Gönderen Konu: Cüneyt Arkın ve Kartal Tibet Filmleri Üzerine Bir Deneme  (Okunma sayısı 7944 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Tolga Han

  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 69
  • Başbuğ Atatürk'ün çerisi, Atsız Beğ'in öğrencisi
ALAY ETTİKLERİ CÜNEYT ARKIN VE KARTAL TİBET FİLMLERİNİN ONDA BİRİNİ BİLE ÇEKMEYENLER CÜNEYT ARKIN VE KARTAL TİBET KADAR ŞANLI TARİHİMİZE DUYARLI MI ACABA?

Çocukluktan biliriz Cüneyt Arkın ve Kartal Tibet filmlerini. Bize şanlı tarihimizi amatörce de olsa anlatmaya çalışan ve çocuk beyinlerimizde bir milliyetçilik ve tarih bilinci uyandıran filmlerdendir onlar. Cüneyt Arkın filmlerinden bahsediyorum. Eski Türk tarihini ve Osmanlı'daki Türklerin serüvenini anlatan birçok filminden bahsediyorum. Kartal Tibet'in filmleri ise ''Tarkan'' adı altında İslamiyet öncesi Türk tarihimizi evimize getiren filmlerdir. Amatörce çekilmiş de olsa bu filmler, bugün birileri alay da etse bu filmlerle, neticede ortada tarihimizi bize anlatmaya çalışan bir emek, bir çaba var. Dolayısı ile şimdiki züppeleri gördükçe Cüneyt Abi'yi ve O'nun şanlı tarihimizi bize anlatmak uğruna gösterdiği çabayı takdire şayan buluyorum. Bu yolda emek harcamış Kartal Tibet ve Cüneyt Arkın gibi sanatçılara bir Türk evladı olarak şükran borçluyum. O'nlardan sonra aynı çabayı gösteren insanlar ne yazıkki gelmedi.

Bizim şanlı tarihimizde öyle şanlı zaferler varki unuttuğumuz; abartmıyorum saymaya kalksam, sayamam. Hangi bir zaferi anlatayım? Mete Han'ın Çin'e düzenlediği başarılı seferleri mi? Kürşad'ın 40 çerisi ile ayaklanışını mı?, Kül Tigin'in 17 yiğitle başkaldırısını mı? Attila'nın Avrupa'yı dize getirişini mi? Malazgirt mi, Dandanakan mı, Kosova mı, Niğbolu mu, Kanijie kalesi destanı mı, İstanbul'un fethi mi, Çanakkale mi ? Hangi birini sayayım?

Hangi birini hatırlıyoruz? Amerikalılar çuvalladıkları bir Vietnam savaşı için dahi düzinelerce film çektiler. Biz bile Vietnam savaşını biliyoruz. Peki biz bu şanlı tarihimize adam gibi bir film, adam gibi bir belgesel çektik mi? Çok eleştirilen hatta alay edilen Cüneyt Arkın'dan başka kim cesaret etti buna? Cüneyt Arkın, gene o devirdeki maddi ve teknik imkansızlıklara rağmen çok iyi rol yaptı ve iyi iş çıkardı sanat adına. Ama O'nunla alay edenler, şanlı tarihimizi yansıtmak için O'nun onda biri kadar çaba gösterdiler mi? Ben çocukken Kartal Tibet, Cüneyt Arkın ve onlar gibilerin filmlerini izleyerek tarihimize ilgi duydum. Şu an bir tarih öğrencisi isem, bunu Cüneyt Arkın ve Kartal Tibet'e borçluyum. Belki bu filmlerde birçok kusur vardır incelendiği zaman ancak ortada şanlı tarihimizi amatörce de olsa anlatmaya çalışan iyi niyetli bir çaba var. Bu sebeple Cüneyt Arkın'ı ve O'nun zihniyetindeki sanatçıları takdir etmek gerekir. Yönetmenler günümüzde kıçı kırık pembe dizilerle halkı uyutup para kazanmanın derdindeler. Pembe dizilerden dolayı dedikodu ve entrika kültürü ile donattılar halkı. Gençler deseniz Amerikan filmlerinden, magazin programlarından, jürisi ağırlıklı olarak ibnelerden ve fahişelerden oluşan yarışma programlarından ve mafya dizilerinden, başını kaldıramaz halde.Yani günümüzde bırakın şanlı tarihimizi yansıtmayı, kendi gençliğimizi dejenere etmeye and içmiş günümüz film ve sanat endüstrisi. Bir tane Türk ırkçısı olan sanatçı gördünüz mü? Türk ırkçısı olmayı bırakın, Türk milleyetçisi olan sanatçı bile yok denecek kadar az maalesef...

Her ne kadar şanlı tarihimizi bize unutturmaya çalışsalar da, bunu başaramayacaklardır! Bize düşen görev şanlı tarihimizi, yeni nesillere aktarmaktır...

TANRI TÜRK'Ü KORUSUN!
Türk doğduk, Türk öleceğiz ancak elimizde olan Türk gibi yaşayabilmek...

Çevrimdışı KanTürk1

  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 33
Tolga çok haklısın alay edilen Tarkan ve Malkoçoğlu gibi filmlerin ne yenisini çekebildiler ne de bunun için birileri girişimde bulundu.Çok konuşulan Fetih 1453 filminde Türk sözü duyamadım ben arapların filmi gibiydi.
Yenileri yapılana kadar Kartal Tibet ve Cüneyt Arkın filmleriyle idare etmek zorundayız izlerken sıkılanımızda yok denecek kadar azdır.Tekrar tekrar Tarkan'ı izlerim başka da çaremiz yok zaten ..

T.T.K
Ne Mutlu Türküm Diyene !

Çevrimdışı TÜRK-KAN

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 2181
  • UÇMAĞA VARDI, TANRI DAĞLARINDA!
 Yeşilçam'ın çektiği eski tarihi filmlerde; o dönemin teknik altyapısının yetersizliğini unutmamak gerekiyor. Tüm olanaksızlıklara rağmen oyuncuların fedakarlığı, rollere kendilerini adapte etmeleri ve bu yapımların bizim içimizden çıkmaları, yerli olmaları; bu filmlerin uzun yıllar boyunca Amerikan Film Endüstrisi'ne karşı büyük bir güç oluşturduklarını ve onu yerli sinema sektörüne sokmadıkları gerçeğini de tarihe yazmıştır.

 Bugün yabancı yapımlardaki üst düzey bütçelere karşın yapılan teknik hataların fazlalığı, bizim eski filmlerimize göre oldukça fazladır. Ancak konuya sürekli olarak yüzeysel yaklaşan tüketim toplumunun asalak yığınları, bunları görecek yetiden yoksundurlar. Çünkü onlar bambaşka bir gezegende yaşamaktalar.

 Sinema Endüstrisi, her toplumun kültürel ve sanat yönünden gelişiminde büyük bir etkiye sahiptir. Propagandanın temelini oluşturur. Doğru kullanılırsa; büyük bir silahtır.

 Türkiye'de yıllardır pompalanan Türk Düşmanlığı'nın sistematik olarak yayılmasında; Basın-Yayın kurumlarının büyük bir rolü vardır. Bu alanların kimlerin elinde bulunduğu gözden kaçırılmamalı, ona yönelik önlemler alınmalı ve çalışmalar yapılmalıdır. Bu çalışmalarda hedeflenen kitle de Türk Evlatları olmalıdır. Türk Tarihi'ni, Türk Kültürü'nü, Türk Dünyası'nı tüm zenginlikleriyle onlara tanıtmalıyız.

 Türk Milliyetçiliği'ni temsil ettiğini iddia eden siyasi ve diğer kurumların bu tarz ciddi sorunlara eğilmek yerine; kendilerince daha "ciddi" ve "elzem" saydıkları sahte gündemlere dalıp gitmeleri de; Büyük Türk Milleti ve Türk Milliyetçiliği açısından bir kara mizah örneğini teşkil etmektedir.
 
 Türklüğü yücelten, öven her yapım; ne kadar eski olsada, zaten bizlerin değeridir. Ona elbetteki sahip çıkması gerekir. Ama bu eskiyle avunmak, yetinmek gibi bir şekle bürünmemelidir. Daha iyisini istemeli ve de onu gerçekleştirmeyi hedeflemeliyiz.

 
23 EKİM 2023'DE, ELİM BİR TRAFİK KAZASI SONUCU, UÇMAĞA VARDI.
ŞİMDİ; TANRI DAĞINDA, ATALAR YURDUNDA, ATSIZ ATA MAKAMINDA, BAŞBUĞLAR OTAĞINDA, ERİNÇ İÇERİSİNDE!

Çevrimdışı Pars

  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 18
Bir çok tarihi kahramanımızı ve diğer önemli şahsiyetleri ilk defa bu filmlerden duydum ve öğrendim. Elbetteki eksikleri vardı ama en azından bu filimler Türk çocuklarına tarihlerini hatırlatıyordu. Bu cihetten bakıldığında gerek Cüneyt Arkın ve gerekse Kartal Tibet Türklük adına çok önemli işler yapmışlardır.

Çevrimdışı daglargibi

  • Yasakli
  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 250
Günümüzün imkanlariyla bile bir Tarkan filmi cekilememistir bence o dönemin imkan ve sartlariyla en iyisi yapilmaya calisilmistir. Cüneyt Arkin in Malkocoglu kara murat serileri elbette unutulmaz bunlarla büyüdük fakat Cüneyt Arkin in ne yazikki bazi hatalari Türk milletini yanlis yönlendirmistir Battal gazi filmilerinin verdigi tahribat cok büyüktür o filmleri izleyen millet Battal gazi yi bir Türkmen beyi olarak tanimistir ki Battal gazi nin emeviler döneminden yasyan bir arap komutani oldugu bilinmektedir.