Gönderen Konu: ETRÜSK MESELESİ  (Okunma sayısı 20195 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

şipi kağan

  • Ziyaretçi
Ynt: İTALYANLAR'IN ATASI TÜRK ÇIKTI (HABER)
« Yanıtla #10 : 05 Haziran 2006 »
Etrüskler büyük olasılıkla Türk olan bir kavimdir.Bir Türk devleti olan İskitler , Massagetlerin
saldırılarından sonra Doğu Anadolu'ya gelmişler ve 30 yıl hüküm sürdükten sonra bir kısmı Güney
Rusya'ya gelip büyük bir devlet kurmuşlar, bir kısmı da İtalya'ya göç etmişlerdi. Aynı şekilde
Troyalılar da Akalara yenildikten sonra birkaç kavimle birlikte Mısır'a göç ettiler.Ancak Firavun
bunları kabul etmedi ve geri püskürttü. Daha sonra ikinci bir göç dalgası yaşandı ve bu kavimlerden bir kısmı vergi vermek şartıyla Mısır'a yerleştirildi.Ancak Troyalılar kabul edilmedi ve
Anadolu'ya geldikten sonra bir kısmı İtalya'ya göçtü.İşte Etrüskler , bu iki kavmin kaynaşmasından
doğmuştur.Bu iki kavimden İskitlerin Türklüğüne şüphe yoktur.
Etrüsk krallarının çift başlı kartal motifli asalarının kaynağı Orta Asya'dır.Kurt motifinden başka , Etrüsklerin kırmızı rengini kutsal saymaları Türk oldukları tezini  güçlendirir.Çünkü Eski Türkler de
kırmızı rengini kutsal sayarlardı.
Yalnız şunu söyleyeyim , İtalyanların bizimle bir alakası yoktur.Etrüsklerin de İtalyanlarla alakası
yoktur. Biz Türkler bambaşka bir ırkız.
 

Çevrimdışı TÜRK-KAN

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 2181
  • UÇMAĞA VARDI, TANRI DAĞLARINDA!
Ynt: İTALYANLAR'IN ATASI TÜRK ÇIKTI (HABER)
« Yanıtla #11 : 05 Haziran 2006 »
Atsız Beğ'in bu konuyla alakalı olarak, Etrüskler hakkında araştırmalar yapıp, kitaplar yayınlayan Adile Ayda'ya yazdığı mektubu daha evvel başka bir forum da yayınlamıştım...Şimdi otağımızdaki Türkçülere faydalı olması açısından burada da yayınlıyorum...

saygılar

TTK



ADİL AYDA'ya

Etrüsklerin Türklüğünü ispat ederseniz Türklüğe büyük hizmet etmiş olursunuz

2 Eylül 1974

 Muhterem Adile Ayda Hanım,

 Mektubunuzu ve kitabınızı(1) aldım. Teşekkür ederim. Bu konuda hiçbir fikrim olmadığı için, fikir beyan edemeyeceğim. Yalnız, delillerinizin kuvvetli olduğuna beni ikna ettiğinizi söyleyim. Kitabın sonundaki mukayeseli resimleri iyi seçmişsiniz. Bu arada, tarih kitaplarında birkaç defa görmüş olduğum, fakat hangi kitaplar olduğunu hatırlayamadığım bir Etrüsk lahdi aklıma geldi. Lahdin üstündeki heykeller, ki tabii ölülere aitti, tip bakımından, bizim Orta Asya Türkleri tipinin aynı idi. Romülüs’ün bir dişi kurt tarafından beslenmesiyle Gök Türklerin dişi kurt tarafından emzirilip büyütülen bir Hun erkeğinden türemiş oldukları hakkındaki mitolojik veya destani rivayet de birbirini tutuyor. Gök Türklerin Batıdaki bir deniz civarından çıkmış oldukları hakkındaki Çin rivayeti (ki, bu Hazar denizi olabilir) akla gelince, acaba Gök Türklerle Etrüskler bir kavmin ikiye bölünmesi ve birinin doğuya, birinin batıya gitmesiyle mi teşekkül etti suali zihnimi kurcalıyor. Ben Etrüsklerin yazısının okunduğunu da sizden öğrendim. Son zamanlarda bir dergide, Etrüsk yazısını okuyan ve keşifler yapan bir yerli bilginden bahsolundu. Hatta, okunmuş bir hayli kelime de neşrolundu. Fakat bunlar arasındaki kral ve cumhurbaşkanı anlamına gelen iki ayrı kelimeyi görünce, ciddi tarafı olmadığına kanaat getirip, ilgilenmedim.

 Sizin  ciddi ve metodik mesainiz, günün birinde, Etrüsklerin Türklüğünü, çürütülmez delillerle ortaya koyarsa, ilim dünyasında velvele uyandıracağı gibi, Türklüğe de pek büyük hizmet olacaktır. Eserinizin Fransızcasında, bir Batılı bilginin size: “Teziniz ilgi çekici amma büyük itirazlara uğrayacak” dediğini yazmışsınız. Batılılara Türk kültürünün eskiliğini kabul ettirmek çok güç. Thomsen tarafından çözülünceye kadar, Orkun yazıtlarını bile şuna buna, hatta Ruslara mal etmişlerdi. Sizin de Thomsen gibi kuvvetli delillerle bir neticeye gitmenizi temenni ederim.

 Kitabınızın Türk kültürünü Araştırma Enstitüsü tarafından yayınlanması dolayısı ile bir sorum var: Yeni Hükümet bu mühim ve milli enstitünün tahsisatını kestiği için, artık kapandığı işitmiştim. Netekim, aylık Türk Kültürü dergisi de hayli zamandır çıkmıyor. Eseriniz bu Enstitü tarafından 1974’de basıldığına  göre, acaba faaliyeti devam ediyor mu? Yalnızca aylık dergi mi kapandı? Yoksa, eseriniz, tahsisat kesilmesinden önce basıma verildiği için mi 1974’de çıktı? Beni bu konuda aydınlatmanızı rica ederim.

Az veya çok milliyetçi olan bütün elemanlar mühim veya mühimce yerlerden alınıp, yerlerine solcular getiriliyor ve Kıbrıs harekatı gibi gürültülü bir mesele arasında bile, bu menfi ayıklama devam ediyor.

 Nejdet Sançar, dinlenmek için gittiği Erdek’ten bugünlerde dönecek. O zaman “Dış Türkler” makalesi hakkındaki takdir ve tebriklerinizi kendisine iletirim.

 Bu mektupla birlikte “Bozkurtlar”ın onuncu basımını da takdim ediyorum. İki seferdir iki kitap bir arada basılıyor. Bu seferkine renkli resimler konduğu için, bir hususiyeti var diye gönderiyorum. Fakat bu resimler, bütün ikazlarıma rağmen, iyi olmadı. Ressamlara dert anlatmak güç.

Derin saygılarımı sunar, başarılar dilerim.

Atsız

1) Adile Ayda’nın 1974’te, Türk Kültürünü Araştırma Enstitüsü tarafından yayınlanmış Etrüskler hakkındaki ilk kitabı.


KAYNAK: ADİLE AYDA- ATSIZ’DAN ADİLE AYDA’YA MEKTUPLAR, 1988
23 EKİM 2023'DE, ELİM BİR TRAFİK KAZASI SONUCU, UÇMAĞA VARDI.
ŞİMDİ; TANRI DAĞINDA, ATALAR YURDUNDA, ATSIZ ATA MAKAMINDA, BAŞBUĞLAR OTAĞINDA, ERİNÇ İÇERİSİNDE!

Çevrimdışı Kam Büre

  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 13
Ynt: İTALYANLAR'IN ATASI TÜRK ÇIKTI (HABER)
« Yanıtla #12 : 05 Haziran 2006 »
Tamam güzel de Etrüsklerin Türk olması ile İtalyanların Türk olması arasındaki ayrımı medyaya anlatmak lazım.....

Çevrimdışı TeknikTürk

  • Yasakli
  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 215
Ynt: İTALYANLAR'IN ATASI TÜRK ÇIKTI (HABER)
« Yanıtla #13 : 07 Haziran 2006 »
ESTRÜSKLER TÜRKTÜR.....VE DAHASI MEDENİYETİN ÖNCÜ / TEMEL UYGARLIKLARINDAN BİRİDİR.BİR TEMEL TAŞIDIR......HA DERSİNİZ İTALYANLARIN ESTRÜSKLERLE ALAKASI YOKTUR,KATILIRIM AMA ESTRÜSKLER TÜRKTÜR....

Çevrimdışı borçu

  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 10
  • ya TÜRK sün ya da p...
Ynt: İTALYANLAR'IN ATASI TÜRK ÇIKTI (HABER)
« Yanıtla #14 : 07 Haziran 2006 »
Adı üstünde itler

Turansoylu

  • Ziyaretçi
Ynt: İTALYANLAR'IN ATASI TÜRK ÇIKTI (HABER)
« Yanıtla #15 : 10 Haziran 2006 »
Gereken yapılmıştır. Saygılar.

bozwolf

  • Ziyaretçi
Ynt: İTALYANLAR'IN ATASI TÜRK ÇIKTI (HABER)
« Yanıtla #16 : 18 Haziran 2006 »
Olma olasılıgı vardır.türklerin kavimler göçünde bir çok yerlere dagıldıklarını biliyoruz.örnegin macarlar Türk kökenlidir ama türklüklerini kaybetmişlerdir.türklügünü kaybeden bir topluluk Türk degildir.bu yüzden İT-alyanlarda Türk olarak sayılmazlar.

Çevrimdışı bozkurt_cepni_053

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 134
Ynt: İTALYANLAR'IN ATASI TÜRK ÇIKTI (HABER)
« Yanıtla #17 : 19 Haziran 2006 »
Olma olasılıgı vardır.türklerin kavimler göçünde bir çok yerlere dagıldıklarını biliyoruz.örnegin macarlar Türk kökenlidir ama türklüklerini kaybetmişlerdir.türklügünü kaybeden bir topluluk Türk degildir.bu yüzden İT-alyanlarda Türk olarak sayılmazlar.

Bu olay ''Türk köken'' olayının kavimler göçüyle bir alkası yook...
Bu olay Kavimler göçünden daha önce olan bir olaydır...


 GÜN GELECEK BOZKURT İNİNDE ÇIKACAK...
İŞTE O GÜN PİÇLERİN ÖLÜM GÜNÜ OLACAK...

H.TÜYLÜOĞLU

Çevrimdışı brakisefal

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 188
    • http://www.vatankirim.net/
Ynt: İTALYANLAR'IN ATASI TÜRK ÇIKTI (HABER)
« Yanıtla #18 : 19 Haziran 2006 »
başlıkta, dolayisi ile haberde kaynağın yol açtığı bir sorun var.italyanlar'ın değil, roma devleti'ni kuran boyun Türk kökenli olduğu çıktı.
ikisi farklı şey.

roma devleti'nin kurulmasında Türkler'in ilgisinin olması çok alışık olmadığımız türde bir teoridir ki bence doğruluk payı da bir hayli vardır.nitekim biz şunu bilmekteyiz ki roma devleti'ni kuranlar büyük ihtimal , troya şehrinden kaçan (bu şehrin hikayesini bilirsiniz, ünlü truva atı savaşı ile yıkılmış şehir) insanlardır. bu insanların, yani troyalılar'ın kökeni ise tam olarak belli olmamakla beraber Turanid kökenli olduklarına dair ciddi savlar vardır. nitekim bu savlardan başbuğumuz MUSTAFA KEMAL ATATÜRK de etkilenmiş olacak ki, Çanakkale Savaşları'ndan sonra yakınlarına söylediği ilk söz "Truva'nın intikamını aldık" olmuştur.
Troyalıların Türk kökenli olduğunu kabul edersek, roma devleti kurucularının Türk olduklarına ulaşabilirz lakin bu çok eski bir tarih olduğu için elimizde bu düşünce hep bir teori olarak kalacaktır.

Çevrimdışı Turk_aze

  • Yasakli
  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 233
Ynt: İTALYANLAR'IN ATASI TÜRK ÇIKTI (HABER)
« Yanıtla #19 : 21 Haziran 2006 »
DNA yüzde 97 aynı çıkar tabii...İtalyan kadınların kimle yatıp,kalktıkları belli değil o yüzden bu sonucu normal karşılıyorum ama ırk olarak bizden olduklarına inanmıyorum.