Gönderen Konu: Suriye'deki gösterilerde 100′e yakın Türkmen Şehit edildi  (Okunma sayısı 2983 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Borokhul Noyan

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 224
 Türk Düşmanı Hükümet'in sıfır sorun politikasına, Türkiye ve Irak'ta olduğu gibi yine hem Türk Milleti'ne hemde bu ülkeler ile Suriye'deki Türkmen Soydaşlarımız kurban edildiler. Türk düşmanlığı genlerinde olan bu hükümetin sayesinde Kuzey Irak'ta Türkmenli'ndeki soydaşlarımız, üç beş şebeğin insafına bırakıldılar. Telafer'de, Tuzhurmatu'da gene keza Kerkük'te pek çok Türkmen soydaşımız şehit edildi.

 Suriye'ye gelirsek Hafız Esad adlı pkk dstekçisinin döneminde, Suriye'deki Baasçı çapulcuların öldürdükleri, zulmetmedikleri bir Türkmen yoktu. Buralardaki Soydaşlarımız, en basit hizmetlerden mahrum bırakılmışlardır. İlişkilerin düzeldiği iddia edilen bu dönemde dahi suçsuz Türkmenler vahşice öldürülüyorsa, kimse kalkıp Sıfır Sorunlu Dış Politika gibi süslü laflarla Milleti kandırmasın. Ama huylu huyundan asla vazgeçmez.

 Olaylarda şehit düşen Türkmen Soydaşlarımıza Tanrı'dan rahmet dilerim. Ruhları şad, Mekanları Tanrıdağı olsun.   

http://www.turkelpress.com/?p=3458

Suriye’nin pek çok bölgesinde Rejim karşıtı gösteriler devam ediyor. Gösteriler bin yıllık Türkmen Kentlerinde de cereyan etmeye başladı. Bu gün Cuma namazının sonrasında Hama, Humus ve Teslima’da başlayan gösterilerde Suriye güvenlik güçlerince göstericilere ateş açıldığı bildirildi.

Gelen bilgilere göre Ordu ölen Türkmenlerin cesetlerini de toplayarak gerçek ölü sayısını gizlemeye çalışıyor. Suriye Türkmenlerinden alınılan bilgiye göre Humus’da yaklaşık 50 Türkmen Suriye güvenlik güçlerince açılan ateş sonucunda hayatını kaybetti. Bu Türkmenlerin cesetleri dahi ailelerine verilmiyor. Hama kentinde ise onlarca kayıp Türkmen olduğu bildiriliyor.

1982 yılında onbinlerce insanını Hafız Esad’ın katliamında kaybeden Hama Türkmenleri ise gösterilerin başından bu yana ilk kez hareketlendi. Düzenlenen gösteriye 10 bin kişi katıldı

Hama kentinde bugün düzenlenen protesto gösterisi kentte şimdiye kadar düzenlenmiş en büyük gösteri olarak nitelendiriliyor.

Teslima’da yapılan gösterilerde güvenlik güçlerinin açtığı ateş neticesinde ölen 13 Türkmen’den ise Sadece Muhammed İsmail ve Kassen Halife’nin cenazeleri ailelerine teslim edildi.

Bölgedeki Türkmen yetkililer yaptıkları açıklamada Rejim yanlısı güvenlik güçlerinin son derece orantısız güç kullandığını belirtiyorlar. Telefonla görüştüğümüz bir Türkmen yetkili “Biz barışçıl şekilde protesto gösterisi düzenliyoruz. Ancak binalarda gizlenmiş çok sayıda keskin nişancılar bize ateş açıyor. Nereden ateş açıldığını bilemiyoruz” dedi.

Protestocular “Allah, Suriye, özgürlük” sloganları atarak yürüyüş gerçekleştiriyor. Muhalifler “Biz sadece haysiyet ve özgürlük istiyoruz” açıklamasını yaptı.

Yapılan açıklamaya göre; Suriye’nin Türkmen bölgelerinde bu gün rejim yanlısı güvenlik güçlerince yüzün üzerinde Türkmen’in şehit edildiği tahmin ediliyor. Ancak, şehit edilen Türkmenlerin cenazeleri ailelerine verilmediği ve rejim yanlıları tarafından toplanıldığı için sayının daha da fazla olabileceğinden endişe ediliyor.