Milletimize ağır bir hastalık gibi bulaşan yabancı hayranlığı korkunç seviyelere ulaşmıştır. Türk erkekleri gibi Türk kızları da bu hastalıktan etkilenmiştir. Oysa tarihimizde Türk kızlarımız ne kahramanlıklar göstermiştir. Ancak milli şuurdan bihaber olan bu beyinler, ne yaptıklarının farkında bile değiller. Üreten, sorgulayan, milletini yüksek mertebelere çıkarmaya çalışan gençlik olmaları gerekirken, sadece tüketen yığınlara dönüşüyorlar. Burada en büyük görev bizlere düşüyor. Şanlı tarihimizle sadece övünerek atalarımıza layık olamayız, en az onlar kadar çalışıp tarihimize yeni değerler kazandırmalı, destanlar yazmalıyız, Türk gibi yaşamalıyız. Türk kızları ile ilgili bir yazı okumuştum, kimin söylediğini hatırlayamıyorum ama çok beğenmiştim. Sanırım şöyle diyordu; Türk kadınlarının en büyük süsü Türk oluşlarıdır. Onlar süslenmek için elmas veya zümrüt takınmıyorlar, belki üzerlerinde taşıdıkları o taşları süslemiş ve kıymetlendirmiş oluyorlar. Çünkü her Türk kadını canlı bir inci ve paha biçilmez bir pırlantadır. Tanrı Türk' ü korusun!