Gönderen Konu: MHP li başkan Kürtçe Konuştu  (Okunma sayısı 19955 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı h_ersen

• Türkçü-Turancı
  • **
Ynt: MHP li başkan Kürtçe Konuştu
« Yanıtla #20 : 21 Mayıs 2006 »
..................

Çevrimdışı bilgekağan

• Yasakli
  • Yeni Üye
  • *
« Yanıtla #21 : 22 Mayıs 2006 »
Sayın h_ersen
Benimde MHP hakkındaki düşüncelerim sizlerle aynıdır ancak dikkat ederseniz ben böyle bir zamanda bir seçim olsa bizlerin hangi partiye oy atabileceğimizi tartışmak öğrenmek istedim. Acaba kötünün iyisi diyerek MHP'yemi yoksa başka bir partiyemi? Buna da Kayrakagan adlı soydaşımızın Alparslan Türkeşe rahmetli Başbuğ diyerek hitabı ve diğer üyelerin bazı yazılarını ülkücü görüşe yakın bulmam sebep oldu. Aynı fikre sahip olduğum insanlara sormam en doğalı olacaktır. Farklı dernekler hakkında önerilerde bulunmamında sizi zanaltında tutacağını düşünmemiştim bunu yeni olmama bağlayabilirsiniz. Sadece önerilerimi dernek ismi vermeden yapabilirdim.  Gerçi iki parti hakkında demediğini bıramayan site üyeleri (o partiler eleştirilrinizi hakedebilirler o ayrı) zan altında kalmazken benim bazı derneklerle ilgili olumlu önerilerimden nasıl zan altında kalıyor anlamış değilim. Siteye katılımımı hoş bulmadığımı da bu yazınızdan sonra dikkate aldım. Ama düşünce farklılığından değil dediğim gibi ben de sizlerle aynı fikirdeyim. Hoşbulmamamın sebebi yeni olmama rağmen hemen eleştirel bakmanız ve üyeliğimin devamını tartışabileceğinizi söylemenizdir.  Bunu da bir site yöneticisinin değil de benim gibi yeni bir üyenin söylemesidir.
Şimdi beni ezenler demek soyumu bilmez
Bozgunun ardındaki mutlak toyumu bilmez
Çin'de kırk bir çeriyle ihtilal yapan kimdi
Peki o uslanmaz kan, hangi bedende şimdi.

Çevrimdışı bilgekağan

• Yasakli
  • Yeni Üye
  • *
« Yanıtla #22 : 22 Mayıs 2006 »
Hoşbulduk sayın albay
 Yorumumu desteklediğiniz için ayrıca teşekkür ederim. Kürtçülere sırf tepki uğruna istediklerini verirsek AKP den ne farkımız kalır. Tek farkımız kalır AKP fikir uğruna bunu yapmış olur PKK sempatizanı görüşler taşıdığı bellidir, biz ise dediğim gibi tepki uğruna Kürtçülere istediklerini vermiş oluruz. Seneler sonra tarih kitaplarına bile yaptığımız şey Türkçülerin gafı olarak yazılır. Sabırlı olmalıyız ve her hareketimizi iyi düşünerek gerçekleştirmeliyiz.
Şimdi beni ezenler demek soyumu bilmez
Bozgunun ardındaki mutlak toyumu bilmez
Çin'de kırk bir çeriyle ihtilal yapan kimdi
Peki o uslanmaz kan, hangi bedende şimdi.

Çevrimdışı akincizade

• Yeni Üye
  • *
« Yanıtla #23 : 22 Mayıs 2006 »
yani anlaşılacak bir durum değildir bu,madem İTçe konuşacaksın ne işin var MHP de

Çevrimdışı vgoztepe

• Türkçü-Turancı
  • **
« Yanıtla #24 : 22 Mayıs 2006 »
Öncelikle otağdaki herkeze saygılarımı iletiyorum. Ben şuanda diyarbakır silvanda 2. Taktik Jandarma Komando Alayında Asteğmen olarak vatani görevimi devam ettiriyorum. Burda kırsalda operasyonel faliyetlerimiz devamlı ve yoğun olarak sürdürülüyor. Olayla ilgili olarak düşüncem MHP nin Türkçülük ülküsünden ayrılmasının kanıtı olarak görüyorum. Bu bölgede halk Türk milletinin kaynaklarını sonuna kadar kullanıyorlar ki anadolunun hiç bir yerinde vatandaşa bukadar destek yok devlet tarafından buna rağmen devlet en büyük düşmanları. Burda görev yapan öğretmen arkadaşlarla sohpetlerimizde üniversitede sol görüşlü olduklarını ama burda görev yaptıktan sonra fikirlerinin değiştiğini milletlerini daha bir bağlandıklarını söylediler. Şunu demek istiyorum bu bölgenin tekrar eskisi gibi acilen Türkleştirilmesi gerekiyor. Burda bulunan Türkmen boyları köyleri bile ne acıdır ki kürtçe konuşmaya başlamış. Saygılarımla... :turan:

Çevrimdışı KAM

• Yeni Üye
  • *
    • İLTERİŞ TÜRKÇÜLER DERNEĞİ
« Yanıtla #25 : 22 Mayıs 2006 »
    Hani derler ya; özrü kabahatinden büyük, işte aynen o hesap. Bir arkadaşın Türkeş'e Başbuğ diye hitap etmesiyle, hemen MHP'yi tartışmak istemiş !

Arkadaş, klasik mhp'li partizanlar gibi saldırıya geçmiş, " kim 5000 şehit verdi?" , kilişeleşmiş savunma tekniğidir mhp'lilerin. Daha doğrusu geçmişi bilmeyen yeni yetme ve kendini bir şey biliyor zanneden cahillerin. Savunmamış da  sadece slogan atmış...

Arkadaşımız size güzelce demiş ki "lütfen burada diğer dernekler adına fikir beyanında bulunarak bizleri zan altında bırakmayın" . Nesinden gocunuyorsunuz bunun da hemen mhp avukatlığına soyunuyorsunuz, " ama sizde mhp'ye dil uzatıyorsunuz" şeklinde. Ayrıca merak ettim, insanların Türkçülüğü, sitelere ya da forumlara üye olup mesaj gönderme katsayılarıyla mı orantılı? Ve hatta siz de 19 yaşındasınız ama mhp'den başka bir partide Türkçü olmadığını iddia edebilecek kadar maşallah bilgi sahibisiniz.. Nasıl böyle bir tesbitte bulunduysanız artık onu da çok merak ettim doğrusu?

Çok açık bir şey sorayım, diğer konudaki anketde yazılanlardan hangisi yanlış? kim şunu yaptı, kim böyle yaptı, kim bunu yaptı diye can siperhane atlamışsınız da ortaya. Kim yaptı ben kısaca anlatayım, hem de bu sebeple bilmeyen genç arkadaşlarımız da öğrenmiş olurlar. 80'de idam sehpasına yürürken dahi, son duası TANRI TÜRK'Ü KORUSUN diye haykırmak olan Ali Bülent ORKAN'lar verdiler 5000 şehidi... Temeli Türkçülük olan ve o soğuk savaş dönemlerinde, partiye ve teşkilatlara çeriler yetiştirerek gönderen Türkçü büyüklerdi. Savaşanda gene genel yapı itibari ile Türkçü gençlerdi. Çok istinai durumlar dışında ümmetçi, Türkçü ayrımı olmazdı çünkü düşman cephe tek olduğu için, Türklük ortak paydasında buluşmuş gençlerin de safları ve siperleri tekdi ! Bu gençlerin hiç birisi parti adına canlarını ortaya koymadılar, vatanları için, Türklük için şehit oldular, siz bugün çıkın kör cahilane partizanlık yapın diye değil.

Kötünün iyisi diyerek bir yerde mecburî bir yola çekmeye çalışmışsınız insanları ! Ben de size Başbuğ Atatürk'ün bir sözünü örnek verek cevaplayım, "Ehven-i şer, şerlerin en büyüğüdür" . Yani kötünün iyisi, kötülerin en büyüğüdür !

Sizinle, apoyu neden asamadılar tartışması yapmayacağım. Gelin sizinle "Helsinki Zirvesi'nde, Türk Askeri Kıbrıs'ta işgalcidir maddesinin geçtiği anlaşmanın altına mhp nasıl imza attı onu tartışalım, garantörlük hakkımız olan Kıbrıs'ta, bu anlaşmayla tüm haklarımızı nasıl Birleşmiş Milletlere teslim etti onu tartışalım, ikiz yasaları nasıl onayladı, anadilde eğitime nasıl izin verdi onu tartışalım... IMF'nin tüm stand-by anlaşmalarının altında imzası bulunan MHP'yi tartışalım sizinle Bilgekağan Beğ ! O kötünün iyisini, o ehven-i şer'i, o bugün seçim olsa sizler tarafından oy vermek zorunda bırakıldığımız, o partiyi buyrun tartşalım Bilgekağan Beğ ! Tabii 1-2 tane yorum yazım olduğu için, benim de Türklük aşkımı sınamaya kalkmassanız?

Seçim olduğu zaman ne mi yapacağım? oturup televizyonlardan seçim sonuçlarını takip edeceğim. Gelip burada yoldaşlarımla sohbet edeceğim, fikir alış verişinde bulunacağım. Otağımda yazılan yazıları okuyacağım. Fakat gidip de bu mevcut sistemin hiç bir partisine oy vermeyeceğim ! Ne anap'ına, ne dyp'sine, ne mhp'sine ne de chp'sine. Çünkü tek bir dileğim var Tanrı'dan, Türklerin bulunduğu bu hali hazırdaki tüm partiler baraj altında kalırlarda inşallah, şöyle bir kafaları duvara çarpar da akılları başlarına gelir. Çünkü değil 5000, bu topraklar uğruna can vermiş gelmiş geçmiş milyonlarca şehidimin, yarın öbür dünyada yakama yapışıp, bu vatan hainliklerinin hesabını sormalarını kaldıramam.

Oy'muş ! ALAYINA DA ZEHİR ZIKKIM OLSUN TEK BİR OYUM DAHİ !

Hülasa, İlteriş şunu yanlış yapıyor der eleştiririz, şunu fazla, şunu eksik yapıyor der tartışırız... Erzurum'da hep beraber dağ'a çıkalım dersiniz yaparız, Kayseri'de hep beraber Erciyes gezisi yapalım dersiniz yaparız, hadi İstanbul'da deniz kenarında çay içmeye gidelim dersiniz yaparız, Ankara'da piknik yapmaya gidelim dersiniz, yaparız... Diyarbakır'da yargılanan madalyalı(!) komutanlarımıza destek olmak için İlteriş organize yapsın, hep beraber gidip orada TÜRK Bayrağı açalım dersiniz yaparız, afiş asalım, dergi dağıtalım dersiniz, duvar yazısına çıkalım geceleri dersiniz, yaparız.... ama sizden sadece ufak bir rica da bulunduk, bilmem anlıyormusunuz? Lütfen başka kurumlar hakkında fikir beyan ederek, bizleri burada zan altında bırakmayın, partizanlık yapmayın !

Bunca kelamdan sonra, otağımıza hoşgeldiniz.

Saygılarımla,

Çevrimdışı h_ersen

• Türkçü-Turancı
  • **
« Yanıtla #26 : 22 Mayıs 2006 »
..................

Çevrimdışı tungaturan

• Türkçü-Turancı
  • ben TÜRK AZ_Sİ
« Yanıtla #27 : 22 Mayıs 2006 »
        arkadaşlar Türklerin bir şekilde birleşmesi ve tehlike oluşturan durumlara karşı önlem almaları kuşkusuz her Türk'ün hayallerini süslemektedir.coğrafya,ekonomi,kültür,dil,fikir ve ülkü birliği etmiş bir türk topluluğunu düşünmek hepimiz için bir güven kaynağıdır ve aynı zamanda çekici bir olaydır.
        şu günkü siyaset ortamında bir Türk olarak benim bu fikrimi temsil eden bir siyasi partinin var olduğunu zannetmiyorum.aynı şekilde mhp de bu ülkünün ve bu amacın sorumluluğunu ve temsilciliğini yapacak kudrette bir parti değildir ve kadrosu bunu anlamış değildir.nitekim sözkonusu şahsın bu partinin ismi altında çıkıp ayrı,bu birliğin parçası olmayan bir ırkın diliyle konuşması onlara onların diliyle hitab etmesi benim bu düşüncemin kanıtıdır.
        mhp ya da bir başka parti bizim bu ülkümüze layık durumda değildir.kemalinaskeri adlı üye arkadaşın da dediği gibi bizim bu ülkümüz partiler üstü birşeydir ve ancak ırkdaşların parti birliği değil gönül birliği etmeleriyle olacak bir ülküdür.bu ırki birlik sağlandığında zaten bir kurum ya da parti çok rahat oluşturulur.çünkü bu daha kolaydır.parti ile bu yol alınmaz.ama yola girince parti kurmak kolaydır.
       bu bakımdan mhp nin yaptığı şeylerle darbe almış havası vermeyelim dosta düşmana karşı.bizim amacımız huzurlu,özgür  bir TÜRK BİRLİĞİ büyük bir TÜRK YURDU dur.amaç belliyken oyun oynayanlara,rol yapanlara prim vermeyelim.
Daha deniz daha ırmak,
Gök çadır güneş bayrak.

TanriKutMete

• Ziyaretçi
« Yanıtla #28 : 23 Mayıs 2006 »

Sizinle, apoyu neden asamadılar tartışması yapmayacağım. Gelin sizinle "Helsinki Zirvesi'nde, Türk Askeri Kıbrıs'ta işgalcidir maddesinin geçtiği anlaşmanın altına mhp nasıl imza attı onu tartışalım, garantörlük hakkımız olan Kıbrıs'ta, bu anlaşmayla tüm haklarımızı nasıl Birleşmiş Milletlere teslim etti onu tartışalım, ikiz yasaları nasıl onayladı, anadilde eğitime nasıl izin verdi onu tartışalım... IMF'nin tüm stand-by anlaşmalarının altında imzası bulunan MHP'yi tartışalım sizinle Bilgekağan Beğ ! O kötünün iyisini, o ehven-i şer'i, o bugün seçim olsa sizler tarafından oy vermek zorunda bırakıldığımız, o partiyi buyrun tartşalım Bilgekağan Beğ ! Tabii 1-2 tane yorum yazım olduğu için, benim de Türklük aşkımı sınamaya kalkmassanız?

Sayın Albay Kandaşım,

Burada arkadaşlarımızın gösterdiği tepki, siyasi partiler üstüne yapılan fikir alışverişlerinin ya da tartışmalarının ötesine geçilip, adeta bir partinin sözcülüğüne ve propagandacılığına soyunulmasıdır. Ben de elbette ki şahsım olarak hiç bir partiyi desteklemiyorum bugünkü siyasi konjoktürde ama ya chp'li olsaydım ve ya bbp'li, dyp'li... O takdir de hava istemeden de olsa gerginleşecek ve Türkçüler arasında parti yüzünden bölünmeler başlayacak. Yani tek Türkçü mhp'de var gibi yanlış bir yaklaşımı, intibayı nerden ediniyorsunuz? Ben açıklamalarının sonunu her seferinde, Tanrı Türk'ü Korusun diye bitiren chp milletvekili de tanıdım, Çiller zamanında bu teşkilata gayri-Türk sokmayız diyen dyp'li de tanıdım, ki bu adam pkk'nın kara listesindeydi o dönem. Belki tuhaf gelecek ama benim için herşeyden önce Türklüğüm gelir diyen ve en nefret ettiğim parti olan bbp'den Türkçü de gördüm ya da mhp'den nefret eden ama bozkurt benim sembolümdür ben Türk'üm diyen Hüseyin Gazi Vakfı Başka'nı da gördüm.

Bütün bu örnekleri sıraladıktan sonra, şimdi sizlere soruyorum, hani nerde kaldı bütün Türkleri tek bayrak altında toplayıp Turan'a yürüme ülkünüz? Bunu, tek Türkçü mhp'dedir gibi saçma sapan ve Türklük içerisinde bölünmelere ve parçalanmalara yok açacak bir söylemle mi gerçekleştireceksiniz değerli Türkçüler? Çok daha ileriye giderek bir örnek vereyim, bizimle bu otağda Türkçülük ülküsü uğruna beraber olan ve mücaadele eden ve o fransadan ithal tabirle sağ partiye oy vermeyen arkadaşlarımızda var. Bütün herşeyi geçtim, hadi şimdi de söyleyin bakalım tek Türkçü mhp'dedir diye ! Kam ırktaşımız çok güzel bir noktaya değinmiş, 57. hükümet zamanında mhp'nin yaptıkları... İşte buyrun bunu tartışalım ama kötünün iyisi, tek şansımız gibi aba altından sopa gösterircesine bir parti işaret edilirse, o zaman ipler gerilir tabii olarak.

İkinci bir mevzu'da arkadaşların sizden çok basit bir ricası olmuş! Bir bildikleri var ki elbet, bunu sizden istemişler. Başka kurumlar hakkında lütfen fikir beyan etmeyin burada diye. Doğal olarak, sağduyulu olan birinin ilk aklına gelecek şey de; bir sebebi var ki arkadaşlar bunu söylüyorlar açıkça. Yoksa kimsenin, vatan topraklarının bir tek karışını dahi, ne kürde ne de ite köpeğe bırakma niyeti yoktur. Kanımızla suladığımız her yer bizimdir ! Diyarbakır'da bizim, Mardin'de bizim, Edirne'de bizim... Tanrı kut verirde , yolumuz açık olursa, dağına taşına dahi gün gelir teşkilatlarımızı yerleştiririz. Kimsenin asla vatan görevinden kaçmak gibi bir lüksü olamaz.

Bu hususda değinilecek bir nokta da bütün dünyayı artık sivil toplum örgütleri, lobiler, localar yönetirken, bizim ise sivil toplum örgütçülüğünden tek anladığımız, particilik ve ya onların gençlik kolları ! Evet ne yazık ki, dünya tarihinde, ekonomide, ticarette ve siyasette ilk örgütlenmeleri dünya yüzünde yahudiler ve çok güçlü bir şekilde Türkler yaparlarken, bugün ezile ezile, yozlaştırılarak getirildiğimiz nokta budur. Biz artık sivil toplum örgütçülüğü ve lobiciliği yapmıyoruz, yapamıyoruz, bilmiyoruz!

Bizde bir tabu vardır, bir ülküye mensupsan, kemikleşmiş taban yani enayi oyudur senin fikrin partilerin gözünde. Partilerimiz istedikleri her haltı yerler ( affınıza sığınarak söylüyorum ) ama öte taraftan bütün bunları bile bile gider oy verirler. Ne yapayım sandık başında dayanamadım, ne yapayım emanettir, ne yapayım kötünün iyisi, vs... size bu sözlerimi bir anı ile açıklayım. Fiil zamanı, meşhur bir mhp'li belediye... O dönem, okullar başlayacak, Anadolu'nun çeşitli yerlerinden "ülkücü" gençler gelmiş, kimisi köyünden, kimisi kasabasından. En iyi durumda olanı ya memur ya öğretmen çocuğu. Hepsinin isimlerini topladık ve götürdük bu belediye başkanına. Amaç burs almak gençlerimize, 3-5 kıt kanaat destek olabilmek ve ne oldu biliyormusunuz? 130 tane gencimizden sadece 10 tanesine burs verildi çünkü geri kalan hepsi nurculara verildi ! Savunması da nasıl biliyormusunuz değerli başkanın? " ya bunlar nasılsa bizim gençler, biz öbürlerinin gönlünü hoş tutalım da seçim zamanı bizimkiler gene bize oy verirler nasılsa ! "

Bırakın artık partiyi, martiyi. Biz bize bakalım çünkü artık bize bizden başkası yâr olmayacak arkadaşlar. Biz kendi işimize bakalım, biz kendi ayaklarımız üstünde durup, güçlü olalım, bırakalım onlar bizim ayaklarımıza gelsinler oy isteyebilmek için. Çünkü dünya'da sistem böyle işlemektedir. Partiler sivil toplum örgütlerinin ayağına giderler, oy vermeleri karşılığında vaadlerde bulunurlar, lobilerle anlaşmalar yaparlar. O kitleden gelecek toplu oy karşılığında, onlarda lobilerin işlerini halledelerder. Fakat bizde bunu başarabilen ne yazık ki, sadece ve sadece tarikatlar ve aşiretlerdir! Bir takım güçlü sivil toplum örgütleri ile de anlaşma yapılır ama onlarda zaten gayri-milli ve dışarının direktifleri doğrultusunda kurulmuş ve ya dışarıya hizmet eden kuruluşlardır...

Hülasa, gelin bizde bunu başaralım, yapılamaz diye bir şey yok. Partiler Türklere neden teveccüh göstersinler ki? Ne kazancı var Türklükten? Ne menfaatleri, çıkarları var? Halbuki, sen bir Türk lobisi ya da bir Türk Gençliği örgütü olarak maddi, manevi güçlendiğin anda, çok afedersiniz, değil şu partisi, bu partisi, hepsi köpek gibi gelip senin sözünü dinleyecek. Senin, Türk olarak partilerle pazarlık edebilme, isteklerini dile getirme gücün olacak. İşine gelmediği yerde, tüm yasal örgütlerin ve derneklerinle, sendikalarınla, lobilerinle hükümetin gerekirse üstüne yürüme ve hatta hükümeti indirebilme gücün olacak. Bizim 2 sene önce İLTERİŞ hareketini başlatmamızdaki gayelerimiz işte bunlardı. O sebeple partilerin yan kuruluşu, kapı kulu askeri olmayı reddettik. Türklük Davasını güden, bütün Türklerle tek çatı altında, bir ülkü etrafında buluşabilmek, Türkler arasında güçlü bir sosyal dayanışma oluşturabilmek her alanda.

Yoksa öbür türlüsü neye benziyor biliyormusunuz arkadaşlar? Ölümü gösterip, milleti sıtmaya razı etmeye ! ! ! Bak mecbursun, yoksa akp var... benim gösterdiğim partiye bas mührünü... peki sonuç? ölmeyeceğiz ama sıtmayla uğraşacağız !

Biraz da açık konuşmakta fayda var aslında. Daha cebinden bir sigara parasını ortaya atıpta, çıkarılan dergilerden alarak, teşkilatlarına destek olmayı beceremeyenler, o teşkilatların Diyarbakır'da, Mersin'de şubelerini kurmaktan bahsediyor! ! ! Afedersiniz de biraz komik olmuyor mu beğler?

Anlayana sivri sinek saz....

Saygılarımla,

TTK

Çevrimdışı vgoztepe

• Türkçü-Turancı
  • **
« Yanıtla #29 : 23 Mayıs 2006 »
H_ersen çok teşekkür ederim kandaşım. Bu forumdaki herkesede öyle gerçekten güzel kaliteli bir tartışma ve sohpet ortamı. Sizin gibi kandaşlarımın olması kansızların peşindeyken bizim gibilere daha büyük güven ve hırs sağlıyor.

Tabi şöylede bir gerçek var bizim gibi Türkçü gençlerin hızla devlet kadrolarında çoğalması ve ülke geleceğinde söz sahibi olması gerekmekte bunuda yapmak için benim kanımca bir siyasi oluşuma gerek olduğudur. Arkadaşlarımında tespit ettiği gibi bencede bugün Türkiye'mizde Türkçülük ülkümüzü ileriye taşıyacak bir siyasi parti mevcut değildir. Bunun için gerekli adımlar ortam olgunlaştığı zaman sanırım olacaktır.

TTK.