Gönderen Konu: Osmanli'dan Türkiye Cumhuriyetine degisen bir sey yok  (Okunma sayısı 3690 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı daglargibi

  • Yasakli
  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 250
“Tarih”i tekerrür diye ta’rif ediyorlar;
Hiç ibret alınsaydı tekerrür mü ederdi?
                                   Mehmet Akif ERSOY

Bu resme iyi bakin sene 1912, Osmanli mebusu meclisi Ismal Quemali, Osmanli'ya baskaldiran bugünkü terörist apo ile kiyaslayabilecegimiz arnavut cetelerinin reisi Isa Boletin ile yan yana. Bir yanda devletin milletvekili cebinde Osmanli parasi ruhu arnavut milliyetcisi Ismeail Quemali ve onun yaninda Türk'ün kanina giren devlete baskaldiran milliyetci arnavut cete reisi Isa Boletin, simdi soruyorum yil 1912'den 2012'ye 100 yil gecmis o forografi al bugün pkk ile kucaklasan BDP'li milletvekillerinin fotografini yan yana koy, degisen ne ?  Hicbirsey degismemis !
O fotografin devaminda Osmanli'nin Balkan harbine girmesiyle Arnavutluga kacan Ismail Quemali bagimsizligini ilan edip Türk bayagi yerine Arnavut bayragini dalgalandirmisti umarim tarih tekerrür etmez.

Çevrimdışı o.öcal

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 556
  • TANRI DAĞINDA, UÇMAĞA VARDI...
Bu konuda bir iki özel görüş belirtmek istiyorum. Aradan yüz yıl daha geçse ve nüfus dengesinde değişme olmasa (olacağı kesin) benzer durumları hep göreceğiz.

Türkiye Cumhuriyetine veya Türk milletine zarar vermek isteyenlerin, verenlerin kimler olduğunu biliyoruz. Bu etnikler ve destekçilerinin bizi nasıl zayıf duruma düşürmek istediklerini de biliyoruz. En ufak faklılıkları bile öne çıkararak parçalar haline getiriyorlar. Şayet bizi nasıl böldüklerini bilmiyorsak ya da farkında değilsek artık farkına varalım.

Dikkat edersek açık gizli bütün düşmanlar zaman zaman ortak hareket ediyorlar ve yazarıyla çizeriyle basın yayınıyla alabildiğine işleyebileceği her farkı işleyerek yıllardır bizi birbirimizle mücadele etmeye sevk ederek kendileri yollarına devam ediyorlar.

Biz de karşımıza bir krt düşmanlığını koyuyoruz onunla yatıp onunla kalkıyoruz. Düşmanı yenmenin en kolay yolu birlik olmak ve içeriden zayıflatmak, birbirine düşürmek ve yıkmaktır.

Karşımızda duran düşman krt değildir. Krt nüfus kalabalık olduğu için öne çıkan isimdir sadece. Bu isim çevresinde sıkıca kenetlenmiş bir etnikler topluluğu vardır. Aynı etnik içerisinde farklı düşünüşler vardır. Türkçü Turancı olanlar içerisinde farklı düşünüşlerin olduğu gibi. İşte bu farklı etnikleri ve farklı düşünüşleri işleyerek onları içeriden zayıflatmak ve birbirine zarar verir duruma getirerek bertaraf etme çalışmaları yapabiliriz.

Karşımıza aldığımız gücü küçümsemek ve sadece o isim ile mücadeleye kalkmak başarımızı engelleyecek, kötü sonuçlar doğmasına vesile olabilecektir ki bu risk her zaman var olacağa benziyor. Buna bir de nüfus dengesinin değişimini eklersek yanılmadığımızı görmeye başlarız.

Taktik değişmeli. Türkçü Turancı düşünen gruplarla değil kavga, dayanışma yolunu seçerek etnik grupları birbirine düşürme yolu bize kazanç getirecektir.

Krt adı altında krtler vardır, zazalar vardır. Bunların sünnisi, şafisi, alevisi, Zerdüşti vardır. Bunların içinde solcusu şeriatçısı vardır. Zazalar Krtler tarafından asimile edilmektedir. Alevi krt ve zazaların bir kısmı Alevileri Zerdüştlüğe çekmek istemektedir. Anadolu Alevilerinden mezhepçilik adına destek bulmaktadırlar, bu destek Zaza kürt Türkmen birlikteliğini gerçekleştirmektedir. Bütün bu farklılıklar öne çıkarılmalıdır. Gerekirse ben Türkmenim diyen zazaya sen Türkmensin diyebilmeliyiz. Siyasette yalan bazen işe yarar. Geçmişte krtlerin zazaları nasıl kullandıkları, yine krtlerin Ermenilere nasıl zararlar verdikleri, krt ile zazanın ayrı etnik olduğu, Ermenilerin doğu halkına nasıl kıyım yaptığı, Çerkezlerin, Abazaların krtlerle birlik yaşayamayacakları, Rus destekli Ermenilerle geçmişe dayalı düşmanlıklarının mevcut olduğu gibi bütün tarihi gerçekler ve en küçük ayrıcalıkları öne çıkarılarak parçalar haline getirilmelidir. Terör örgütüne destek çıkan fettoş örgütü içerisinde Türklerin varlığı dolayısıyla direk terör örgütüne Türk kökenlilerin de destek verdiği gibi konuları sıcak gündeme taşımalıyız. Terör örgütünün büyüme aşamasında sol ideolojiyi nasıl kullandığı ve destek aldığı aslında terör örgütünün devrimci bir örgüt olmadığı, eskiden ağalarla mücadele eden örgütün artık ağalarla birlikteliği bunun en güzel delil olduğu vs tüm ayırımcı konuların işlenmesi gerekmektedir.

Bu etniklerin içinden bu çabalara destek verecekler çıkacaktır hatta mevcuttur bile. Onlar, bizim bölücüleri destekleyenlerimizi nasıl destekliyorsa biz de onların içinde ki bölücülerini hatta krt zaza konusunda uyananlarını fert olarak desteklemeliyiz.

Unutmayalım ki, biz nasıl Türkçü ile Türk İslamcıyı farklı görüp yan yana gelemiyorsak onlar da onca farklıkla yan yana gelememeliler.

Kısacası, azabı omzumuzdan indirip onların üzerine göndermeliyiz.

UÇMAĞA VARDI..!
TANRI DAĞINDA...
ATSIZ ATA OTAĞINDA, ULU ATALAR HUZURUNDA DİZ VURMAKTA!

Çevrimdışı daglargibi

  • Yasakli
  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 250
Sayin Öcal zaten bunlar yapiliyor günümüzde Çerkezler icindeki kürt düsmanligi biz Türklerden kat be kat fazladir.
Çerkezler kendi yerlesim alanlarinda kürt göclerine asla izin vermezler buda onlarin Irkci yapilarindan kaynaklaniyor. Üzülerek belirtmem gerekir ki biz Türkler'deki mankurtluk nasil yayginsa Çerkezler'deki Irk bilinci de o derece yaygindir. Zazalara gelince bunlarin icinde Türklerle beraber olani da var kürtlerle beraber olanida var, birde son dönem basimiza bir zaza milliyetciligi cikti onlarda Zazaistan pesinde kosan hayali ahmaklar. Lazlarin icindeki pkk sempatizanligi nüfuslarina bakildiginda oranla kürtlere bile yanasacak seviyeye yaklasmis. Müslüman gürcüler kendilerini hem Türklerden hem hiristiyan gürcülerden ayirmak icin "Cheveneburi" diye anarlar. Yani her topluluk bir davanin pesinde kosmakta kendi bilincini yasamakta kendi davasina kosmaktadir peki ya Türkler ?  Onlar da nedendir bilmiyorum Akp'nin pesine takilmis, cogunlugu Türklük umurunda olmayan kitleler, ben idda ediyorum su an secim olsa bütün bu son olanlara ragmen Akp yine ipi gögüsler peki neden bu böyle ? Türk'teki bu vurdumduymazlik bu Irk bilincinden yoksunluk neden böyle ? Sadece din ile izah etmek mümkün degil, Müslüman gürcülerdeki dine baglilik biz Türklerden daha fazladir onlar bile millet olmadiklari halde Irk'in bilincinde, peki sorun ne ? Sorun Türk'ün Vatan kayetmenin ne demek oldugunu bilmemesi, bakin Türklük konusunda en yogun hassasiyet Balkan ve Kirim göcmeni Türklerde var, neden cünkü onlar Vatanlarini kaybedip göcmen olan bir topluluk, Vatan kaymetmenin ne demek oldugunu biliyorlar. Bizm asil sorunumuz ülkede cogunluk olan ve ne yazik ki mankurt olan kendi Irktaslarimizdir ! Türklügün sonu gelecekse bunlarin gafleti sonucu gelecek.