Esenlikler dileyerek, paylasiminiza fikrimi beyan etmek isterim.
Öncelikle tüm Irkimizin bir gercegi görmesi gerekir diye düsünüyorum.Bize ögretilen tarih ve din bilgilerinin kaynaklarinin dogrulugu ve güvenirliligidir.Bir cok kaynaklardan ayni konu hakkinda o kadar farkli bilgiler ve yorumlar var ki, bu bilincli olarak insanlarin fikir ayriliklarina düsmesine yönlendirilmektedir.
Benim edindigim bilgilerden olusturdugum tezime göre,
Türk Irki tarihte her daim üstün olmustur.Tarihte en cok devlet,imparatorluklar,hanedanliklar kuran,yedi düvele karsi mücadelemiz, ayni zamanda inancimiza bagli olarak kavim icinde uyguladiklari adalet,yönetim, sagladiklari huzur ve nimet ne kadar üstün bir Irkin torunlari oldugumuzu göstermekte.Bunlarin büyük bir kismini Islamiyetten önce yaptik yani Tek tanrili ve aslinda ana hatlariyla cizgisi pek de farkli olmayan bir inancla Islami secti.Tüm Irkimiz degil tabii ki bazilari diger dinleri secti ancak büyük bölümü müslüman oldu.
Simdi soracak olursak Türkler neden baska bir dine ihtiyac duydu?
Bunun sebepleri cok, ancak burada anlatmak istemiyorum sadece kisaca, o zamanlarda yasanan dinler (Hristiyanlik,Musevilik,Islam) Türklerin inanislarina benzerlikler tasiyordu cünki orta asya da hakim süren Budizme pek sicak bakmiyorlardi.
Türklerin Islamla tanistiktan sonra tarihe bakacak olursak, aslinda orta asyada hüküm sürdükleri bir yasamdan cok da farkli bir yasam sürmemistir,orada da kardes kavgalari yüzünden bölünmeler, parcalanmalar,yeniden kurulmalar yasanmistir.Kültür eklenmeleri olmustur ancak has ve öz geleneklerimizi de yasatmislardir hatta hep birinci planda tutmuslardir.Halen günümüzde bile bazilarini yasatmaktayiz.Örnegin,Gidenin arkasından su dökmek eski Türkler'deki su kültünün doğurduğu bir adettir.
Fatih Sultan Mehmed, sanli atalarinin izinden yürürken,daha önce atalarinin görmedigi bir seyi farketmis ve orta asyadan beri gelen parcalanip tekrar devlet kurma sebebinin, kardesler arasindaki taht ve iktidar kavgalarindan oldugunu farketmisve Fatihname cikararak kardes kavgalarini önlemek icin hem Irkimizi hem de Islam dinine büyük katkida bulunmustur.Baska hangi kral,hükümdar ya da sah veya diktatör böyle bir karar almistir hangi dinden olursa olsun evlatlarina kiyma karari verdirtmistir.Bunu sadece dinin degil, Irkimizin gelecegi icin yapmistir.
Kanuni zamaninda dünyada hangi konumda oldugumuzu anlatmama gerek yoktur herhalde.Simdi,Türkleri yenemiyecegini gören, asil o zamanlardaki Islam anlayisiyla Türklerin özellikleri birlestiginde ne kadar kuvvetli oldugunu anlayan düsman milletler, kendi dinlerini degistirmede ve halklarina uygulamada bir sakinca görmeyen zihniyet, Türkleri parcalamak icin dini kullanmis olamaz midir?
Yükselis devrinden sonra basa gecen sultanlarin hayatina girip,yavastan hanedanligin gelecegine zarar vermek gibi cabalari olduguna inaniyorum ve bu calismalarinin sonucunda Vahdettine kadar uzanan trajedi.
O zamanlar Mustafa Kemal gibi cok kahraman asker ve subaylar vardi ancak Atatürk en cesaretlisiydi.Sultan Vahdeddinin anlatilanlar gibi hain olduguna kismen inaniyorum,cesaretsiz,korkak oldugu bellidir ancak Atatürkü Irkimizin gelecegi icin görevlendirdigini düsünüyorum.Bu gizli kalmaliydi aralarinda ölene kadar gidecek bir sir cünki eger Atamiz hanedanliga son vermeseydi bu kadar devrimi bu kadar kisa sürede yapamazdi.Osmanlinin üzerinden, benliginden radikal dinciligi kurtaramazdi, örümcek beyinleri temizleyemezdi on yilda.Enkazi kaldramazdi.
Atatürk ve sehitlerimiz emsali görülmemis bir kahramanlik,savastan sonra da halki yine emsali görülmemis bir devrimi gerceklestirdi.Sayet biz Irkimizin eski örf ve adetlerini halen tasiyor olmasaydik, bu kadar kisa sürede radikal islamdan laik sisteme dönüsemezdik.Bakiniz,Afganistan,Iran,Suudi Arabistan vs vs hangi baska Irk bütün bunlari yapabildi.
Ben eski Türk Irkimizin inandigi tüm inanclarin temelinde tek Tanrili bir din oldugu icin Islami sectigine ya da sectirildigine inaniyorum.
Baska bir inanca göre de yeryüzüne toplam 124bin peygamber gelmis, bizim irkimiza da eskiden bir peygamber gelmis ve anlattiklari zamanla (diger dinlerde oldugu gibi) ,anlamlarin degisebilecegine de inanabiliriz.Tanri bilir.
Irkimizin tarihte oldugu gibi simdi de halen ayni düsmanlarla karsi karsiya olmasi ve bu düsmanlarin bizi yenebilmeleri icin neleri hesapladiklari ve göze aldiklarini artik anlamaliyiz diye düsünüyorum.
Tanri üstün Türk Irkini Korusun