Gönderen Konu: Kete  (Okunma sayısı 5247 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

tungatonyukuk

  • Ziyaretçi
Kete
« : 22 Temmuz 2011 »


ENFES BİR KETE TARİFİ ;

İÇLİ AÇMA KETE

HAMUR MALZEMELERİ:
2 SU BARDAĞI SÜT
1 SU BARDAĞI SIVI YAĞ
1 PAKET YAŞ MAYA
TUZ
ALDIĞI KADAR UN

 İÇ MALZEMESİ:
100 gr.MARGARİN
2 SU BARDAĞI UN,TUZ

  Yağı eritip unu kavuruyoruz ve tuz atıyoruz.Soğuması için bekletiyoruz.

  HAMURU YAĞLAMAK İÇİN 1 PAKET MARGARİNİ ERİTİP BEKLETİYORUZ.
ÜZERİNE YUMURTA SARISI,SUSAM,ÇÖRET OTU.

 YAPILIŞI:Sütü ılıtıp 1 yemek kaşığı şeker,maya ile karıştırıp 5 dk.bekletiyoruz.Daha sonra sıvı yağ,tuz ve aldığı kadar un ekleyip yumuşak bir hamur yapıyoruz.Hamurumuzu 1 saat kadar mayalandırıyoruz.
Mayalanan hamuru 6 bezeye bölüyoruz.1 bezeyi açabildiğimiz kadar ince açıp içine 2-3 kaşık erittiğimiz margarini sürüyoruz.2 .bezeyide aynı şekilde açıp 1.yufkanın üzerine seriyoruz onuda yağlıyoruz.3.bezeyide aynen açıp diğer yufkaların üzerine koyup yağlıyoruz sonra bu 3 yufkayı yuvarlamadan katlayarak rulo yapıp buzdolabına koyuyoruz.
   
 Diğer 3 bezeyide aynı şekilde açıp yağlayıp katlıyoruz ve onuda buzdolabına koyuyoruz.Biz bunları yapana kadar buzdolabındaki diğer hamurumuz hazır oluyor.onu 3 parmak genişliğinde kesiyoruz.Elimizle dikdörtgen olacak şekilde  açıp önceden hazırladığımız içten koyup isteğe göre ceviz içi ekleyebiliriz bohça şeklinde kapatıyoruz.Kapattığımız yeri alta gelecek şekilde tepsiye diziyoruz.üzerine yumurta sarısı sürüyoruz susam veya çöret otuyla renklendirip 200 derecede pişiriyoruz. Şimdiden afiyet olsun.