Gönderen Konu: İçimden geldi; güldüm ağlanacak halimize.  (Okunma sayısı 3416 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı YALNIZKURTKARAGÜLLE

  • GÖKBÖRÜ SİNOP
  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 1345
  • Mekanı Uçmağda!

PKK'nın sınır dışına çıkmasını ve silah bırakması gerektiğini söyleyen Başbakan Erdoğan, PKK çekilirken vurmayız mesajı gönderdi.

İmralı ile görüşmelerin kesintilerden sonra yeniden başlaması sonrası Başbakan Erdoğan çok kritik 3 açıklama yaptı.

Önce Şanlıurfa'da "Silahlar sussun, siyaset konuşsun" diyen Başbakan Erdoğan, Afrika gezisi sırasında "Silah bıraksınlar, ülkeyi terketsinler" dedi ve son olarak da "PKK sınır dışına çıkarsa vurmayız" mesajı gönderdi.

İşte Başbakan Erdoğan'ın o açıklaması

Yeni bir süreç söz konusu değil. Mevcut süreç seçimler vs. nedeniyle kesintiye uğramıştı, şimdi devam ediyor. Tabii bu süre içinde de İmralı’nın tesir alanı farklı, Avrupa’nın tesir alanı farklı. Eskiden dağ İmralı’nın elindeydi. Şu anda kendisine sorarsan o yine “Dağ emrimde” diyor ama dağda bölünme var. Biri şiddet yanlısı, biri de şiddeti farklı şekillerde değerlendirerek İmralı ile kontak halinde. Tabii bunların bir diğer ayağı da Avrupa. Siyasi ayağı orada. Malum bu işin bir de siyasi uzantısı var parlamentoda.

Biz geçmişte ne demiştik. Bölücü terör örgütüyle mücadele ederiz, siyasi uzantısıyla da müzakere ederiz. Terör örgütüyle bir şey müzakere etmedik. Siyasi uzantısıyla arkadaşlarımız görüştüler. Kendi aralarındaki mutabakat üzerine oraya iki kişiyi (Ahmet Türk ve Ayla Akat) gönderdiler. Eğer müzakere edilen başlıklara sadık kalırlarsa süreç devam eder. Ama kalmazlarsa bunu devam ettirmeyiz.

Bugün değişik değişik, bilmem 40 kişi şeye gidecekmiş, şöyleymiş böyleymiş... Bizim öyle bir durumumuz yok. İstediğimiz köklü bir çözümdür. Bir defa silahların bırakılmasıdır. Silahlar bırakılmadığı müddetçe bir mutabakatı sağlamamız mümkün değil. Şu kadarı gitsin şu kadarı geride kalsın. Böyle bir şey olmaz.

Ha biz onlara neyi garanti edebiliriz? Bundan önce biliyorsunuz bazı denemeler oldu. Nedir? Sınır boylarında bunlara vurgun yapıldı. Çekilme sırasında operasyonlara uğradılar. Biz buna elimizden geldiğince müsaade etmeyiz. Çünkü eğer böyle bir söz veriyorsa, onlar da ülkemizi silah bırakmak suretiyle terk ediyorlarsa; terk edeceklerse biz de sözümüzde dururuz. Atılan adım budur. Daha önceki çıkışlarda operasyonlar yapıldı. Silah bırakıp yapacakları çıkışlarda bu tür şeylere müsaade etmeyiz.


Başbakan Erdoğan, Senegal Cumhurbaşkanı Macky Sall ile basın toplantısından;

BİR SES YÜKSELDİ: QUI   
Senegal ile ticaret hacmimizi 250 milyon dolara çıkarmak istiyoruz. ''Ben iş hacmimizi arttırabilir miyiz?'' diye sorduğumda oradan bir ses yükseldi: Qui
Bu bizim için hayal değil. Gerçekleşebilir bir hedef. :twisted:

Afrika gezisi dönüşünde uçakta;

Erdoğan, “Adeta dalga geçiyorlar. Bir taraftan o, bir taraftan giyotine giden köle. Ama şunu unutmayın ki orada yedi metre altmış santimetre karelik o alanın içerisinde on iki kişi o zaman yatıyordu. Biz de on iki metrekarede bir kişi yatıyor” dedi. :twisted: :twisted: :twisted:

Erdoğan, "Bir defa İmralı'nın koşulları dünyada hiçbir ülkede olmayandan çok daha iyi koşullardır. Burada adeta özel bakım söz konusudur. ve ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum olmuş kişilere kendi yakınları rahatlıkla gidebiliyor. Kendileriyle görüşebiliyor, hiçbir manisi yok. Bunun yanında da özel izne tabi olarak adalet bakanlığımız kendi inisiyatifiyle yeri geldiği zaman uygun olanlara müsaade edebilirsin, izin verebilirsin, bunları da yapıyor zaten" değerlendirmesinde bulundu. :twisted: :twisted: :twisted:


TTK.
10 EYLÜL 2022'DE UÇMAĞA VARDI..!
TANRI DAĞINDA...
ATSIZ ATA OTAĞINDA, ULU ATALAR HUZURUNDA DİZ VURMAKTA!


Dört yanım soru, Tanrı'm
Hepsi en zoru Tanrı'm
Soruların zorundan
Soyumu koru Tanrı'm

Sen Tanrı değil misin, adını yargılatma
Sana Tanrı deyince, dinimi sorgulatma
Ya adam et bunları, ya beraber yaşatma
Kanı bozuk olanlar "Türk'üm" diyemesinler
Ve Türk'ün dik başını yere eğemesinler.

Çevrimdışı Antepli Bozkurt

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 540
Ynt: İçimden geldi; güldüm ağlanacak halimize.
« Yanıtla #1 : 30 Mart 2013 »