Tarih: 8 Şubat 1969. Yer: Adana
O gün şehir merkezi çok hareketliydi. Mavi gömlek giyen dokuz genç, motosikletlerle kentte tur atıyordu. Dokuz motosiklet; Alparslan Türkeş’in doktrini “dokuz ışık”ı temsil ediyordu.
Mavi gömlek neyin simgesiydi? Bilinmiyor. Bilinen, Mussolini’nin yarı-askeri gençlik örgütü militanlarının kara gömlek giydiğiydi. Motosikletli gençler gerekli ilgiyi topladıktan sonra kent merkezine geldiler.
Burada, 16 bağımsız Türk devletinin bayraklarını taşıyan 16 gençle buluştular. Alana gelen mehter takımı, ara vermeden büyük bir coşkuyla çalmaya başladı. Kalabalık giderek artıyordu. Alparslan Türkeş ve parti yöneticilerinin gelmesiyle yürüyüşe geçildi.
VEYABir zamanlar
takım elbise altına beyaz çorap giyen ülkücü ;toplumdan dışlamamız gereken tür. bu görgü kuralı diye adlandırabileceğimiz şey de zaten kişiden kişiye değişir. hem kim koyuyor ki zaten bu kuralları? kim demiş yani takım elbisenin altına beyaz çorap giyilmez diye?
bizim ildeki ocaktan adamları görüyorum hep bu tip giyiniyorlar. bir gün sordum ' beyler ne iş? beyaz çorap giymeyi toplum yadırgıyor. sizde ki bu cesaret nerden geliyor?' dedim.
bu ülkücülerin bana anlattığına göre, bu uygulamayı başbuğ alparslan türkeş tsk dan ayrıldıktan sonra başlatmış. sonra devlet bahçeli bu geleneğin temsilcisi olmuş. son olarak da üşüyen insan muhsin yazıcıoğlu ekol haline getirmiş. bu yüzden bütün ülkücü gençlik böyle takılıyormuş.
bence doğrusunu yapıyorlar. toplumun yarattığı ahlak yasası boyunduruğu altına girmeyip kendi ahlak yasasını oluşturan bi tek nietzsche i biliyorum ben. bir de ülkücü soydaşlarımı!
AL SANAL DA KAYITLI İKİ REZİL OLAY. KONU İLE İLGİLİ İKİ DURUM,KONUMUNU ORTAYA KOY. Kİ BUNLAR GEÇMİŞTE OLANLAR.TANRI KORUSUN BİR DE DÜŞÜNSENE,BİRLEŞMEYİ BECEREMEYEN TÜRKÇÜLERDEN ; DÜŞÜK BEL PANTOLON,SAFTİRİK MONT VE JÖLELİ SAÇLI BİR GÜRUH ORTAYA ÇIKMIŞ...NE YAPARIZ SONRA...