Gönderen Konu: Çevik Bir'den İsrail İtirafları..  (Okunma sayısı 6545 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı YALNIZKURTKARAGÜLLE

  • GÖKBÖRÜ SİNOP
  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 1345
  • Mekanı Uçmağda!
28 Şubat'ın mimarlarından Çevik Bir'in 10 yıl önce yazdığı bir makale gündeme bomba gibi düştü.

Özel yetkili Ankara Cumhuriyet Savcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltına alınan dönemin Genelkurmay 2. Başkanı Çevik Bir'in 2002 yılında Amerika'da yayımlanan bir dergiye yazdığı makalede 28 Şubat darbesi ile İsrail ilişkileri hakkında çarpıcı ifadeler kullanmış. Bir, Middle East Quarterly dergisinin 2002 Güz sayısında İsrailli stratejist ve siyaset bilimci Martin Sherman'la ortak kaleme aldığı makalede Türkiye ile İsrail arasındaki ilişkilerin 1990'lı yılların ortalarında tam bir bahar mevsimi yaşadığı belirtilirken Necmettin Erbakan'ın başbakanlığı ile İsrail menfaatlerinin tehlikeye girdiği, uygulanan ortak baskı ile bu tehlikenin bertaraf edildiği anlatılıyor. 

"İstikrar için formül: Türkiye artı İsrail" başlıklı yazıda, Erbakan'ın Başbakanlığı ile İsrail menfaatlerinin tehlikeye girdiği, post modern darbe ile de bunun bertaraf edildiği anlatılıyor.

Makalenin orijinali
http://www.meforum.org/511/formula-for-stability-turkey-plus-israel

İşte, önceki gün gözaltına alınan emekli orgeneral Çevik Bir ve İsrailli stratejist Martin Sherman imzalı o yazıdaki ilginç ifadeler:

İsrail-Türk ticaret hacmi 1990'lar boyunca sürekli arttı. Bu Bağlar, 1996 yılında Refah Partisi'nin iktidara gelişiyle yıprandı. Necmettin Erbakan, İsrail'le anlaşmaları dondurma sözü verdi. Laik Cumhuriyet'in mirasını korumakla yükümlü olan Ordu, Erbakan'a açıkça şu mesajı verdi: Koltuklarımızda öylece oturup, ülkenin yüzünü İslam'a dönmesini, İsrail-Türk askerî ilişkilerinin tehlikeye atılmasını izlemeyeceğiz.

ERBAKAN SÜRECİ YIPRATTI
"İstikrar İçin Formül: Türkiye artı İsrail" başlıklı makalede 1990'lı yıllardaki Türkiye-İsrail ilişkileri şöyle anlatılıyor: "İkili ticaret iki ülke arasındaki bağda önemli bir faktör olmuştur. İsrail-Türk ticaret hacmi 1990'lar boyunca sürekli olarak artmıştır. İsrail, Türkiye'nin baş Orta Doğu ihracat pazarı bugün. Sivil değişim hacmi (turistik, akademik, mesleki, sportif ve kültürel) de önemli ölçüde genişledi ve Türkiye 1990'ların ortalarına gelindiğinde İsrail'in en popüler turizm merkezi oldu." Bir ve Sherman'a göre bu ahenk rahmetli Başbakan Necmettin Erbakan'ın iktidara gelmesi ile bozuldu. İşte o dikkat çeken satırlar: "Bu Bağlar 1996 yılında İsrail karşıtı ve İslamcı Refah Partisi'nin başkanı Necmettin Erbakan'ın iktidara yükselişi ile yıprandı. Erbakan görevinin ilk günlerinden itibaren iç ve dış politikada İslami bir gündeme girişti. Eğitim sisteminin İslamlaştırılması, Türkiye'nin Arap dünyasına daha yakın hale getirilmesi ve İslam devletlerinin NATO benzeri ittifak oluşumuna girişmesi bu sürecin parçaları.

İLİŞKİLERİ DONDURACAKTI
Erbakan'ın İsrail karşıtı söylemi, geleneksel Yahudi karşıtı motifler ve efsaneler ile dolu idi. Erbakan için, İsrail bir 'ebedi düşman' ve 'Arap ve İslam dünyasının kalbinde bir kanser.' Erbakan, İsrail ile Ankara'nın ilişkilerini dondurmaya ve iki ülke arasındaki ikili anlaşmaları iptal sözü verdi." Çevik Paşa makalesinde bu tutumu sert bir şekilde eleştirirken Türkiye-İsrail ilişkilerinin sekteye uğramasına rıza göstermeklerini kaydediyor. "Olmadı. Anayasadan aldığı yetkiyle Türkiye'de ordu laik Cumhuriyet'i korumakla yükümlü. Ordu Erbakan'a açıkça dedi ki: Ülkenin yüzünü İslam'a dönmesini ve İsrail-Türk askerî ilişkilerinin tehlikeye atılmasını izlemeyeceğiz. Erbakan kontrol altında tutuldu. Türkiye ve İsrail MGK baskısıyla İslamcı Başbakan istifasını sundu."

ANLAŞMALAR İPTAL EDİLECEKTİ
Çevik Bir, "Erbakan, İsrail'i bir 'ebedi düşman' görüyordu. İsrail ile Ankara'nın ilişkilerini dondurmaya ve iki ülke arasındaki ikili anlaşmaları iptal sözü vermişti" dedi.

 
10 EYLÜL 2022'DE UÇMAĞA VARDI..!
TANRI DAĞINDA...
ATSIZ ATA OTAĞINDA, ULU ATALAR HUZURUNDA DİZ VURMAKTA!


Dört yanım soru, Tanrı'm
Hepsi en zoru Tanrı'm
Soruların zorundan
Soyumu koru Tanrı'm

Sen Tanrı değil misin, adını yargılatma
Sana Tanrı deyince, dinimi sorgulatma
Ya adam et bunları, ya beraber yaşatma
Kanı bozuk olanlar "Türk'üm" diyemesinler
Ve Türk'ün dik başını yere eğemesinler.

Çevrimdışı Yüzbaşı Sançar

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 246
Ynt: Çevik Bir'den İsrail İtirafları..
« Yanıtla #1 : 14 Nisan 2012 »
Erbakan geberiği pek makbul biri değildi, bunu hep söylüyoruz lakin bu Çevik Bir denilen şahsıda oldum olası hiç gözüm tutmadı. Nedenini çok net ortaya koymakta zorlanırım lakin bu herife ve çevresine de bir türlü içim ısınmadı. Şu günlerde siyasal İslamcılar tarafından hırpalanmasına rağmen hala da içim ısınmamaktadır. Ne yalan söyleyim gözaltına alındığına üzülemedim. Çevik Bir merkezli yapılanmada sanki Türklüğün aleyhine gizli saklı bir işler döndürülüyor his ve şüphesini hep taşıdık.
Tanrı Türkü ve Türk yurtlarını korusun.
Yüzbaşı Sançar Uçmağa varalı on üç yüz yıldan çok oldu. Onun düştüğü meçhul yerde, ay ışıklı yaz gecelerinde hâlâ ıztıraplı kahkahalar ve şeref ilahileri işitilir. Bu ilahiler rüzgârın çıkardığı sestir. Onu herkes işitir. Fakat o ıztıraplı kahkahaları herkes duyamaz. Onun yankılarını uzak, yakın ellerden, ancak içinde Tanrı Dağı’nın odu yanan gönüller sezer. Bu ıztıraplı kahkahalar Yüzbaşı Sançar’ın soyu, onun düştüğü yerde zafer töreni yapıncaya kadar yıllarca, belki yüzyıllarca sürüp gidecek…

Çevrimdışı Fatih

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 401
  • Kök Tenğri'nin esenliği bütün Türklerin üzerinedir
Ynt: Çevik Bir'den İsrail İtirafları..
« Yanıtla #2 : 14 Nisan 2012 »
Erbakan geberiği pek makbul biri değildi, bunu hep söylüyoruz lakin bu Çevik Bir denilen şahsıda oldum olası hiç gözüm tutmadı. Nedenini çok net ortaya koymakta zorlanırım lakin bu herife ve çevresine de bir türlü içim ısınmadı. Şu günlerde siyasal İslamcılar tarafından hırpalanmasına rağmen hala da içim ısınmamaktadır. Ne yalan söyleyim gözaltına alındığına üzülemedim. Çevik Bir merkezli yapılanmada sanki Türklüğün aleyhine gizli saklı bir işler döndürülüyor his ve şüphesini hep taşıdık.
Tanrı Türkü ve Türk yurtlarını korusun.
Al benden de o kadar. Sançar kandaşım varolsun söyleyeceklerimi bire bir söylemiş.
Kök Tenğri'nin esenliği bütün Türklerin üzerinedir.

Çevrimdışı motun yabgu

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 1566
Ynt: Çevik Bir'den İsrail İtirafları..
« Yanıtla #3 : 14 Nisan 2012 »
Haberi duyan Cumhurbaşkanı Demirel, Genelkurmay Başkanı Karadayı'ya telefon ediyor. Karadayı, Cumhurbaşkanı Demirel ile yaptığı telefon görüşmesinin ardından 2. Başkan Çevik Bir'i makamına çağırıyor. Karadayı oldukça sert bir ifadeyle "Tank emrini kim verdi?" diye soruyor. "Ben verdim komutanım" oluyor Bir'in yanıtı. Bir an susuyor Karadayı ve şunları söylüyor: "Keşke yapmasaydın. Durum nazik bir noktada. Cumhurbaşkanı ile konuşuyoruz. Bu ayki MGK toplantısında her şeyi halledeceğiz..." Çevik Bir kıpkırmızı oluyor, adeta kendini kaybediyor, Karadayı'nın üstüne yürüyor ve iki eliyle yakasına yapışıp çok sert bir ses tonuyla şunları söylüyor: "Komutanım Türkiye elden gidiyor, siz ne diyorsunuz. Demirel de bizi uyutuyor. Çıkın bakın birlik komutanları neler söylüyor, bugün Türk Silahlı Kuvvetleri'nin alt personeline bile sorsanız hâlâ 'Bunları niye seyrediyoruz' diyorlar, İrticanın Atatürk Cumhuriyeti'ni ele geçirişini seyredecek miyiz? Bunun sorumluluğunu nasıl taşırız?"

http://www.internethaber.com/size-pasam-yerine-cevik-bir-diyebilir-miyim-9337y.htm

Bugüne kadar dikkat ettiniz mi bilmiyoruz.
Tuncay Güney’in ifadelerinde, bir
dönemde görev yapan hemen herkesin ismi var.
Ama bir kişinin yok:
Çevik Bir!..
Peki, lütfen söyler misiniz?
Darbeci ‘NATO’ Generali, şimdi nerede?
‘Hangi parti’ adına danışmanlık yapıyor?
‘Hangi partinin’ milletvekilleri ile ‘gizli ortaklıklar’ kurup, ihalelerden pay kapmaya çalışıyor?

http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/yazargoster.php?haber=14698

Şener’e göre ortada bir danışıklı dövüş var. Gerginlik gibi görünen, aslında bir işbirliği... Bu konudan çok emin... Bu kez sözü 28 Şubat’ın baş mimarı Çevik Bir’e getiriyor. “Çevik Bir Paşa şu anda nerede? Ne yapıyor? Başbakan’a yakın firmalarda danışmanlık yapmıyor mu? Bir araştırın!”

http://www.biroybil.com/showthread.php?14619-%C7evik-Bir-i-Ba%FEbakan-la-birle%FEtiren-%FEirket!


Yahudi usagi ajan Cevik Bir, Genelkurmay baskani, Ismail Hakki Karadayinin yakasindan tutacak kadar küstah olduguna göre,arkasini kimlere dayadigi hususunda fikir sahibi olabiliriz. AKP terör örgütünün kurucularindan Abdüllatif Senerin sözlerini yabana atmamak lazim. Cevik bir´in Erdoganla isbirligi yaptigini ,tamamen bir danisikli  dögüs neticesinde tutuklandigini ileri sürüyor . Bu görüs banada mantikli geldi . Eger ABD Israil Cevik Bir´i gözden cikarmadiysa,yakin bir zamanda serbest birakilmamasi icin bir neden yok . Yahudiler dostlarini yalniz birakmazlar . Cevik Bir´in Ibrani soylu oldugu iddialarida var.
ÜZE TENGRI TEMÜR CIDA OKLAR BIRLE BIR BULUT

  BASBUGUMUZ TANRIKUTTUR TANRIKUTTUR

                       TANRIKUT.

Çevrimdışı motun yabgu

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 1566
Ynt: Çevik Bir'den İsrail İtirafları..
« Yanıtla #4 : 14 Nisan 2012 »
Kaçiniz Tansu Çiller, Rahsan Ecevit, Ismail Cem gibi bazi siyasilerin, Çevik Bir, Aytaç Yalman gibi bazi generallerin, Kemal Gürüz, Nur Serter gibi bazi üniversite yöneticilerinin, Eczacibasi, Dinçkök ve ahenk gibi bazi isadamlarinin, Dinç Bilgin gibi bazi medya patronlarinin ve bir çok disisleri bakan ve bürokratlarinin, MIT müstesarlarinin, mason üstad-i azamlarinin, sosyetenin önemli bir bölümünün Müslüman kimlikli yahudi asilli bir sect'e mensup oldugunu biliyorsunuz? Kaçiniz ülkenin Müslüman kimlikli bir yahudi mezhebi olan sabetaistlerin kontrolünde oldugunu biliyorsunuz?

http://www.mollacami.com/konu/1017/sabetay-yahudi-asilli-muslumanlar.html

Bu yaziyi Mollacami Com´dan ekledim . Gülüyorum su anda kusuruma bakmayin! Iddialar arasinda Hilmi Özkökün isbirlikcisi yalanci sahit Aytac Yalmaninda olmasi dikkatimi cekti . Cevik birin tasidigi isimle suratindaki meymenetsizlik Türk soylu olmadigini yeterince acikliyor. Ben büyük anittanda süpheleniyorum . Nedense onun ismi listede yok .
ÜZE TENGRI TEMÜR CIDA OKLAR BIRLE BIR BULUT

  BASBUGUMUZ TANRIKUTTUR TANRIKUTTUR

                       TANRIKUT.

Çevrimdışı TARDU KAĞAN

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 541
Ynt: Çevik Bir'den İsrail İtirafları..
« Yanıtla #5 : 14 Nisan 2012 »
Cahil toplum,cahil ve eğitimsiz millet ve bu milletin kendi elleriyle tasviye ettirdiği koca bir devlet...
Dünyanın hiçbiryerinde böyle kepazece ve pervasızca devlet sırları dökülmez.Akp bunuda başardı.Osmanlı İmparatorluğunun  sonunuda bu zihniyet getirmişti.İster kabul edin,ister etmeyin,TC tasviye edilmiştir.Varlığı kağıt üzerinde,sıradan bir tampon devlet statüsüne indirgenmiştir.AKP hükumetinin yazılı ve görsel olarak bu denli sağlam olmasının sebebide,Türkiye Cumhuriyetini küresel ekonomi ve yönetimine monte eden temel argüman olmasıdır.Dini öğretileride bunun en bariz ve can alıcı yönüdür.Arzu edilen dini modelde,tüm dinlerle ana esasları ortak şablona oturtulmuş bir inanç biçimidir.Ne şeriat, ne laiklik,küresel yönetim modelinin hedefi değildir.Bunlar,özelikle ulus devletlere yönelik olarak uygulanan psikolojik harp metodudur.Bu metodla,millet,kendi kendini yok eder.Bizim ülkemizdede yaşanan budur.Dolayısıyla tutuklu yada tutuksuz,kişilere çokta fazla takılıp kalmamak,sistemi sorgulayıp,çözümlemek durumundayız.Dinci yada milliyetçi...Ülkemizin devlet büyükleri,nirengi noktası kişilikler, birer birer yokedilmiş ve yokedilmektedir.Tıpkı 12 eylülde bir kuşağın yokedilmesi gibi.

Çevrimdışı Türkistan Ordusu

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 339
Ynt: Çevik Bir'den İsrail İtirafları..
« Yanıtla #6 : 14 Nisan 2012 »
Bir'in surat tipine bakacak olursak, bu iddia gerçek olabilir. Türk'e pek benzemiyor; Yahudi olabilir. Tipik bir mason gülümsemesi var yüzünde.
28/02 süreci abd-israil organizasyonuydu.

Akp Yahudilerle iyi geçiniyor... Erbakan'a nazaran.
Bu sonucada varabiliriz.
İleri! İleri! Türkistan erleri!
Senin için ölürüz Türkistan illeri...

(Türkistan Lejyonu'nun anısına atfendir).

Çevrimdışı YALNIZKURTKARAGÜLLE

  • GÖKBÖRÜ SİNOP
  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 1345
  • Mekanı Uçmağda!
Ynt: Çevik Bir'den İsrail İtirafları..
« Yanıtla #7 : 14 Nisan 2012 »
Kadir Sarmusak konuştu: Aczmendilerin yüzde 40’ı askerdi

‘Köstebek’ davasında gizli belgeleri sızdırmakla yargılanan 28 Şubat sürecinin en önemli aktörlerinden “Onbaşı Sarmusak” olarak bilinen Mehmet Kadir Sarmusak, 28 Şubat operasyonları için çarpıcı açıklamalarda bulundu. Sarmusak, “28 Şubat sürecinde en çok mağdur olan benim. İşkence gördüm. 11 günüm kayıp benim, ölebilirdim. Müdahil olacağım. Aczmendilerin durumu neden sorgulanmıyor. O dönem Aczmendilerin yüzde 40’ı asker kökenliydi. Bunlar fotoğraflarla tespit edilmişti” dedi...

Vatan Gazetesi'nden Burak Bilge'nin haberine göre, Türkiye’de olay yaratan ‘Köstebek Davası’nda dönemin Emniyet İstihbarat Daire Başkan Vekili Bülent Orakoğlu ve Yardımcısı Hanefi Avcı ile birlikte yargılanan Sarmusak’ın, Deniz Kuvvetlerindeki Batı Çalışma Grubu belgelerini Emniyet İstihbarat Dairesi’ne sızdırdığı öne sürülmüştü. Askeri Mahkeme’de yargılanan ve dönemin Genelkurmay İkinci Başkanı Çevik Bir tarafından işkence gördüğünü söyleyen Sarmusak bu davadan beraat etti. Şimdi ise İstanbul’da kariyerine polis olarak devam ediyor.
 
Dönemin Başbakan Yardımcısı Tansu Çiller’in “şerefsiz onbaşı” diye hitap ettiği Sarmusak 15 yıl sonra konuştu.
İşte Sarmusak’ın anlattıkları: “Henüz bir dava açılmadı ancak 28 Şubat sürecinde en çok mağdur olan kişi benim. Hakkında sahte belge düzenlenen kişi benim. Ben yargılandığım davada, beni mahkum ettirmek için Çevik Bir’in hakim albay ile birlikte sahte belge düzenlediğini ispatlamış bir kişiyim. Bu soruşturmanın ortaya çıkışı aslında o davayla ilgilidir. Savcılık bizden ne talep edecek ne olacak biz de bekliyoruz. Yani her an çağrı gelebilir bize. Çağrı gelmezse de bir dava açıldığında gidip müdahil olacağım.”
 
'Ergenekon’un merkezi'
 
“Şu anda konuşulanlar gerçeklerin yüzde 10’unu içeriyor. Esas gerçekler ortaya çıktığında bu ciddi sansasyonel etki yapar. Bugün Ergenekon adı altında servis edilen tüm çalışmanın esas kökeni 28 Şubat’tır. Bundan önceki yapılan tüm müdahaleler yapılanlar yanlıştır. Şu anda merkeze gidiyorlar. Eğer 28 Şubat’a dokunamazsanız Ergenekon’u ortaya çıkartamazsınız. Çünkü Ergenekon mantığı 28 Şubat’ta şekillendi.”
 
‘Her şeyi iki albay planladı’
 
“Yakalama kararı çıkarılan Albay E.Ş. esas operasyonun merkezidir. Yakalanmadı o, yurt dışına çıkmış olabilir. Esas bomba Binbaşı M.A. yakalandığı zaman ortaya çıkacak. Şimdi neden yakalama kararlarında o yok bilmiyorum. Bu işi iki binbaşı planladı: M.A. ile L.E... Zaten L. E. Ergenekon’dan içeride. Albay M.A.’nın ismi de çok temiz değil. O daha önce çok büyük bir kantin soygunu yaptı.”
 
‘Aczmendilerin çoğu askerdi’
 
“Şu anda Iceberg’in görünen yüzünü açıyorlar. Soruşturma ilerledikçe hepsinin hakkında yakalama kararı çıkartılacağına ben eminim. Eğer konuşursak çok şeyin aydınlığa çıkacağına eminim. Ben bu zamana kadar hiç konuşmadım. 15 yıl geçti! Siz askeri sorgunun ne demek olduğunu biliyor musunuz? 11 günüm kayıp benim. Nerede olduğum belli değil. Hiçbir kaydım tutulmadı. Beni öldürmeyi de düşündüler. Ama adamlar o kadar emin şekilde pazarlık ettik ki, eğer ben ölseydim bugün saklı kaldı dediğiniz birçok şey piyasada olacaktı. Aczmendilerin durumu neden sorgulanmıyor. O dönem Aczmendilerin yüzde 40’ı asker kökenliydi. Bunlar fotoğraflarla tespit edilmişti. O başörtü eyleminde halkı galeyana getirmek isteyenlerin 20’sinin rütbeli asker olduğu tespit edildi. Hanefi Avcı cezaevine girdiği gün bu askerlerin ismini açklayacağını söylemişti. Ertesi gün serbest kaldı.”
 
‘Paşalar borsadan çıktı’
 
“Ben sizin bazı belgelere ulaşmanıza yardımcı olabilirim. Borsa hesapları vardı bazı komutanların. Sincan’da tanklar yürümeden önce bu hesaplardan nasıl çıktıklarına, meclisin içindeki insanlardan nasıl bilgi akışı sağladıklarına ulaşmanızı sağlayabilirim. İnşallah sonu aydınlık olur. Ama Türkiye’de ben aydınım diyerek Türkiye’yi karanlığa gömen birçok kişi kendi karanlıklarında boğulacak.”
 
‘Beni Demirel ihbar etti’
 
“Beni ihbar eden Sayın Demirel’dir. TSK kuvvetleri içinde faaliyet gösterdiğimi ihbar edip, beni yakalatan, onca çileyi çekmeme, 4 ay hapis yatmama, onca işkence görmeme asıl sebep kişi Demirel’dir. Biz o dönem bu belgelerin yasa dışı olduğunu kabul edemedik. Neden, çünkü eğer kabul ederseniz siz suçu kabul etmiş oluyorsunuz. Yani oradan belge çıkartmayı kabul etmiş oluyorsunuz. Halbuki çıkan belgelerin nereden nasıl çıktığı hala daha keşfedilmiş değil.”

http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/printnews.aspx?DocID=20343923
10 EYLÜL 2022'DE UÇMAĞA VARDI..!
TANRI DAĞINDA...
ATSIZ ATA OTAĞINDA, ULU ATALAR HUZURUNDA DİZ VURMAKTA!


Dört yanım soru, Tanrı'm
Hepsi en zoru Tanrı'm
Soruların zorundan
Soyumu koru Tanrı'm

Sen Tanrı değil misin, adını yargılatma
Sana Tanrı deyince, dinimi sorgulatma
Ya adam et bunları, ya beraber yaşatma
Kanı bozuk olanlar "Türk'üm" diyemesinler
Ve Türk'ün dik başını yere eğemesinler.