Ayrıca bir kişinin ateist olması (ben ateist değilim) Türkçü olmasını engellemez diye düşünüyorum.Çünkü Türkçülükte laik anlayış vardır diye biliyorum. Yanlışım varsa düzeltin.
Yanlışın var, hem de çok büyük.
Laiklik başka şey, ateistlik başka şeydir. Ben laikim ama dini inancım ve bu inancın gereklerini yerine getirme eylemlerim var.
Ateist bir kişiden Türkçü filan olmaz. Türkçülük Tanrı tanır bir inançtır. Ateistliği herhangi bir dine mensup olmamakla karıştırmamak gerekir. Kişi Tanrı'ya inanır ama kendisini her hangi bir dinin mensubu olarak görmeyebilir. Bu tür Tanrı tanır ama dine mensup olmayan kişilere deist (yaradancı) denilmektedir.
Türk Dil Kurumu Sözlüğü
YARADANCILIK maddesini :"özel, isim, felsefe.
Tanrı'ya inanmakla birlikte, belli bir dinin dogmalarını ve ilkelerini benimsemeyen, Tanrı'nın evreni yarattıktan sonra onu, kendi yasasına göre işlemek üzere kendi başına bıraktığını öne süren öğreti" olarak açıklamaktadır.
Bu tanıma göre Tanrı tanımazlık yani ateistlik söz konusu değildir.
Türkçü düşüncede yeri tartışmasız olan ve yegane esin kaynağımız Uluğ Bilge Atsız Ata'nın hemen her yazısının sonunda tekrar ettiği "
Tanrı Türk'ü Korusun" sözünde ki Tanrı herhalde herkesin kastettiği Tanrı demektir.
Sanırım yeterli açıklama yaptım.
Din konularını fazlaca eşelemeyin. Öğrenmeniz gereken binlerce şey varken dönüp dolaşıp sözü dine getirmeyi çok da iyi niyetli bir davranış olarak görmediğimizi bilmenizi isterim. Öğrenmek istedikleriniz varsa sorarsanız gerekli yanıtları alabilirsin.
Sağlık ve esenlik dileklerimle...
TTK.