Esenlikler değerli ırkdaşlarım. Aslında konuyu yeniden alevlendirmek istemiyorum, ama ben de müsadenizle görüşlerimi belirtmek isterim.
İlk önce başlık çok ağır olmus, tahrik edici olmuş. Eğer şimdi olaya din açısından bakarsak, Türklüğü İslamiyet'in bitirdiği falan yok. Yani olayın İslam ile yakından ve uzaktan alakası yok.
Herkesi bu konuda tarafsız olmaya davet ediyorum. Eğer Türkler yaklaşık 1000 yıl önce başka bir dini seçseydi, mesela Hristiyanlık, o zaman da Türklüğü Hristiyanlık bitirdi diyecektiniz, bundan adım gibi eminim.
Eğer gerçekten katıksız bir Türklük istiyorsak, o zaman genel olarak din karşıtı olmamız lazım, (sadece İslam karşıtı değil) ki zaten bu da olanaksızdır. Tarihi açıp okuduğumuzda, hiç bir toplumun inançsız/dinsiz olduğunu göremeyiz.
Ben birçok Türkçü otağları takip ettim ve her defasında İslamiyet'e saldırıyorlar. Dolayısıyla Türkçüler arasında da anlaşmazlıklar oluyor maalesef.
Uzun lafın kısası Türklüğü bitiren, daha doğrusu bizleri milliyetsizleştiren İslam değil, genel olarak din istismarcıları.
Şimdi bir kişi hem Türkçü hem Müslümansa, o zaman o kişinin "hem Türküm, hem Müslümanım" veya "Tanrıdağı kadar Türk, Hira Dağı kadar Müslümanım" demesinde ne sakınca var?
Sizlerden rica ediyorum değerli ırkdaşlarım, bu konulara daha ılımlı yaklaşmamız lazım, aksi takdirde günden güne "Ne mutlu Türküm" diyen kişilerin sayısı azalacak.
Yanlış anlaşılmasını istemem, ama İslamiyet'e saldıranlar daha İslamiyet'in i'sinden haberi yok. Ben kendim İlahiyat okuyorum ve artık olayları daha iyi kavrayabiliyorum. Biz o kadar çok kişileri kutsallaştırmışız ki anlatamam. Halbuki İslamiyet'te Allah, Kur'ân ve Peygamber dışında kutsal olan başka birşey yoktur. Ama bizim millete gel de bunu anlat, anlatamazsın.
Ben mesela her zaman Türk olduğum için gurur duymuşumdur, onur duymuşumdur, ve Tanrı'ya şükürler olsun diyorum. Bizim Türk olmamız Tanrı'nın İradesiyle gerçekleşmiştir değil mi?
O zaman da bunun gereğini yerine getirmemiz gerekir.
Aslında daha yazılacak çok şey var da, ellerim yoruldu
esen kalın değerli ırkdaşlarım.