Sinir bozucu olan, televizyonda, basinda, her yerde konusan bazi siyasetci, gazeteci vs. gibi bilen adamlarin, Gaziantep'te yasayan Kürtlerin göc ederek geldigini, bu nufusun son yillarda olustugunu, örnegin 15-20 yil once gaziantep'teki nüfusun ve sosyal yapinin cok farkli oldugunu bilmiyor gibi konusmalari.
bilmiyorsaniz hatirlatalim:
1- Gaziantep sanayi ve endustri sehridir.
2- batidaki bazi bÜyük sehirlerde oldugu gibi cesitli iş imkanlari sunar.
3- ekonomik krizi en az hasarla atlatacak kadar devlete bagimliligi az, yerel girisimcileri ile gelismis bir ekonomisi vardir.
4- bu sebeplerden göç alır. daha dogudan göç etmis (ettirilmis) Kürt vatandaşların bazıları da bu sebeplerden Gaziantep'e yerleşmiştir.
yine bilmiyorsaniz hatirlatalim, Türk boylarinin ilk gelip yerlestigi yerlerden biridir Gaziantep, o sebepten hiçbir Kürt Gaziantep'in Kürt şehri oldugunu iddia etmez ama batidaki cahiller (hani o Ankara'nın dogusuna geçmemiş olmakla övünenler) Gaziantep'i yogunlukla Kürtlerin yaşadigi bir şehir sanır.
bu cahillikle hersey olabilirsiniz ama gazeteci veya siyasetci olmayin.Gaziantep'te ikmet eden vatandaşların sayısını TUİK'den aldım,(
http://rapor.tuik.gov.tr/reports/rwserv ... ormat=html )geri kalanı kendi bilgi,tecrübelerime göre yaptım,gayet tabii kimseye Türk müsün Kürt müsün diye soracak halimiz yok. +,- %5 yanılma payının olduğunu düşünüyorum.