR BULUT

  BASBUGUMUZ TANRIKUTTUR TANRIKUTTUR

                       TANRIKUT.

Çevrimdışı Kurtkaya

  • Otağ Sorumlusu
  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 412
Yukarıda andalarımın da belirttiği gibi başbakanın bu heykellere karşı çıkma nedeni: ermeni soykırımının dolaylı olarak da olsa kabul ediyor görüntüsünü ortadan kaldırmak değil, heykellerin bulunduğu alanın, bu heykeller nedeniyle görüntüsünün çirkinleştiği içindir.
Bizim koyun kuzuları da zannetiler ki başbakan bu heykele ermeni soykırımını dolaylı olarak da olsa kabul ediyor bir içeriği olduğundan karşı çıkıyor.
Nerede başbakanda o bilinç?
Adam elinden gelse Türklüğü ortadan kaldıracak.
Bakmayın öyle her konuşmalarında Allah, peygamber, kitap, din, iman demelerine..
Bunlar gerçekte koyunlarında salip taşıyan kişilerdir.
Bu başbakan ve cumhurbaşkanı değil miydi AB gümrük birliği protokol imzasını haçlı seferlerini icat eden papa Urbanus'un heykeli önünde imzalayan?
Bunların ağabaları Fetullah değil mi papanın elini öpüp, bağlılığını bildiren?
Bunlar değil miydi Türkiye-Ermenistan maçında Azerbaycan bayrağını yasaklayan?
Daha hangisini sayayım ki?
Saymaya kalksam kitaplar dolar!

Tanrı Yüce Türk'ünü Korusun.