Esenlikler Yoldaslar, durumu bir toparlamak lazim diye düsünüyorum, bence konu özünden sapiyor.
Ben bu Konuyu actigimda "Yerel olarak birbirine yakin olan Türkcü-Atatürkcü-Türkleri" bir araya getirip birlikte bir BIRLIK kurmayi düsünmüstüm.
Türk Milliyetcilerinin/Türkcülerin Almanya/NRW bölgesinde bir Lobisini kurulsun diye.
Bu Yolda ilk adimlari attim bile ve bir Proje hazirladim.
Simdi bu Projenin icerigini burada tanitmadan evvel aklimdan gecenleri sizin ile paylasmak istiyorum.
Bir yanda bu Siteye yeni katilanlar, öbür yanda bu Sitenin yöneticileri yani Otag yöneticileri ve sorumlulari var (örnegin Antepli Bozkurt, Ücoklu Börü Kam). Bunun yaninda, Türkiyede bulunan Türkcü Irktaslar var ve Almanyada dogmus büyümüs veya burada yasayan Türkcüler var. Türkiyede bulunan Bazi üyeler (belki tamami) Ankarada bulunan Gökbörü Türkcü Turanci Dernegine üyedirler.
Bu Siteyi acan ve yöneten Irktaslarima en basta taktirimi ve saygilarimi gönderiyorum.
Biz burada Almanyada örgütlenmek icin sizin kurdugunuz Forumda yazisip yakin olan irktaslarimizi ariyoruz. Bunda umarim bir sakinca yoktur, yoksa bunlarin Ankara Gökbörü Turanci Düsünce Derneginin himayesinde olmasimi gerekiyor sizce?
Cünkü benim hazirladigim Projenin icerigi daha cok Türkcü bir LOBI kurma Amacli. Bunu yasal olarak saglam bir temel üzerinde kurup bir Dernek kurmayi amacliyorum.
Su an bu kurulacak Birligin Ismi ve Tüzükleri üzerine, Bulusmalarin nasil ve nerede gerceklesecegi üzerine ve Tüzüklerin Türkcü iceriginin disa karsi ne derece belirgin olmasi gerektigi üzerine calisiyorum.
Kisacasi burada güclü bir Türkcü Lobiyi düzenleyip bir Dernek kurmayi hedefliyorum birbirine yakin olan Türkcü Irktaslarim ile birlikte.
Kesinlikle tabiki yukarida belirtildigi gibi, silahsiz ve yasadisi olaylardan uzak gayet yasal bir Hareket, birbirini destekleyen ve birlikte projelere atilan Türkcü Lobi olarak.
Esenlikler diliyorum herkese.
Sayın YURTCU Kandaşım,
Türk Devletinin yasaları çerçevesinde kurmuş olduğumuz GÖKBÖRÜ TÜRKÇÜLER DERNEĞİ'nin tüzüğü yurtiçinde ve yurtdışında şube ve temsilcilik açmaya olanak sağlamaktadır.
İşte Dernek tüzüğünün ilgili maddeleri:
BİRİNCİ BÖLÜM
GENEL HÜKÜMLER
MADDE –1
Derneğin Adı, Ongunu ve Merkezi:
a- Derneğin adı:
GÖKBÖRÜ TÜRKÇÜLER DERNEĞİ’dir. Kısaca “GÖKBÖRÜ” olarak isimlendirilir.
b- Derneğin merkezi:
Derneğin merkezi Ankara’dadır.
Dernek yurt içinde ve yurtdışında şubeler ve temsilcilikler açabilir.
c- Derneğin ongunu:
Türkuaz zemin üzerinde, üstten bir yay şeklinde yazılmış “TANRI TÜRK'Ü KORUSUN” yazısının ortasında BOZKURT başı ve bu Bozkurt başının hemen altında, Göktürk abaçasıyla "TÜRK" tamgası ve bunun altında da, üst yazı yayını tamamlayacak şekilde “GÖKBÖRÜ” yazısı bulunur.
MADDE – 2
Derneğin Amacı:
Türk Soyunun kayıtsız şartsız hâkimiyeti ve özgürlüğü ile Türklüğün her yönden ileri ve üstün olması gayesi esas alınarak, Türkçülük ülküsüne ve Türk Töresine dayalı olarak her şeyin Türk için, Türk’e göre, Türk tarafından olması gerektiğine inanan bir amaç güdülüp, Türklük bilincinin gelişmesi ve Türklük sevgisinin kuvvetlenmesidir.
MADDE – 3
Derneğin Faaliyetleri:
a – Türkiye ve Türkiye dışında yaşayan Türklerin; karşılıklı sevgi, saygı ve dayanışmasını sağlayıp Türk Birliğinin gerçekleşmesi yolunda çalışmak.
b - Türk ulusunun ilmi, ekonomik, sosyal, kültürel konularda kenetlenmesi ve birlikte yücelmesi için çalışmalar yapmak.
c – Dünya üzerinde yaşayan bütün Türklerin ortak iletişim dili olarak, her bakımdan gelişmiş olan, Türkiye Türkçesi İstanbul Lehçesi esaslı Ortak Türkçe çalışmaları yapmak.
ç – Türk gençlerini yıkıcı, bölücü ve kozmopolitleştirici akımlara karşı Türk Milliyetçiliği Ülküsü ekseninde bilinçlendirerek birlik ve beraberliklerini sağlamak.
d- Türk gençlerini her şeyin üstünde Tanrıya, Türklüğe ve Vatanına bağlı olan; Türkün tarihini, tarihî yurdunu, dilini, kültürünü, soyunu ve milli mukaddesatını bilerek seven; milletine karşı her alanda görevini eksiksiz yapan, örnek Türkler olarak yetiştirmeye çalışmak.
e - Türk toplumu içinde hürriyetin, hakkın ve eşitliğin korunması, gelişmesi ve kökleşmesi için çalışmak; her türlü haksızlık, yolsuzluk ve eşitsizlikle uğraşmayı vazife bilmek; Türk Milletin içindeki bütün şahısların ve zümrelerin birbirini sevmesi için uğraşmak.
f - Türk kültür, ahlâk, zevk ve geleneklerine uygun çağdaş bir yaşayışın toplum içinde yayılmasına çalışmak.
g - Bütün milliyetçi davranışlara destek olmak; Türklük için faydalı her teşebbüse yardım etmek; Türk Milliyetçiliğine faydalı bir iş için özel bir dernek veya iktisadî bir kurum gerektiğinde bunlara önayak olmak.
h – Türk milletinin eşsiz tarihî görevleri için üyelerini tam bir ülkü havası içinde her yönden hazırlamayı ve yetiştirmeyi baş görev saymak.
ı - İlkelerimizden, Türk ulusunun maddi-manevi değerlerinden ve çıkarlarından kişiliğimizden ve doğrularımızdan, her ne fayda veya zarar getirirse getirsin, taviz vermemek.
i - İhtiyaç sahibi yerli ve yabancı uyruklu Türk öğrencilere yurt içi ve yurt dışı her türlü eğitim ve öğretim yardımı yapmak. Bu amaca katkı sağlayacak yurt, kütüphane, dershane, etüt evleri, kurs, enstitü, ilmi araştırma ve geliştirme merkezleri, okullar açmak ve bu tür müesseselere her türlü ayni ve nakdi yardımda bulmak.
j - Amaçlar doğrultusunda ülkemiz ve milletimiz adına faydalı olabilecek her konuda faaliyette bulunmak üzere ülkemizdeki ve yabancı ülkelerdeki ulusal ve uluslar arası kuruluşlarla, ülkemizde ve uluslar arası alanda beraberlik ve işbirliğinde bulunmak. Ulusal ve uluslar arası ilmi toplantı ve konferanslar tertiplemek, kongre ve konferanslara katılmak, ilim adamları veya üniversiteler ile işbirliği halinde araştırmalar yaptırarak, raporlar hazırlatmak, toplumun ve ilgililerin istifadesine sunmak. Faaliyet alanları ile ilgili yarışmalar düzenlemek ve ödüller vermek.
k – Türk Milliyetçiliği Ülküsünü yaymak amacıyla gazete, dergi, kitap, film, video, müzik vb. yazılı ve görsel faaliyetlerde bulunmak.
l - Dernek faaliyetleri için ihtiyaç duyulan taşınır, taşınmaz mal satın almak, satmak, kiralamak, kiraya vermek ve taşınmazlar üzerinde ayni hak tesis etmek, hizmet amaçlı ticari işletmeler açmak, ticari ortaklıklar kurmak.
m - Derneğin amacını gerçekleştirmek üzere, benzer amaçlı derneklerden, işçi ve işveren sendikalarından ve meslekî kuruluşlardan maddî yardım almak ve adı geçen kurumlara maddî yardımda bulunmak.
n - Amacın gerçekleştirilmesi için gerek görülmesi halinde, 5072 sayılı Dernek ve Vakıfların Kamu Kurum ve Kuruluşları ile İlişkilerine Dair Kanun hükümleri saklı kalmak üzere, kamu kurum ve kuruluşları ile görev alanlarına giren konularda ortak projeler yürütmek.
o - Yukarıdaki fıkralarda zikredilmeyen fakat derneğin esas amacına uygun her türlü teşebbüs ve faaliyetlerde bulunmak.
Madde – 4
Kapsam:
Soy, dil ve tarih olarak birbirine bağlı Dünyadaki bütün Türk Milletini kapsar.
...
.....
.........
..............
Madde – 32
Temsilcilikler:
Gerekli görülen yerlerde temsilcilikler açılabilir.
Temsilcilikler şube kurultayı ve büyük kurultayda, temsilci sıfatıyla temsil, edilirler.
Temsilciliğin adresi, genel yönetim kurulu kararıyla temsilci olarak görevlendirilen kişi veya kişiler tarafından o yerin mülkî idare amirliğine yazılı olarak bildirilir.
Yukarıda verdiğim bilgilerden de anlaşılacağı gibi GÖKBÖRÜ TÜRKÇÜLER DERNEĞİ dünyanın her yerinde resmi statülü temsilcilikler açabilmektedir.
Sizin bu yöndeki girişimlerinizi daha önceki iletilerimde derneğimizin Almanya'da ki mensupları olan motun yabgu ve Karatekin andalarla görüşmeler yapılması ve görüşmelerden sonra sizlerin dernek ülkülerine fikir, düşünce ve yaşayış olarak uygun olduğunuz ve dernek temsilciliğini kesintisizce sürdürebileceğiniz bilgileri bizlere ulaştığında ve adlarını saydığım motun yabgu ve Karatekin andaların da bu işin içinde fiilen yer almaları kaydıyla uygulamaya konulabilir.
Siz soy ve kan olarak tertemiz ve Türklüğe hizmet heyecanınız çok coşkun insanlar olabilirsin-ki öyle olduğundan şüphemiz yoktur.-lakin gel gör ki bu işler sanal araçlarla olmuyor/olmamalı. Biz sizleri yeterince tanıma olanağına sahip olamadık. Bunu sizin de takdir edip ve bize hak vereceğinize eminim.
Gerek motun yabgu ve gerekse Karatekin andalar size hitaben yazdıkları daha önceki iletilerinde bir görüşme süreci başlattılar. En azından Almanya'da yaşayan siz değerli Türkçülerin arasında birlik olamaya yönelik bir ön fikir oluştu. Bu sürecin işlemesi ve olgunlaşması gerekir.
Bizim için kalıcılık (lanet olası arapça ifadeyle istikrar) çok çok önemli. Bu işlere, çoğu kez, bir heyecanla başlanıyor ve bir süre sonra alınan sorumlulukların ağırlığı hissedilince işin hiçte heyecandan ibaret olmadığı anlaşılıyor ve girişim kesintiye uğruyor ve daha da kötüsü bir sürü sorunlar, kırgınlıklar, hayal kırıklıkları ve güvensizliklere neden oluyor. Ve daha da kötüsü iyice ölçülüp tartılmadan, olgunlaştırılmadan bir heyecanla erken dönemde girişilen bazı işler daha sonraki zamanlarda kalıcı olarak yapılacak girişimlere de engel olmakta en az zararıyla daha sonraki girişimleri önünde geçmişe dönük çözülmesi gereken bir sürü gereksiz sorunlar yığını bırakmaktadır.
Sanırım ne demek istediğimi anlatabildim.
Almanya'da ve diğer yerlerde Türkçü bir yapılanmayı benden daha çok isteyen birisinin olacağını sanmıyorum. Ama hayatın gerçekleri çoğu zaman gönlümüzün istediklerini yapmaya izin vermiyor.
Gayet seviyeli bir süreç ve kişiler arası ilişki ve iletişim başladı. Bir süre bunu sürdürün ve en yakın zamanda bir araya gelerek birbirinizi yakından tanıyıp birbirinizle el ele, kol kola, omuz omuza ve gönül gönüle hareket edebileceğinize kanaat getirdikten sonra bizlere deyin ki tamamdır, biz de başta işin resmiyeti olmak üzere üzerimize düşenleri yapalım.
Hepinizi sevgi ve saygıyla selamlarım.
Kök Tenğri her şeyi Türklüğün yararına kılsın.
Sağlık ve esenlik dileklerimle..
TTK.