Gönderen Konu: Devlete Yıllık Zararı 45 Milyon Lira  (Okunma sayısı 2772 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı TÜRKİYEM

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 137
Ertuğrul Özkök'ün yazısına göre Öcalan her gün sabah saat 06.00’da uyanıyor, mutlaka duş alıyor ve her sabah sakal tıraşı olmayı ihmal etmiyor.

Cezaevinde görevli güvenlik personeliyle aynı kahvaltıyı yapıyor yani er kahvaltısı veriliyor.

Kahvaltı dönüşümlü olarak genelde çay, beyazpeynir, siyah zeytin, poşet tereyağı ve çay ya da süt, poşet reçel/baldan oluşuyor.

Bazı günler sabah kahvaltısında çay, ıspanaklı ya da peynirli börek, mevsimine göre domates ve salatalık da veriliyor.

Kahvaltıdan sonra, avukatlarınca haftalık olarak İmralı’ya gönderilen ve herhangi bir sınırlama ve yasaklama getirilmeyen günlük gazeteleri okuyor.

Öcalan, saat 10.00’da, bir saat süre ile hücresinden geçilen havalandırmaya çıkarılıyor.
Havalandırma sırasında düzenli olarak kültür-fizik hareketleri yapıyor ve bu hareketleri zaman zaman hücresinde de sürdürüyor.

Öğle yemeği saat 12.00’de veriliyor.

Öğle ve akşam yemeklerinde ne yiyor?

Öğle yemeği de tıpkı sabah kahvaltısı gibi, cezaevinde görevli erlerle aynı. Erler için hazırlandığı için Türkiye’deki tüm birliklerde olduğu gibi belirli bir kalori hesabı var.

Öğle ve akşam yemekleri, örneğin; kadınbudu köfte, barbunya pilaki, tulumba tatlısı; kıymalı kuru fasulye, pirinç pilavı, meyve kompostosu/hoşaf veya meyve; çorba, patlıcan musakka, yoğurt gibi her gün değişen mönülerden oluşuyor.

Her akşam düzenli olarak saat 22.00’de yatıyor.

Acil bir durum olmadığı sürece her ay sağlık kontrolünden geçiriliyor. Durumunda herhangi bir anormallik bulunmuyor.

Cezasını çekmeye başladığı günden bu yana spor yaparak kilo verdi. Tutukluluğunun ilk günlerinde doymadığı gerekçesi ile ek yemek talebinde bulundu ve bu talebi yerine getirildi.

ÖCALAN DEVLETE YILDA KAÇ LİRAYA MAL OLUYOR

Adalet Bakanlığı’na günlük maliyeti nedir?

Etrafı tamamen çevrili ve 165 kamera ile korunuyor. Avukat görüşmeleri dahil her anı kayıt altında.

Adada görevli, 250’si subay 1000’e yakın askeri personel var. Ada denizden de abluka altında.

Yeni rakamlar açıklanmadı. Ancak 2008 yılı rakamlarına göre, ortalama bir hesapla devlete günlük maliyeti 125 bin TL. Bu hesapla devlete yılda 45 milyon liraya mal oluyor.



Günahsız bebeklerimizin, savunmasız vatandaşlarımızın, askerlerimizin, polislerimizin ölüm emrini vererek ülkemize zaten büyük bir zararı olan bölücübaşı için devletimiz yıllık 45 milyon lira ödüyor üstelik 1000'e yakın personelin giderleri hariç. Varın siz hesaplayın bu parayla ne okullar ne hastahaneler ne köprüler yapılırdı.


TÜRK'ÜN KALBİNİN ATTIGI HERYERDEYİZ

Çevrimdışı motun yabgu

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 1566
Ynt: Devlete Yıllık Zararı 45 Milyon Lira
« Yanıtla #1 : 30 Mart 2012 »
Emine kendini astı Türkiye vicdan azabında
  Bu haber 17 Mart 2012, Cumartesi 04:38:16 eklenmiştir. 64 kez okunmuştur.
Emine kendini astı Türkiye vicdan azabında    Yoksulluğun pençesine fazla dayanamayıp iki çocuğunu yan odada hayata terk ederek kendini asan Emine’nin dramı dalga dalga yayıldı.

Yoksulluğun pençesine fazla dayanamayıp iki çocuğunu yan odada hayata terk ederek kendini asan Emine’nin dramı dalga dalga yayıldı. Önce mahallesine, sonra Türkiye’ye. VATAN, bu acının yaşandığı buram buram yoksulluk kokan mahallede 26 yaşındaki Emine’yi intihara götüren çaresizliği yerinden yansıtmak için oradaydı. Mahalledeki komşuları, yakınları, “Nereden bilebilirdik” derken sızlayan vicdanlarını dindirmeye çalışıyor gibiydi...

Adana böyle bir kışı uzun süre yaşamamıştı. Titreye titreye elindeki 6 liralık bozuklukla gitti oduncuya... “Altı liralık odun verir misin?” diye sordu, yine soğuktan titreyerek... Titreten soğuk muydu onu da bilmiyoruz aslında, belki de benliğini saran umutsuzluktu! Evde gerçekten soğuktan tir tir titreyen ve sürekli ağlayan altı aylık kızı Kardelen’le, altı yaşındaki oğlu İsa bekliyordu. Ev dedikse, dört bir köşesinden nem ve soğuk geçiren bir gecekondu!

                45 milyon lirayla kimbilir böyle kac yoksul vatandasimizin hayati kurtulurdu . Dini imani dillerinden düsürmeyen hainler bu meblagi Imralida köpek beslemeye tercih ettiler . Insanimiza köpek kadar kiymet vermedikleri ortada . Niye versinler ? Yoksulluktan intihar edenler sonucta Türk degilmi ?
ÜZE TENGRI TEMÜR CIDA OKLAR BIRLE BIR BULUT

  BASBUGUMUZ TANRIKUTTUR TANRIKUTTUR

                       TANRIKUT.

Çevrimdışı Antepli Bozkurt

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 540
Ynt: Devlete Yıllık Zararı 45 Milyon Lira
« Yanıtla #2 : 30 Mart 2012 »
Nabız yoklama gibi geldi bana maddi masrafı  deklere edip ev hapsi gibi şeyleri Milletin kafasına yerleştirmeye çalışıyorlar hinoğlu hin bunlar,  it enigi epoşa en ufak bir zarar gelmesin diye ötleri kopuyor  en az "bin" kişinin masrafını bir kişiye harcamanın izahı varmı kişide değil bu hayvan bile olamaz malum   paketleyip gönderen ağa babaları kızar sonra.

Çevrimdışı TÜRKİYEM

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 137
Ynt: Devlete Yıllık Zararı 45 Milyon Lira
« Yanıtla #3 : 30 Mart 2012 »
Motun anda neden paylaştın onu yüreğim burkuldu o insanın yerine koydum kendimi empati yaptım kaldırılması zor bir olay Tanrı yardımcımız olsun ne diyelim

Verdiğin örnek yerinde isabetli olmuş bir'an çok üzüldüm bir insan olarak. :oops: :-(
TÜRK'ÜN KALBİNİN ATTIGI HERYERDEYİZ