Gönderen Konu: 7 bin 328 memur alımı  (Okunma sayısı 2955 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı bayarabdullah926

  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 19
7 bin 328 memur alımı
« : 12 Kasım 2012 »
   Devlet Personel Başkanlığı memur alınacak kadroları ve kişi sayısını açıkladı.

Bu yıl yapılan KPSS sınavı gereğince yapılacak yeni atamalarla devlete alınacak 7 bin 328 yeni memurun kadroları ve kurumları da belli oldu.

KPSS ile atanacak yeni memur adayları için açılan kadrolar belli oldu. En yüksek kadro eğitimde..

2012/2 KPSS ile yerleştirilecek memur adayları için açılan 7 bin 328 kadronun yer ve sayıları belli oldu. En yüksek kadro bin 17 kişi ile Milli Eğitim'de. Sağlıktaki kadro ise 690 kişi.

7 BİN 328 KİŞİ
Devlet Personel Başkanlığı tarafından açıklanan listelere göre en yüksek kadro, Milli Eğitim Bakanlığı'na verildi. Onu kamu hastaneler ve Çevre Bakanlığı izledi. En çok aranan pozisyonlar ise hemşire, sağlık teknikeri ve mühendis oldu. Ayrıca Devlet Personel Daire Başkanlığı, bazı dolandırıcıların kendilerini başkanlık personeli gibi gösterip adaylardan para aldığını belirtip vatandaşları uyardı.

Devlet personel Başkanlığı'nın internet sitesinde açıklanan listeye göre bazı kadrolar ve kurumları ise şöyle:
 
 Aile Bakanlığı 130
 Çevre Bakanlığı 378
 D. Hava Meydanları 284
 Gelir İdaresi 397
 İSKİ
 İstanbul Belediyesi 274
 Karayolları 220
 Kültür Bakanlığı 157
 Milli Eğitim 1017
 PTT 298
 Sağlık Bakanlığı 200
 SGK 330
 Kamu Hastaneleri 690

KPSS TERCİHLERİ NE ZAMAN?
2012 KPSS Ortaöğretim ve Önlisans sonuçlarının açıklanmasının ardından memur adayları artık 2012 KPSS Tercihlerini beklemekteler. Bu konuda KPSS tercih kılavuzunun ne zaman yayınlanacağını merak edenler için söyleyelim: KPSS Tercih Kılavuzu ÖSYM tarafından tercihlerin başlayacağı tarih olan 19 Kasım 2012'de yayınlanacaktır.
ÖSYM KPSS 2012 2 tercihlerini 19-28 Kasım 2012 tarihleri arasında alacaktır. Öğretmenlik hariç KPSS Puanlarının geçerlilik süresi 2 yıldır.

2014 yılına kadar diğer memur alımları ne zaman yapılacak ?
Memur alımları Devlet Personel Başkanlığı tarafından belirlenir. Bu yıl için ilk memur alımları Haziran'da yapıldı, ikincisi yukarıda belirttiğimiz gibi KASIM'da yapılacak. 2013 yılı için memur alımları OCAK 2013'te açıklanacaktır.

KPSS Memur alımında nasıl bir süreç izleniyor ?
Yukarıda belirttiğimiz tarihlerde ihtiyaçlar belirleniyor ve KPSS puanınızla tercihinizi yaptıktan sonra sonuçları bekliyorsunuz, yüksek puanların her zaman önceliği vardır. Sonuç açıklandığında ek bir sözlü mülakat olmadan çalışmaya başlıyorsunuz. Ancak, atama için öngörülen koşullara uymayan veya gerekli belgeleri süresi içinde getiremeyen adayların atamaları yapılmaz.

Kasım ayında yapılacak memur atamalarında KPSS Önlisans, Ortaöğretim ve Lisans mezunlarına yönelik kadrolar yer alacaktır. Tercihler ÖSYM başkanlığınca 19-28 Kasım 2012 tarihleri arasında alınacak ve tercih kılavuzu 19 Kasımda yayınlanacaktır. Atanacak memur sayısıhakkında kesin bir açıklama yok ancak geçmiş yılların ortalaması ve bu yılki yoğunluk göz önüne alınırsa 17-20 bin arası memur atanabilir
Atanacak memur sayısı Devlet Personel Başkanlığı tarafından belirlenecektir. Muhtemelen kasım ayı başında kesin rakamlar kamuoyuna duyurulacaktır.
KPSS 2010/2'de 6 bin 560, KPSS 2011/1'de 17 Bin 91, KPSS 2011/2'de 8 Bin 234, KPSS 2012/1′de ise 17 bin 482 kişilik memur alımı yapılmıştı.

 2012 YILI KASIM AYINDA KPSS SONUCUNA GÖRE YAPILACAK MERKEZİ YERLEŞTİRME İŞLEMİ HAKKINDA DUYURU

Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan “Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik” hükümleri çerçevesinde bu Yönetmelikte (B) Grubu olarak adlandırılan kadro ve pozisyonların kamu kurum ve kuruluşlarınca Devlet Personel Başkanlığı"na bildirilmesini müteakip, bu kadro ve pozisyonlar Nitelik Kod Kılavuzu ve mer-i mevzuat açısından incelenerek ilan edilmek üzere ÖSYM Başkanlığına gönderilmekte ve bu Başkanlıkça da KPSS Tercih kılavuzlarıyla kadro ve pozisyonlar ilan edilmektedir.
 
Adayların Kılavuzda yer alan kadro ve pozisyonlardan durumlarına uygun olanları tercih etmeleri suretiyle, aynı kadro veya pozisyonu tercih eden adaylardan en yüksek puanlı olandan başlamak üzere ÖSYM Başkanlığınca yerleştirme yapılmaktadır. Yerleştirme sonuçları ÖSYM Başkanlığınca adaylara ve bu Başkanlığa ait internet adresinde kamuoyuna duyurulmaktadır.

KPSS Yerleştirme Kılavuzunda yer alan kadro ve pozisyonlara ÖSYM Başkanlığınca yerleştirilen adayların, yerleştirildikleri kadro ve pozisyonun niteliklerini taşıdıklarının ilgili kurumda oluşturulan sınav değerlendirme komisyonunca tespit edilmesi üzerine atamaları yapılmaktadır.

Bu çerçevede;
Kamu kurum ve kuruluşlarınca merkezi yerleştirme yapılmak üzere Devlet Personel Başkanlığına gönderilen (Milli Eğitim Bakanlığına ait Öğretmen kadroları ve kariyer meslek memurları dışında kalan) toplam (7.328) kadro ve pozisyona 19 – 28 Kasım 2012 tarihleri arasında ÖSYM Başkanlığınca www.osym.gov.tr adresi üzerinden tercih işlemi yapılacaktı.
 
Adaylara dolandırıcılık uyarısı
 
Öte yandan ÖSYM, KPSS sonuçlarına bağlı olarak, adayları, kadrolara yerleştirme yapacağını iddia ederek para talep eden kişilere kanmamaları konusunda uyardı.
 
Açıklamada, adaylara kadrolara yerleştirme yapacağını iddia ederek para talep eden kişilere kanmamaları, kendilerinden bu ve benzeri vaatlerle para almak isteyen kişileri emniyet birimlerine bildirmelerinin yararına olacağı vurgulandı.

bu haberin kaynağı memurlar.net


kendi düşüncem : kpss'ye 4 milyon 600 bin kişi girdi hem orta hem önlisans hem de lisans her birinden 35 lira para alındı bununla 2 tane fabrika kurup binlerce eleman alınır. devlet kendine gel. uyan milletim uyan.. 95 puan alanlar açıkta torpilli olanlar iş buluyo....bu böyle giderse ülke açlıktan parçalanır. dolandırıcıların sayısında patlama var niye işte işsizlikten uyan milletim uyan.......