Gönderen Konu: Kırım Haber Ajansı  (Okunma sayısı 4268 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Atsızcı Türk

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 302
Kırım Haber Ajansı
« : 09 Temmuz 2013 »
Kırım Haber Ajansı, Türkiye dışındaki Türk yurtlarında en Türkçü medyalardan biridir. Bütün Türkçülere zaman buldukça Türk dünyasında olup bitenleri bu sideteden takip etmesini tavsiye ederim.

İşte birkaç önemli haber örneği:

Sivastopol’ün Rusya’ya geri verilmesini istediler



Sivastopol-Kırım-Rusya Cephesi, Rusya Federasyonu Akmescit Başkonsolosluğu binası önünde Rusya Yüksek Sovyetinin “Sivastopol Şehrinin Statüsüne İlişkin” kararı kabul etmesinin 20. yıldönümü dolayısıyla 9 Temmuzda “Sivastopol’ü Geri Alalım” eylemini düzenledi.

Eyleme katılan 10 kişi Rusya Federasyonu, Sivastopol ve Rusya Deniz Kuvvetleri bayrakları ve ‘Kırım’ın ilhakına HAYIR’, ‘Amiral Kornilov: Sivastopol’ü savunun!’, ‘Rusya kendi insanlarını terk ediyor mu?’, ‘Sivastopol-Kırım-Rusya’ yazılı plakalar taşıdı.

Eylemciler, Sivastopol’ün Rusya için St. Petersburg veya Stalingrad gibi imparatorluk gücünün sembolü olduğuna vurgu yaptı.

Valeriy Podyaçiy, “Kahraman şehir Sivastopol Rusya’nın deniz üssü olarak Rusya Federasyonu Karadeniz Filosu ile yakından bağlantılıdır. Rusya Yüksek Sovyetinin Başkanlık Divanı’nın 29 Ekim 1948 tarihli kararı Sivastopol’ün özel siyasi ve hukuki statü belirlendi.”

“O tarihten bu yana Kırım’da Kırım bölgesi ve Sivastopol şehri olmak üzere iki eşit hukuki statüye sahip idari ve coğrafi bölge vardır. Kırım bölgesi Rusya Yüksek Sovyetinin Başkanlık Divanı’nın 19 Şubat 1954 tarihli kararıyla yasaya aykırı olarak Ukrayna’ya verilmişse de bu karar Sivastopol’ü kapsamıyordu. Sivastopol, 1948 yılından beri doğrudan Rusya’ya bağlı olan şehirdi ve 1954 yılında Kırım bölgesi Ukrayna’ya verildiğinde Kırım’a dahil değildi.” Şeklinde konuştu.

Eylem bittikten sonra Kırım Rus Derneği Başkanı Anatoliy Los, konsolos müşaviri Andrey Relkin’e Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin’e verilmek üzere bir müracaat sundu. Putin’e gönderilen mektupta, mevcut Ukrayna-Rusya ilişkilerinin Sivastopol’ün statüsüne ilişkin görüşmelerin her an başlatılması için uygun olduğu kaydedildi.

QHA

KAYNAK: http://qha.com.ua/sivastopol-un-rusya-ya-geri-verilmesini-istediler-128464tr.html

Rusya, Kazakistan’ın dış istihbaratıyla işbirliği yapmak istiyor



Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Federal Güvenlik Servisinin (FSB) Kazakistan’ın dış istihbarat servisi Sırbar’la işbirliği yapılabilmesi için gerekli onayı verdi.

Rusya’nın resmi internet kapsında yer alan bilgiye göre Putin’in imzaladığı kararda “FSB ile Kazakistan’ın dış istihbarat servisi Sırbar arasında işbirliği anlaşması yapılmasına ilişkin Rusya Dışişleri Bakanlığı ile mutabık olunan FSB’nin teklifinin onaylanmasına, FSB’nin Kazakistan tarafıyla müzakereler gerçekleştirerek varılan anlaşma çerçevesinde sözleşme imzalanmasına karar verilmiştir” deniliyor.

Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev’in Şubat 2009’da imzaladığı kararname ile Kazakistan Milli Güvenlik Servisi “Barlau” lağvedilerek “Sırbar” servisi kurulmuştu.

QHA

KAYNAK: http://qha.com.ua/rusya-kazakistan-in-dis-istihbaratiyla-isbirligi-yapmak-istiyor-128444tr.html

https://www.hunturk.net/forum/rus-roketleri-kazakistanda-olum-saciyor-6359-ileti43587.html

Nazarbayev’e göre iktidar nasıl devredilmeli?



Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, KTK televizyonunun çekimini gerçekleştirdiği “Nazarbayev.Live” belgeselinde iktidardaki liderlerin görevlerini devretmesine ilişkin fikirlerini paylaştı.

Belgeselciler Cumhurbaşkanı Nazarbayev’e, “Kazakistan’ın gurur duyduğu şeylerden birisi şüphesiz iç istikrardır. Bununla birlikte Kazakistan’da birçok şey sizin kararlarınıza, sizin siyasi iradenize bağlıdır. İşte yakın zamanlarda BDT’den bir meslektaşınız verdiği röportajda kendisinin yönetimde olmayacağı zamandan çok korktuğunu söylemişti. Söyler misiniz, sizin de bizzat korkmak için sebebiniz var mı?” sorusunu yöneltti.

Nursultan Nazarbayev, cevap olarak “Bu güzel bir soru. Ben, bir siyasetçi ve cumhurbaşkanı olarak, üstelik bu kadar iktidarda kalmış birisi olarak bunu düşünmem gerekir. Her siyasetçi, cumhurbaşkanı, çalışmalarının devam etmesini ve her şeyin altüst olmamasını diler. Böyle örnekler çok. Her şey değerlendiriliyor. En zorlu dönem değişim anıdır. Reformları başlatanlar her zaman risk altına girer. Bu nedenle her zaman düşünüyorsun, nasıl olacak diye…”
“SİNGAPUR BAŞBAKANI LEE KUAN YEW ÜLKEYİ 30 YIL YÖNETTİ”
Nazarbayev, “Başkanının değişmesine dayanıklı istikrarlı bir sistem olmalıdır. Örneğin Singapur Başbakanı Lee Kuan Yew ülkeyi 30 yıl yönetti ve iktidarı ve tüm deneyimini gençlere yumuşak şekilde devretti. Aynı şeyi 20 yıl Malezya’nın başında olan Başbakan Mahathir yaptı. İktidarı devretti. Demokratik yollarla kurulan partiler, insanları seçiyor ve ilerlemeye devam ediyor. Benzer bir örnek olarak Yeltsin sonrası Rusya’sını göstermek mümkün. Elbette her türlü zigzag oldu, ancak barışçıl bir iktidar devri oldu.” dedi.

“Öyle oluyor ki, eğer bir kişiye alışsalar ve o giderse burada ne olur? Hiçbir şey olmaz. Biz insanlar arası ilişki kültürünü geliştiriyoruz. Şimdi medeni dünyanın nasıl yaşadığını ve çalıştığını gören yepyeni bir Kazakistanlı nesli yetişiyor. Bence her şey normal olacak.” şeklinde konuştu.


QHA

KAYNAK: http://qha.com.ua/nazarbayev-e-gore-iktidar-nasil-devredilmeli-128462tr.html

Çevrimdışı Delikurt38

  • Tanri Türkü ve Türk Yurtlarini Korusun
  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 127
Ynt: Kırım Haber Ajansı
« Yanıtla #1 : 10 Temmuz 2013 »
Bugün bakmistim gercekten güzel haberleri var Türk Dünyasini takip etmek icin Hos bir haber sitesi
Ülkü; ilk önce, insanların gönüllerinde, gönüllerin derinliklerinde doğar ve kendini önce destanlarda gösterir. Sonra şuura geçer, büyük kılavuzlar tarafından açıklanır. Daha sonra da büyük kahramanlar, onu gerçekleştirmek için büyük hamleler yapar. Bu hamleler sırasında da ülkülü millet, kahramanların ardından gönül isteği ile koşar. Bütün bu uğraşmalar arasında da millet yürür, önce manen sonra maddetten ilerler, olgunlaşır, erginleşir.

H. Nihal Atsız

Çevrimdışı Atsızcı Türk

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 302
''Özbekistan ve Kırgızistan Kazakistan’a dahil edilsin''



Kazakistan’ın ünlü siyaset bilimcisi Daniyar Aşimbayev, Özbekistan ve Kırgızistan’ın özerk yönetime sahip olarak Kazakistan’a dahil edilmesini teklif etti.

Geçen günlerde Özbek akademisyen Rüstemcan Abdullayev ve Kırgızistan’ın Talas bölgesi sakinleri Kazakistan’a toprak taleplerini bildirmişlerdi. Daniyar Aşimbayev, Vlast (iktidar) dergisine verdiği röportajda söz konusu toprak taleplerine cevap olarak “Özbekistan ve Kırgızistan’ın özerkliğe sahip olarak ülkemize dahil edilmesi olanaklarının incelenmesini” teklif etti.

“Bu ilhak da olabilir, Orta Asya’nın en istikrarlı ve gelişmiş devletinin çatısı altında barışçıl birleşme de olabilir.” diyen Aşimbayev, Kazakistan’ın bölgedeki hakimiyetinin tarihsel olarak ispatlanmış olduğunu kaydetti. “Kazak öncesi kavimler ve Kazak boyları bölgede hakimiyet kurdu. Buhara Hanlığını yöneten Kıpçak hanedanını, Hiva’nın Konrat hanedanın vs. hatırlamak mümkün. En önemlisi de Taşkent’in kendisi Kazak Hanlığının başkentiydi.” dedi.

Daniyar Aşimbayev, Kazak usulü devlet modelinin olduğu birleşik bir devletin kurulmasının büyük ekonomik, sosyal ve siyasi etkilere neden olacağını öne sürdü.

QHA

KAYNAK: http://qha.com.ua/ozbekistan-ve-kirgizistan-kazakistan-a-dahil-edilsin-128549tr.html