Fikri Mücadeleden, Sokak hareketine, Sokak hareketinden İktidara!
Yukarıda yazılı özlü cümle den / nin; ne anlıyoruz / neresindeyiz ?
TTK.
Klasik devrimci-sosyalist-komünist söylemi.
Bu söylem marksist düşünce sisteminin temel hareket stratejisini ifade etmektedir.
Türkiye'de ilk defa 68 kuşağı olarak tanımlanan marksistler tarafından dillendirilmiş olup ilerleyen zamanlarda hemen bütün marksist fraksiyonlarca benzer şekillerde dillendirilmiştir.
Bu söylemdeki "iktidar" sözcüğü marksistlerin devrim sonucu getirecekleri "komünist düzeni" ifade etmektedir.
Bu söylemlerin Türkçülükle bağdaşır/benzeşir bir yönünün olup-olmadığını tartışmak/dillendirmek/düşünmek/aklından geçirmek/rüyada görmek bile bu fiillerin sahiplerinin Türkçülüğü anlayamamış/kavrayamamış olduklarının göstergesidir.
Komünist blokun dağılmasıyla boşa çıkan marksist artıkları (boş küme) yapacak iş ve gidecek kapı bulamayınca Ulusalcılık, Türk solu vs. adıyla örtülü marksist yapılanmalarını AKP ve kürt karşıtlığı (o da lafta), ekseninde bir kaç cancanlı milliyetçi kavramla ambalajlayıp piyasaya sürmüşler ve eski söylemlerini, ufak tefek değişikliklerle, devam ettirmişlerdir.
Sorun; halihazırda ulusalcı olarak görülen örtülü marksist artığı kadrolaşmanın; söz, eylem ve düşüncelerinin; akıldan eksik, ilgi budalası ve saygınlık isteriği bazı milliyetçi kimlikli(!) kişilerin (ki bunlara da milliyetçi eskisi demek gerekir) vitrine edilip, dünün devlet ve düzen (Laik, milliyetçi cumhuriyet kastedilmektedir) karşıtlığının bu gün de bir kaç milliyetçi eskisi kişi vasıtasıyla, milliyetçi sözlerle kılıflanarak, AKP karşıtlığı ekseninde odaklaşan ve AKP nin Türklüğe karşı yürüttüğü yıkım projesinden duyulan milli öfkeyi kendi gizli amaçlarını gerçekleştirmek için istismar eden dünün kurnaz ve deneyimli marksistlerinin ulusalcı olarak ortaya sürülmüş versiyonunun/türevinin Türk Milliyetçiliğiyle karıştırılmasından kaynaklanmaktadır.
TTK.