Gönderen Konu: Yüce Mahkeme'de davet krizi  (Okunma sayısı 2591 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı motun yabgu

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 1566
Yüce Mahkeme'de davet krizi
« : 25 Nisan 2011 »

Yüce Mahkeme'de davet krizi
A.A
25 Nisan 2011
Yüce Mahkeme'de davet krizi
Anayasa Mahkemesi başkanı Haşim Kılıç Anayasa Mahkemesi’nin 49 kuruluş yıldönümü törenleri ile ilgili konuştu. Törenlere Yargıtay ve Danıştay’dan katılım olmaması ile ilgili soruları cevaplayan Kılıç, “Devlet içinde küslük olmamalı, Yargıtay ve Danıştay’a tören davetimizi gönderdik. Takdir onlarındır” dedi.

Anayasa Mahkemesinin kuruluşunun 49. yıl dönümü dolayısıyla Anayasa  Mahkemesi binasında tören düzenlendi.

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç,  Anayasa Mahkemesiyle ilgili değişiklikler veya öngörülen imkanların tamamen  parlamentonun takdiriyle şekillendiğini belirterek, “Söz konusu takdirin bazı  milletvekillerinin burada tekrarlamaktan utanç duyduğum sözcüklerle yaptıkları  değerlendirmeleri şiddetle reddediyoruz. Kürsü dokunulmazlığının imkanlarından  faydalanarak ahlaki ve hukuki temelden yoksun ithamlarla mahkemeyi kirletmeye  kimsenin hakkı yoktur” dedi.

Törene, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin,  Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bazı bakanlar, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel,  Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Yükseköğretim Kurulu Başkanı  Yusuf Ziya Özcan ve bazı yüksek yargı üyeleri katıldı.

                               

                            K.rt özalin tetikcisi ismarlama anayasa mahkemesi baskani bu kadar olur.Mezarinda rahat yüzü görmesin,Türkiyede ,adam kitligi varmis gibi,gitti hal müdürünü basbakan,hukukcu olmayan bu isbirlikci ihanetci cahilide,anayasa mahkemesine baskan yapti. Zaten bu hainlerin katkisi olmasaydi,Türkiye bu hallerdemi olurdu? Anayasanin degistirilmesi teklif dahi edilemeyecek ,ilk üc maddesinin,degistirilmesinde sakinca olmadigini tartismaya acan,bu asagilik kompleksli satilmis sahsiyettende,günü vakti geldiginde,hesap soracagiz. Bir nebze akli varsa,Yargitay Danistay baskanlarinin neden davete katilmadiklarinin özelestirisini yapsin. Bes paralik serefi hasiyeti varsa istifa etsin. T.T.K.
ÜZE TENGRI TEMÜR CIDA OKLAR BIRLE BIR BULUT

  BASBUGUMUZ TANRIKUTTUR TANRIKUTTUR

                       TANRIKUT.