Gönderen Konu: “Eti Maden tasfiye ediliyor”  (Okunma sayısı 3124 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı motun yabgu

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 1566
“Eti Maden tasfiye ediliyor”
« : 09 Mart 2012 »

Uranyum, toryum ve bor peşkeşine tepki

“Eti Maden tasfiye ediliyor”
Enerjİ Bakanı Taner Yıldız’ın 6 ay önce “Bor madeni özelleştirilmeyecek” dediğini hatırlatan Türk Enerji-Sen Genel Başkanı Celal Karapınar, “Şimdi ne oldu da sessiz sedasız madenlerin satışı için yasa tasarısı hazırlıyorsunuz” diye sordu. Karapınar, “Bu tasarının gerekçesi ne olursa olsun, Eti Maden İşletmelerinin tasfiyesini amaçlamaktadır” dedi.
 
Bor madeninde hileli özelleştirmeye tepki
Türk Enerji-Sen Başkanı Celal Karapınar, “Bu tasarı  bor madenlerinin yabancılara satılmasına neden olacak. Buna karşı mücadelemizi vereceğiz” dedi.
Dünya bor rezervinin yüzde 72’sini elinde bulunduran Türkiye’de, hükümet sessiz sedasız, bor, uranyum ve toryum rezervinin yabancılara satışı için harekete geçti. Enerji Bakanı Taner Yıldız’ın 6 ay önce “Bor madenleri özelleştirilmeyecek, bu milli servettir” sözüne rağmen, bor, uranyum ve toryum madenlerinin Türk Telekom ve TEDAŞ’ta olduğu gibi sessiz sedasız, yabancılara satışını kolaylaştırmak için hazırlanan taslak yine Enerji Bakanı Yıldız tarafından Bakanlar Kurulu’na sunuldu.

Özel sektöre devredilecek
Türk Enerji-Sen Genel Başkanı Celal Karapınar, sendika olarak bu kanun tasarısının devletin ve milletin adına faydalı olmadığı inancında olduklarını belirterek “Bu Kanun tasarısının gerekçesi ne olursa olsun, Eti Maden İşletmelerinin tasfiyesini amaçlamaktadır” dedi.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, tarafından 05 Mart 2012 tarihindeki Bakanlar Kuruluna sunulan taslağa göre; ’Bor Tuzları, Trona ve Asfaltit madenleri ile Nükleer Enerji Hammaddelerinin işletilmesini, Linyit ve Demir Sahalarının Bazılarının İadesini Düzenleyen Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’ile Bor madenlerinin özel sektör tarafından işletilmesinin önü açılıyor. 10 Haziran 1983 tarih ve 2840 sayılı kanun gereğince Bor tuzları, Uranyum ve Toryum madenlerinin aranması ve İşletilmesi devlet eliyle yapılabiliyor. Ve bu yetki devlet adına Eti Maden İşletmeleri tarafından kullanılıyor. 2840 sayılı kanununun 2. Maddesine bir fıkra eklenerek yapılacak değişiklik ile bu yetki özel sektöre devir edilmesi amaçlanıyor.. Yapılması öngörülen tek maddelik kanun değişikliği ile daha önce Türk Telekom ve TEDAŞ Elektrik Dağıtım şirketleri özelleştirilmesine benzer şekilde, mülkiyeti devlette kalmak üzere arama, üretim ve pazarlamanın özel sektöre devri isteniyor. Türk Enerji-Sen Genel Başkanı Celal Karapınar, sendika olarak bu kanun tasarısının devletin ve milletin adına faydalı olmadığı inancında olduklarını söyledi. Karapınar, “Bu Kanun tasarısının gerekçesi ne olursa olsun, Eti Maden İşletmeleri’nin tasfiyesini amaçlamaktadır. Ardahan’dan Muğla’ya kadar milletimizin her ferdi tarafından mili servet ve milli dava olarak özümsenen Bor madenlerinin yabancı sermaye tarafından işletilmesinin önünü açacaktır. Bu nedenle, biz Türk Enerji-Sen olarak bu kanun tasarısının yasallaşmaması için gerekli her türlü mücadeleyi vereceğiz” dedi.
ÜZE TENGRI TEMÜR CIDA OKLAR BIRLE BIR BULUT

  BASBUGUMUZ TANRIKUTTUR TANRIKUTTUR

                       TANRIKUT.

Çevrimdışı Antepli Bozkurt

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 540
Ynt: “Eti Maden tasfiye ediliyor”
« Yanıtla #1 : 09 Mart 2012 »
Geçen seneler içinde Karadenizin bir ilinde Altın madenini ihaleyle almıştı yabancılar bir ton topraktan 125 gr çıkan Altını sadece 10gr olarak devlete gösteriyorlarmış hem vergiden yırtıyorlar hemde Altınlarımız ülke dışına çıkarak Milli servet heba oluyor.

Çevrimdışı motun yabgu

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 1566
Ynt: “Eti Maden tasfiye ediliyor”
« Yanıtla #2 : 10 Mart 2012 »
 Bir iki ay önce gazetelerde okumustum. Büyük capta üranyum madeni bulundugunu yaziyordu . Satacak birsey kalmadi . Benzine on kurus zamla bu isler yürümez . Analarini satacak degiller ya . Madenleri satacaklar.  Topraklari zaten satiyorlar . Murdoch geldi Sabahla ATV yide ona satiyorlar. Türkiyeyi mezata cikardilar yok pahasina satiyorlar . Tekeli üc yüz milyon dolara sattilar Bir sene sonra Ingilizler ABD lilere 8 yüz milyon dolara satti . Türk Türke satsa haydi neyse milli servet yurt icinde kaliyor der sineye cekeriz . Bunlar Türkiyeyi kafirlere pazarliyor . Basbug Atatürk tam bagimsizlik ekonomik bagimsizlikla mümkün olur demisti .AKP tam tersini uygulayip Esaretimizi saglama baglamak icin  yeralti kaynaklarimizi satisa cikardi. Isin garibi herkes hayatindan memnun .Bizden baska kimse cikip satildik ey halkim unutma bizi filanda demiyor . Ulusalcilarda aglar gezer rollerinde icraate gelince kimse yok . Bu kadar sahipsiz bir millet olurmu ?
ÜZE TENGRI TEMÜR CIDA OKLAR BIRLE BIR BULUT

  BASBUGUMUZ TANRIKUTTUR TANRIKUTTUR

                       TANRIKUT.

Çevrimdışı Fatih

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 401
  • Kök Tenğri'nin esenliği bütün Türklerin üzerinedir
Ynt: “Eti Maden tasfiye ediliyor”
« Yanıtla #3 : 10 Mart 2012 »
Borax madeni geleceğin yegane enerji kaynağıdır. Dünyadaki borax madenlerinin %65 i ülkemizde bulunmaktadır. Tek başına borax madeni bile bütün dünya devletlerinin gözlerini Türkiyeye dikmelerine yeterde artar bile.
Türkiye bu serveti iyi değerlendirmek ve dünya lideri olma rolünün kaynağı yapmak zorundadır. Çünkü Türkiye ya dünya lideridir ya da perperişandır. Türkiye için ikisinin ortası yoktur. Bu gerçekliği başta yöneticiler olmak üzere herkesin görmesi, kabul etmesi ve kendisini bu gerçeğe göre düzenlemesi şarttır.
Borax madeni Türkiyenin kaderini değiştirebilir. Bunu Türkiyeyi idare edenler dışında herkes biliyor.
                       Kök Tenğri'nin esenliği bütün Türklerin üzerinedir.