Gönderen Konu: Sıfırı Tüketmek  (Okunma sayısı 3363 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Almıla

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 186
  • Gökbörü Asena Gençlik
Sıfırı Tüketmek
« : 09 Mayıs 2011 »
Sıfırı tüketmek, genelde ticarette iflasa gitmek veya kişinin elinde var olanın tamamıyla bitmesi anlamına gelen bir deyimdir.
Siyaseten de artık bir varlık gösteremez hale gelmeyi de "sıfırı tüketmek" olarak ifade edebiliriz.
Ben, sıfırı tüketmek deyimini, kürt ayrılıkçıların son günlerde adeta bir tehdit, isyan kalkışması ve Türk devletine karşı açılan bir savaş ilanı gibi açıklamalarından sonra ortaya çıkacak durumda ya akp ya da bölücü kürtçüler için de kullanacağım.
Gelinen nokta itibariyle "ya akp ya da bölücü kürtler" sıfırı tüketeceklerdir.
Güneydoğu illerinde yaptıkları seçim çalışmalarında "sıfır noktasında" olduklarını, "Türkiye'nin Tunus ve Mısır'la aynı süreci yaşayacağını", cumhurbaşkanı Gül'ün "iyi şeyler olcak" sözüne karşılı "kötü şeyler olcak" şeklinde meydan okuyan kürtler akp iktidarına 15 Haziran 2011 e kadar süre verdiklerini ifade ederek açıktan açığa "devletle bir hesaplaşmanın" içine girdiklerini ilan ettiler.
Öte yandan İmralı'da ki katil de sözcüleri aracılığıyla "hükümetle yapılan müzakerelere akp nin uymadığını, akp müzakerelere uymazsa 15 Haziran'dan sonra büyük savaş başlayacağımı" söyleyerek aleni tehditler savurdu.
Buna karşın akp "pkk nın yeni bir ihale aldığını" ve bu ihalenin amacının "akp yi bitirmek olduğunu" ileri sürerek kamuoyunun bilinçaltına "pkk nın hedefinde biz varız", "akp ye oy vermek pkk ya dur demek" fikrini yerleştirmeye uğraşmaktadır.
Peki, akp böyle bir oyuna girme ihtiyacını neden duymuştur?
Cevap gayet basit.
Bizzat akp’nin yaptırdığı anketlerde "akp tepe taklak gitmekte" seçimlerden birinci parti çıksa bile tek başlarına iktidarı kurabilecek sayıda milletvekili çıkartmaları mümkün gözükmemektedir.
İşte bunun içindir ki akp millete karşı “pkk nın hedefinde biz varız. Biz demek millet demektir” mesajını vererek durumu kurtarmak için korkunç bir oyunun içine girmiştir.
AKP nin “pkk yeni bir ihale aldı” söylemi doğrudur. Evet, pkk "yeni bir ihale almıştır." Pkk nın aldığı ihale akp yi bir kez daha büyün çoğunlukla, anayasayı tek başlarına değiştirecek çoğunlukla, iktidara taşımak için Türk kamuoyuna korku salmaktır.
Gerek akp nin ve gerekse pkk nın yaptığı bu "danışıklı dövüş" büyük bir ihtimalle tutmayacak ve sonuçta birinden biri sıfırı tüketecektir.
Bu ruh ikizleri, pkk ve akp, bu oyunları oynarken, yani sıfırı tüketmeye doğru giderken, bir şeyi unutuyor ya da ihmal ediyorlar.
Unuttukları şey; artık Türk milletinin sabrının tükendiğidir.
Tük milleti ya seçim vesilesiyle akp nin defterini dürecek ya da, akp ve pkk nın ortaklaşa kotardıkları bu plan işleyip akp anayasayı değiştirecek çoğunlukla meclise girip anayasanın ilk üç maddesini değiştirmeye teşebbüs edip "ölümcül bir hata" işleyecek, ya da akp nin bir kez daha çoğunlukla meclise girmesine katkı sağlayan pkk "kendilerine vaat edilenleri" isteyecek, akp verdiği takdirde Türk milleti sahaya inip işe el koyacak,  ya da akp nin verdikleriyle yetinmeyecek olan , kürt azgınlığı özerklik talebiyle doğu ve güneydoğuda eşzamanlı kalkışmalar yaparak Türkiyeyi bir iç savaşın içerisine sokacaktır ki bu durumda Türk milleti işi sadece Türk Silahlı kuvvetlerine bırakmayıp, bizzat işe kendisi el koyacaktır.
Yani seçim sonrası birinden birisi, "ya akp ya da pkk, sıfırı tüketecektir."
Belki de ikisi birden, Türk milletinin kahrıyla, sıfırı tüketeceklerdir.

TTKvY
YÜZDE YÜZ TÜRK OLDUĞUN GÜN, CİHAN SENİNDİR!