Bakan’dan dehşete düşüren 'şeref' gafı
Bütçe görüşmeleri sırasında BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan’ın Uludere olayıyla ilgili olarak “Yürekli, şerefli bir asker arıyorum orduda. Roboski katliamının emrini hangi siyasi verdi?” sözleri, Meclis’te büyük tepkiye neden oldu.
Kaplan’a cevap veren
Bakan’dan büyük gaf!
BDP’li Hassip kaplan’ın “Şerefli asker arıyorum” hakaretine cevap veren İsmet Yılmaz, subayların görevinde kaldığı sürece şerefli olduğunu söyledi.
BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan’ın Uludere olayıyla ilgili “Yürekli, şerefli bir asker arıyorum orduda. Roboski katliamının emrini hangi siyasi verdi?” sözleri, TBMM Genel Kurulu’nda tepkiye neden oldu. Milli Savunma Bakanlığı bütçesi üzerinde konuşan BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, 58 general, amiralin tutuklu olduğunu belirterek, “TSK’nın yüzde 60’ı terörist olarak yargılanıyor. Kardeşim siz ne yaptınız TSK’ya soruyorum? Kara Kuvvetleri Komutanlığı 3 K, 5 K’ya karşı kasım kasım kasılan Kasımpaşa kabadayısı bir Başbakan’a onun hükümetini devirmeye kalkıyor, ne haddinize, Obama’ya sırtını yaslayan bir Başbakan bütün generalleri esas duruşa çeker böyle” derken, “Bugün Sayın Bakan’ın arkasında oturan rütbelilerin, üniformalıların yarın ne olacağı, hayatı garanti değildir” diye konuştu.
Aslinda bakanin burada gaf maf yaptigi yok . Yenicag yanlis degerlendiriyor . Bakanin demek istedigi görev sinirlari icinde kaldiklari sürece serefliler. Sadece sinirlari cümlesini kullanmiyor . Kullansa bu sefer Ergenekon ve Balyoz masalina siyasi mesaj vermek durumuna düsecek . O nedenle görevlerinde kaldiklari sürece demekle yetiniyor . Bakana ve A.K. Partisine göre AKP ye boyun egip itaat eden askerler serefli , muhalefet eden askerler serefsiz . Asil serefsizin kendileri oldugu gercegini inkar ederek , kutlu askerimizin icine nifak sokarak , seref payesi dagitmak alcakliginda bulunuyorlar . Bunun neresi gaf ?