Gönderen Konu: Dünya tarihindeki en büyük 5 imparatorluk sizce hangileridir?  (Okunma sayısı 16286 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Türkistan Ordusu

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 339
Biraz ilginç bir konu, daha ziyade anket.
Herkes kendi sıralamasını yapsın Beyler, Bayanlar.

Bence,

1) Roma imparatorluğu
2) Yahudi-Masonik imparatorluk (1948'den beri devam ediyor)
3) Britanya (ingiliz sömürge imparatorluğu)
4) Osmanoğulları
5) Moğol-Cengiz imparatorluğu

1) Roma zirâ kültürel ve askeri anlamda tarihe damga vurdular. Antik dönem, orta çağ, yeni çağ vs hep Roma'ya göre, oradaki gelişmelere göre şekil aldı. Hatta Osmanlılar ve Safeviler bile Rumların kızlarıyla evlendiler 'Kayzer' kanına sahip olmak için. 20. asırda bile hâlâ Sezar ünvanını kullanıyordu Alman Wilhelm veya Rus Nikola.
2) Fazla söze gerek yok. Adamlar 5000 senedir çalışıyorlardı bugünler için. Son 1000 yılda sistemli olarak Hristiyan dünyayı tasfiye ettiler. Kendi imparatorluklarını geçen yüzyıl tam anlamıyla kurdular. Kimi iddialara göre, Komünizmi bile onlar geliştirdi.
3) Güneş batmaz imparatorluk. Denizlere hakimiyetin dünyaya hakimiyet demek... Bunu gösterdiler. Küçücük Britanya Amerika'yı, Hindistanı, Avustralya'yı, Sahra-altı Afrika'yı, .... Dehşet verici.
4) Osmanlılar güçlüydü. Uzun süre direndiler; 1800'lerin sonunda hâlâ geniş toprakları vardı. Kültürel anlamda dikiş tutturmayıda başardılar.
5) Askeri üstünlükleri, yayılma hızları itibariyle... Tüm zamanların en geniş kara devleti oldular. Hırvatistan'dan Kore'ye... Dile kolay.
İleri! İleri! Türkistan erleri!
Senin için ölürüz Türkistan illeri...

(Türkistan Lejyonu'nun anısına atfendir).

Çevrimdışı TÜRK-KAN

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 2182
  • UÇMAĞA VARDI, TANRI DAĞLARINDA!
 Türk İmparatorlukları haricinde bir sıra yaparsak;

 1) Roma -------> Hukuk, Yasalar, Askeri ve Ekonomik tam Hakimiyet, Güçlü Kültür ve Asimilasyon

 2) Pers----------> Dil, Kültür gücü ve Ticaret Yollarının kesiştiği stratejik alan hakimiyeti, Fethedenlerin Fethedebilebilmesi(Örn:İran'ı 1000 yıl boyunca yöneten Türk Hanedanları vs.)

 3) Çin-----------> Tek Yazı ve Dil, Merkezi Sistem, Konfüçyüs Felsefesi ve İmparator - Devlet İlişkisi, İpek Yolu'nun Doğudaki en uç noktadaki merkezi, Fethedenlerin Fethedebilebilmesi(Şato Türkleri,Kitanlar, Moğollar, Mançular vs.), nüfus gücü

 4) İngiliz---------> Üzerinde güneş batmayan İmparatorluk, Deniz Yolları Hakimiyeti, Sömürge ve Kolonizasyon'un yüksek oranı, Sanayi Devrimi'nin Merkezi, Kapitalizmin doğduğu memleket, Parlamenter Monarşi + Demokrasi birliği

 5) Rus Çarlığı-------> I.Petro döneminde büyük reformlar(Askeri, Teknoloji, Kültür vs.)  ve modernleşmenin başarısı sonucu süper güce evrilme, geniş coğrafyalara yayılıp tam hakimiyeti sağlama becerisi(Sibirya, Kafkaslar, Baltık vs.), insan gücü
 


23 EKİM 2023'DE, ELİM BİR TRAFİK KAZASI SONUCU, UÇMAĞA VARDI.
ŞİMDİ; TANRI DAĞINDA, ATALAR YURDUNDA, ATSIZ ATA MAKAMINDA, BAŞBUĞLAR OTAĞINDA, ERİNÇ İÇERİSİNDE!

Çevrimdışı Selim Pusat

  • Bozkurt
  • Türkçü-Turancı
  • ***
  • İleti: 103
TÜRK-KAN andam konuya daha akademik bir bakışla yaklaşmış, yazdıklarının hepsi doğru.
 
Bana göre eğer bir sıralama yapacak olursak.
 
1- Moğol İmratorluğu
2- Timur İmparatorluğu
3- Osmanlı İmparatorluğu
4- Avrupa Hun İmparatorluğu
5- Çin İmparatorluğu
ALEMDE ŞER, OĞUZ'DA ER TÜKENMEZ

Çevrimdışı Böri

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 1084
1) Büyük İskender'in Makedonya İmparatorluğu
2) Roma İmparatorluğu
3) Çin
4) ABD! (sevmesem de bu bir gerçek!)
5) Osmanlı İmparatorluğu

___________________________________

Elbette bu eksik bir listedir... Asur, Babil, Hun, Avrupa Hun, Göktürk, Selçuklu, Pers, Abbasî , Aztek, İnka, Maurya (Hindistan), İngiliz sömürge imp., Fransız sömürge imp., Rusya, Avusturya-Macaristan, Almanya imp. 'in olmadığı bir liste gerçekçi olmaz.

____________________________________

Alıntı
Yahudi-Masonik imparatorluk (1948'den beri devam ediyor)

1776'da başlamış olmasın?  :wink:  (1118 de diyebiliriz...)
Türkiye'ye ihanet edenler cezalandırılmalıdır!

Çevrimdışı Üçoklu Börü Kam

  • Otağ Yöneticisi
  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 2288

1) Roma imparatorluğu
2) Yahudi-Masonik imparatorluk (1948'den beri devam ediyor)
3) Britanya (ingiliz sömürge imparatorluğu)
4) Osmanoğulları
5) Moğol-Cengiz imparatorluğu
Bu tür sıralamalar oldukça itibari, yani kabullere dayalı, olduğundan gerçeği yansıtmaktan uzak kalıyor.
Büyüklük kriterleri koymuş olsaydınız- en uzun süre sahnede kalmak, en geniş coğrafyaya hükmetmek, en fazla savaş yapmak, vb. gibi- belki bir fikir yürütebilirdik.

Elbette ki bu konuda yine de bir sözümüz vardır.
O sözümüz de:
Tarih ve medeniyetin Türklerle başladığıdır!

TTK.
Türk Soyunun Gizli Gücüne İNAN ve GÜVEN!

Çevrimdışı Üçoklu Börü Kam

  • Otağ Yöneticisi
  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 2288
Bence,

2) Yahudi-Masonik imparatorluk (1948'den beri devam ediyor)

2) Fazla söze gerek yok. Adamlar 5000 senedir çalışıyorlardı bugünler için. Son 1000 yılda sistemli olarak Hristiyan dünyayı tasfiye ettiler. Kendi imparatorluklarını geçen yüzyıl tam anlamıyla kurdular. Kimi iddialara göre, Komünizmi bile onlar geliştirdi.

Bence yahudilik ve yahudiliğin en bilinen örgütü masonluğu bu kadar büyütmeye gerek yok. Hatta kayda değer bile görmemek gerektiğine inanıyorum.
"Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz" diye bir deyimimiz var.
Eğer ortalıkta dönen laflara bakarsanız yahudi-masonluğun muktedir olmadığı hiç bir alan ve el atmadığı hiç bir iş yoktur, hatta yahudi-masonlukla başedebilmek, güç yetirmek neredeyse olanaksızdır.
Bunların hepsi laf ve şişirme balon!
Yahudi-mason yapılanmanın bir tek başarı ve gücünün olduğunu ben de kabul ederim. O başarıları da iyi propağanda yapıyor ve yapmadıkları/yapamayacakları işleri yapmış gibi göstererek kendileri dışında kalan toplulukların bilinç altlarına yahudi-mason gücü ve büyüklüğünü yerleştirerek, aslında gerçek olan zayıflık ve acziyetlerini muhtemel düşmanlarıyla karşılaşmaksızın örtbas ediyor ve potansiyel düşmanlarının psikolojik mağlubiyetlerine dayalı sanal bir başarı kazanıyorlar.
Bilinçaltlarında yer tutmuş olan yahudi-mason gücü; şişirmedir, sanaldır, gerçek güç ve kudretten yoksundur.
Bence güç; kültürdedir, medeniyettedir, psikolojik ve duygusal coğrafyadadır, tarihtedir, demoğrafidedir, imandadır, ülküdedir...
Üçbuçuk yahudinin siyon ideali; Türklüğün Turan Ülküsü yanında(hemde yedi defa gerçekleşmiş olan) Kaf Dağının yanında tümsek bile değildir.
Büyüklük Kutlu Başbuğ Atatürk'ün:
"Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur" diyerek işaret ettiği derinliktedir.

TTK.
Türk Soyunun Gizli Gücüne İNAN ve GÜVEN!

Çevrimdışı Böri

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 1084
Ermeni ve Kürt hareketlerinin de arkasında Yahudiler vardır.

Masonlarla ilgili yazımda:

Alıntı
Türklerin baş düşmanı Yahudilerdir. Ancak Yunanlılarla ve Ermenilerle Kurtuluş Savaşı'nda savaşan Türkler, Yahudilerle savaşmadıkları için onları Yunanlılar ve Ermeniler kadar tehdit görmez! Halkımız bu konuda bilinçli değildir!

Osmanlı Devleti, I.Dünya Savaşı'nda İngiltere, Fransa ve Rusya ile doğrudan savaşmıştır. ABD de bu devletlerin müttefiki idi. Türkler Amerikalılarla cephede birebir savaşmadıklarından Amerika'yı düşman olarak görmemiştir. Oysaki kurulması planlanan Ermenistan Devleti'nin sınırlarını çizen ABD Başkanı Wilson idi.

Türkiye, II.Dünya Savaşı'ndan sonra Amerika'yı "dost ve müttefik" olarak görmüştür. Bunda Sovyet tehdidinin büyük rolü vardı.

demiştim...
______________________________________

Amerikan İhtilali, Fransız Devrimi, Napoleon Savaşları, Prusya'nın Alman Birliğini sağlaması (Bismarck masondu.), Garibaldi'nin İtalyan Birliğini sağlaması, I.Dünya Savaşı, II.Dünya Savaşı, Soğuk Savaş, Kore Savaşı, Vietnam Savaşı, Körfez Savaşı (1991), Körfez Savaşı (2003) Yahudilerin ve Masonların eseridir.

Onların yaptıklarını yok kabul etmek, doğru bir tutum olmaz!
Türkiye'ye ihanet edenler cezalandırılmalıdır!

Çevrimdışı Böri

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 1084
Sarkozy Yahudidir. Sarkozy'nin rakibi François Hollande'ın da Yahudi olduğu iddia edilmektedir.

Chirac ve Mitterand masondu. François Mitterand'ın kardeşi (Jacques Mitterand) Fransız Büyük Doğusu'nun (Grand Orient de France) Büyük Üstadıydı!

Bernard Kouchner de Yahudidir.

Bütün bunlar bir tesadüf mü?

Kamuoyunda Fransız bilinen bir çok insan gerçekte Fransız Yahudisidir. Fransız adı-soyadı taşıyan Fransız Yahudileri de vardır. (Diğerleri de Masondur!)

Fransa'nın eski başbakanlarından Leon Blum (1872-1950) de Yahudiydi.

_____________________________________

Günümüzde ABD, İsrail, İngiltere, Fransa neredeyse tek devlettir! (Zaten Dünya İmparatorluğu kurmayı amaçlamıyorlar mı?)

ABD, II.Dünya Savaşı sonunda Batı Almanya, Japonya, Güney Kore gibi ülkeleri elegeçirmiştir. Bu ülkeler de ABD'nin kontrolündedir.

Kanada, Avustralya, Y.Zelanda, Hollanda, Belçika, İsveç, Norveç, Danimarka, İtalya, İspanya, Portekiz gibi ülkeleri de bunlara ilave etmeliyiz...
Türkiye'ye ihanet edenler cezalandırılmalıdır!

Çevrimdışı Andarkan

  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 62
Askeri olarak 1. sırada Cengiz İmparatorluğunu tutarım.Tek bir kabilenin lideriyken Doğu Avrupadan  Çin'e kadar o dönemde billinen dünyanın büyük bir kısmını fethetmiş bir savaşçının imparatorluğu söz konusu.Bunun için askeri zekanın yanında herhalde büyük bir hayal gücü ve ülküsüne sıkı sıkıya bağlılık gerek.

Uzun ömürlü olma  konusunda ise Osmanlı derim.Fazla açıklamaya gerek yok,kurdukları sistemler (tımar,yeniçeri)  ve merkezi otoriteyi güçlü kılmaları sayesinde 6 asrı tamamladılar.Keza Osmanlı'nın batılıları Avrupa'da sıkıştırması sayesinde onların kendi içlerinde yenilenmeye gitmeye ve bugünkü dünya düzenini inşa etmeye ittiklerini düşünüyorum.

Yayılmacılık ve sömürgecilik konusunda  İngiltere (birleşik krallık) derim.Buharlı makineyi icat etmeleri (sanayi devrimi) günümüz emperyalizm ve kapitalizminin sebebi denilebilir.Keza dünyanın bugünkü nüfusu da sanayi devriminin bir sonucudur.

Çin;barutu ve pusulayı bulmaları tarihin akışını değiştirmiştir.Bildiğiniz gibi haçlı seferlerinde Avrupa bu icatları batıya taşımıştır ki feodal lordlar devrilmiş ve coğrafi keşifler gerçekleşmiştir.Keza alternatif tıp yöntemleri,inanılmaz insan güçleri,dövüş sanatları,Çin seddi gibi bir yapıyı inşa etmeleri,Sun Tzu ve Konfüçyüs gibi bugün bile okutulan filozoflar yetiştirmeleri rejim ve hatta etnik hakimiyet değiştirmelerine rağmen Çin'i büyük bir imparatorluk yapar.Ki bugün yeniden ayağa kalkmaktalar.

Son olarak da Amerika'yı eklerim.Dünya'yı küçük bir köy haline getirmeyi başardılar,nereye giderseniz gidin coca-cola bulursunuz herhalde.Ki Amerika'dan çıkmış bugünkü teknolojiye ulaşmamızı sağlayan onlarca buluştan bahsetmiyorum bile.
















   

Çevrimdışı Böri

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 1084
Alıntı
Sarkozy Yahudidir. Sarkozy'nin rakibi François Hollande'ın da Yahudi olduğu iddia edilmektedir.

Bir de Dominique Strauss-Kahn (IMF) vardı... O da Fransa Başkanlık seçimlerine hazırlanıyordu. (Artık hazırlanamıyor!  :-) ) O da Yahudidir!

Hepsi tesadüf mü?

______________________________________

IMF demişken Horst Köhler vardı...

Stanley Fischer vardı...

Dünya Bankası'nda da Paul Wolfowitz, James Wolfensohn vardı...

Hepsi mi tesadüf?



Bir de Anne Krueger diye oldukça çirkin bir kadın vardı!   :-P
Türkiye'ye ihanet edenler cezalandırılmalıdır!